Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BEDRIJFSCOACHING

PROFESSIONELE COACHING VAN JOUW MEDEWERKERS

Contacteer ons
Wil jij je medewerker(s) een boost geven?
Competenties ontwikkelen?
Conflicten oplossen?
Vaardigheden zoals zelfredzaamheid, communicatie, klantvriendelijkheid… vergroten?

Ontdek en ontwikkel het menselijk potentieel binnen jouw organisatie. Breng dynamieken en pijnpunten in kaart, en vorm jouw management team om tot echte leiders.

“I never cease to be amazed at the power of the coaching process to draw out the skills or talent that were previously hidden within an individual, and which invariably finds a way to solve a problem previously thought unsolvable.”
John Russell, Managing Director, Harley-Davidson Europe

Het succes en voortbestaan van jouw bedrijf is afhankelijk van de motivatie en expertise van de medewerkers. Om professionals optimaal tot hun recht te laten komen, moeten persoonlijke, professionele en organisatorische doelstellingen op één lijn komen. Niet altijd even evident!

Wat te doen wanneer iemand niet optimaal functioneert?

Het is dagelijkse kost. Een van je teamleden levert goed werk, is gemotiveerd en positief ingesteld… en dan plots niet meer. Wat is er gebeurd?

Het eerste vraagstuk is waarom ze niet de resultaten halen die jij verwacht. Ligt het bijvoorbeeld aan:

 • Jouw verwachtingen;
 • Een tekort aan vaardigheden;
 • Een gebrek aan motivatie;
 • Persoonlijke (thuis, gezondheid, ongezonde gewoontes…) problemen;
 • Organisatorische spanningen;
 • Conflict in het team;
 • Een geschiedenis die nog steeds nazindert.

Vaak hebben we als manager of teamleider wel een idee, maar klopt dat wel? Het is op basis van onze inschatting dat we een oplossing formuleren: opleiding, veranderen van team of bureau… Wat als je inschatting niet klopt?

En wat als de persoon het eigenlijk zelf niet goed weet? Niet iedereen is even bewust en sterk in zelfreflectie. Zelfs de slimste mensen maken zichzelf wel eens iets wijs. Of ze weten het wel, maar durven het jou niet zeggen. Wie wil er nu toegeven dat er thuis problemen zijn, dat ze hun taken eigenlijk beu zijn, dat de werking van de organisatie hen frustreert? Je wil toch niet ondankbaar, ongemotiveerd, onbekwaam… overkomen?

En stel je dan toch weet waaraan het ligt, hoe pak je het aan? Wat heeft de persoon werkelijk nodig? Hoeveel investeer je daarin? Is dit wel de plek waar ze willen werken? Wil jij die medewerker zelf aan boord houden?

Allemaal moeilijke inschattingen en beslissingen. Vaak wordt het nog moeilijker doordat je er zelf zo dicht op zit. Je hebt je eigen versie van hoe dingen in elkaar zitten, jouw verhaal op basis van wat je hoort en ziet – maar je hoort en ziet niet alles.

Daar komt de bedrijfscoach!

Dan is het handig om een objectieve buitenstaander erbij te halen, die zonder belangen met de persoon kan spreken. Belangrijk hierbij is dat de gesprekken vertrouwelijk zijn! Pas als de medewerker zeker is dat zijn woorden binnen de ruimte blijven, kan de waarheid naar boven komen.

De coach kan dan samen met de medewerker werken aan de gevolgen van die waarheid. Wat moet er gecommuniceerd worden naar het management, de collega’s…? Welke verzoeken geformuleerd? De medewerker weet zich gesteund in zijn beweging, zodat hij kan doen wat nodig is. Soms gaat dat over durven vragen wat je nodig hebt. Van heel praktische zaken – andere uren, een vast bureau, opleiding… – naar minder tastbare dingen – waardering, communicatie… Andere keren moeten er knopen doorgehakt worden – de medewerker vraagt om een ander takenpakket, of gaat voor een andere functie.

Wat houdt bedrijfscoaching in?

Bij bedrijfscoaching (of coaching on the job) ontdekt en ontwikkel jij het potentieel van de mensen in jouw organisatie. Je achterhaalt waar mensen écht goed in zijn, en waar ze mogelijks energie en tijd aan verliezen. We brengen de persoon in kaart en stellen aan de hand daarvan korte en langetermijndoelstellingen op. We stellen een praktisch plan op om deze te realiseren.

Aan de hand van wetenschappelijk beproefde en internationaal erkende coachtechnieken gaan we op zoek naar het beste in iedere persoon, en geven we dat een plek binnen de organisatie.

Onze trajecten verlopen in samenspraak met de organisatie, waarbij gemeenschappelijke doelstellingen kunnen worden afgesproken. De persoon én de organisatie worden begeleid naar een hoger niveau van functioneren.

Wat is de impact van bedrijfscoaching?

De resultaten van coaching binnen organisaties zijn onmiskenbaar: het biedt nieuwe perspectieven, toegenomen daadkracht, betere interpersoonlijke effectiviteit en meer zelfvertrouwen. Het bevordert de productiviteit en het zelf nemen van verantwoordelijkheid.

 • Minder verloop
  Medewerkers lopen minder snel weg wanneer tijd, ruimte en budget besteed wordt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Betere prestaties en kwalitatiever werk
  Mensen krijgen inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, waardoor de aanwezige competenties worden geoptimaliseerd en onnodige frustratie weggewerkt wordt. De weerstand tegen autoriteit en verandering vermindert.
 • Employer Branding
  Interne coaching versterkt de band met het bedrijf, en dat zullen anderen geweten hebben. Uw medewerkers worden uw grootste reclame. U wordt een aantrekkelijke werkgever en kan zo betere profielen aantrekken.
 • Betere teamwerking
  Gemotiveerde medewerkers nemen niet alleen een grotere verantwoordelijkheid op in hun eigen werk, maar ook in de samenwerking met anderen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Waarvoor dient bedrijfscoaching?

Onderzoek wijst uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van coaching op het werk stijgt, zelfs wanneer de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.

De meest voorkomende aanleidingen zijn:

 • Verstoorde work-life balans;
 • Gedaalde motivatie;
 • Stress- en burn-outverschijnselen;
 • Ongenoegen over de werkomgeving en/of jobinhoud;
 • Communicatieproblemen en stroeve relaties;
 • Geen zicht op doorgroeimogelijkheden;
 • Nood aan verandering, nieuwe richting;
 • Begeleiding bij de overgang naar een nieuwe functie in het bedrijf;
 • Bijschaven van leiderschaps- en managementvaardigheden.

Bedrijfscoaching boeken?

Contacteer ons vandaag om een eerste carrièrecoaching vast te leggen voor u en uw medewerkers.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van onze opleidingen, coaching-evoluties en andere activiteiten?