Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

ERKENDE COACHING

WAAROM ZOU JE KIEZEN VOOR EEN GECERTIFICEERDE COACH?

Life coach, business coach, executive coach, doelencoach, loopbaancoach… Ze plaveien de straten met coaches,’ hoor je weleens. Hoe achterhaal je in die wildgroei aan coaches of je in zee gaat met iemand die je echt kan bieden wat je nodig hebt? Klop aan bij een erkende coach! Zo’n certificering, zoals die van de ICF (International Coaching Federation), garandeert je dat je met een betrouwbare professional te maken hebt.

Een gecertificeerde coach investeert in zichzelf

Wettelijk gezien kan iedereen zich ‘coach’ noemen. Ook een amateur die in bijberoep een boek over het onderwerp gelezen heeft. Zonder certificering merk je pas tijdens het eerste coachingsgesprek of je goed zit. Met certificering weet je vooráf wat je kan verwachten.

Een gecertificeerde coach investeert per definitie in zichzelf:

  • De coach heeft een erkende coachopleiding Om als erkende coach te kunnen werken, moet je een minimaal aantal uren les volgen, bewezen praktijkervaring hebben en een ethische code onderschrijven.
  • De coach is aangesloten bij een beroepsvereniging zoals ICF (International Coaching Federation) of EMCC (European Mentoring and Coaching Council). Die ondersteunen coaches met opleidingen, informatie en netwerkkansen.
  • De coach volgt voortdurend verdere opleiding en begeleiding. Wil hij zijn certificering behouden, dan moet hij bij zijn beroepsvereniging aantonen dat hij zijn kennis en coachingsvaardigheden up-to-date houdt.
  • De coach investeert in zijn accreditatie.

Kortom, een certificering zet kwaliteitsstandaarden voor coaches. Als coachee kan je er op vertrouwen dat deze coach de lat voor zichzelf hoog legt.

Accreditatie als kers op de taart

Wil dat zeggen dat een niet-erkende coach niet goed is? Zeker niet. Een ervaren coach die blijft investeren in opleiding en begeleiding kan even waardevol voor jou zijn, los van certificaten en accreditaties.

Maar dat iemand investeert in een accreditatie als coach, toont wel zwart op wit zijn of haar professionele toewijding. Een erkenning geeft misschien geen 100 % zekerheid, maar wel een betrouwbare indicatie dat je een eersteklas coach onder de arm genomen hebt.

Het mag duidelijk zijn: certificering is niet alles. Coaching omvat veel meer dan een opleiding volgen en een accreditatie.

Lees hier meer over hoe coachtrajecten verlopen en wat de prijs van coaching is.

Een erkende of gecertificeerde coach nodig?

Onze coaches beschikken over het PCC (Professional Certified Coach) of MCC (Master Certified Coach) certificaat van het ICF (International Coaching Federation). Contacteer ons om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen of om ons je specifieke coachvraag te mailen.

Contacteer ons