Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

EXECUTIVE COACHING

BEGELEIDING VOOR HOGER KADER, C-LEVEL EN TOP PERFORMERS

Wat is executive coaching?

Executive coaching is de begeleiding van bedrijfsleiders, hoger management, C-level en hoger kader.

Wat is de meerwaarde van een Executive Coach?

Het kan eenzaam zijn aan de top. De druk is moordend, en je wordt verwacht altijd scherp te staan. Het kan ongelofelijk deugd doen eens terecht te kunnen bij iemand die zonder belang of oordeel kan luisteren. Iemand die buiten de organisatie staat, en die met een frisse kijk een ander perspectief kan bieden.

Veel executives voelen zich ook eenzaam. Ze moeten lastige beslissingen nemen waarop ze afgerekend worden, en kunnen niet noodzakelijk bij iemand terecht. Onze coaches ondersteunen jou bij het nemen van moeilijke beslissingen; bij het uittekenen van je visie en strategie; bij het omgaan met crisissen.

Het resultaat van onze coachtrajecten? Conflicten worden opgelost, misverstanden uitgeklaard, communicatie verbeterd en uiteindelijk ook deadlines en doelstellingen gehaald. En dat vertaalt zich natuurlijk door naar een vlottere samenwerking en betere resultaten.

Wat is het geheim van een optimaal functionerende leidinggevende?

Je hebt al gehoord van het Peter-Principe: een executive groeit tot het punt waarop hij op zijn beperkingen botst. Een goede manager beroept zich zelden enkel op aangeboren talenten. Het is diens graad van professionele en persoonlijke ontwikkeling die bepaalt hoe goed hij blijft functioneren naarmate hij groeit in de organisatie. Opleiding en begeleiding zijn daarbij van cruciaal belang.

“What got you here, won’t get you there.”
– Marshall Goldsmith

Waar blijven executives steken? Niet noodzakelijk in onproductief gedrag en een tekort aan vaardigheden. Vaak is dat wel waar hun beperkingen opvallen. Maar zelfs als zijn ze er zich van bewust, dan nog komt er een moment waarop het niet meer evolueert. De werkelijke blokkade ligt dan in de onderliggende overtuigingen en verhalen waaraan ze nog vasthouden. Ieder mens is een gewoontedier, en zonder het te beseffen herhalen we wat bekend is. Het goede nieuws is dat het ons gebracht heeft waar we nu staan. Het mindere nieuws is dat het ons daar ook houdt. Om nieuwe vaardigheden aan te leren en op een hoger niveau te functioneren, moeten we oude verhalen loslaten.

En dat is waar wij kunnen helpen. Met onze ervaring op de hogere niveaus van organisaties en ook als ondernemer, en vooral ook met onze hoogstaande coaching skills, brengen wij mensen met complexe uitdagingen naar een hoger niveau.

Waarom werken met onze Executive Coaches?

Onze aanpak, in een notendop? Geen blabla, op mensenmaat, afgestemd op de persoon en met de durf om te prikkelen en uit te dagen.

Een aanpak voorbij het maatpak

Veel coaches werken met vaste modellen. Dat is lekker veilig, maar de impact ervan is ook beperkt. Zeker als je al wat coaching volgde, vallen de gesprekken al snel in herhaling en slaagt de coach er niet in je verrassen. Wij werken misschien wel met de beste internationale methodieken en modellen, maar leggen ze vooral opzij om te werken aan wat echt speelt.

De bedoeling is niet om nieuwe inzichten te creëren, maar om iemand in beweging te brengen. Zowel via innerlijke shifts als via het realiseren van externe resultaten, en liefst beide tegelijk. De mens achter de executive wordt ook uitgenodigd en uitgedaagd.

Klare taal

Een drukbezette leidinggevende heeft geen blabla nodig. Hij of zij wil weten waarop het staat. Geen corporate jargon en ondoorzichtige formules; wij werken met gewone mensentaal en herkenbare verklaringen. Als iets niet bij je past, zeggen we het. Als je plan niet realistisch is, stellen we het in vraag. De krachten die je niet ziet van jezelf, zetten we in de verf.

De kracht van onafhankelijkheid

We hoeven geen toestemming te vragen aan onze overste om eens iets anders of meer te doen. We zijn niet het soort coach dat binnen de lijntjes moet kleuren, of mensen naar de mond praten.

In tijden van onzekerheid is dat volgens ons net wat er nodig is. Geen standaardoplossingen meer, of schoolse aanpak waar je er wel komt als je de regeltjes volgt. Er is nood aan daadkrachtige begeleiding met een sterk besef van de huidige economische realiteit, en een diepgaand inzicht in de menselijke natuur.

Officiële kwaliteit

De coaches bij YourCoach beschikken over een ICF Professional (PCC) of Master Certified Coach (MCC) certificaat. Het ICF is een standaard voor professionele coaches wereldwijd, die garant staat voor kwaliteit. We zijn als organisatie ook titularis van het Qfor-kwaliteitscertificaat.
 

Op zoek naar een Executive Coach?

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Of mail ons je vraag, we geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Contacteer ons