Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

KINDEREN & JONGEREN

HOE ZET JE ZE TERUG IN HUN KRACHT

Gratis Workshop Kinder- en Jongerencoach Info-avond Gratis poster over angst

Kinderen en jongeren begeleiden is een vak apart. Ze functioneren anders dan volwassenen en dat vraagt een andere aanpak. Hier vind je onze opleidingen en workshops rond kinderen en jongeren. Voor ouders, leraars, coaches en iedereen die met kinderen en jongeren werkt.

Er is veel nood bij de jeugd aan inspiratie en steun. Ontdek het brein van het ontwikkelende kind en hoe jij daar als begeleider mee aan de slag kan. Van beter leren en het bepalen van de studiekeuze, over het verwerken van pijnlijke gebeurtenissen tot het begrijpen en begeleiden van moeilijk of destructief gedrag.

Langdurende Opleidingen

Kinder- en Jongerencoach

Wil jij kinderen en jongeren begeleiden? In de opleiding Kinder- en Jongerencoach leer jij hoe je het verschil kunt betekenen voor deze boeiende doelgroep. Je leert welke werkvormen je het best gebruikt en hoe je voor versterkende trajecten zorgt. Je duikt in de kinderwereld en het tienerbrein om ze beter te begrijpen en leert moeilijke gesprekken aangaan met ouders.

Kortlopende Workshops

Jongeren Leren Leren

Jongeren hebben meer dan ooit begeleiding nodig bij het leren leren maar hoe kan je hen het best helpen? We kijken gedurende twee dagen hoe het puberbrein in elkaar zit, hoe ze te motiveren zijn en welke tools je kunt gebruiken om ze op weg te helpen.

Studiekeuze na het middelbaar

Workshop speciaal voor scholen. Leerkracht/coach Catherine De Vriendt en rapper/coach MC Ball brengen een dynamische en diepgaande workshop rond zelfkennis, omgaan met druk vanuit de omgeving en keuzes maken.

Jongeren helpen bij hun studiekeuze

Veel jongeren hebben te leiden onder keuzestress als het om studiekeuze gaat. In deze workshop leer je hoe je jongeren kunt helpen de juiste studiekeuze te maken door samen met hen out of the box te gaan denken.

Doe je huiswerk!

Als ouder wil je je tiener zo goed mogelijk begeleiden zonder alles over te nemen. Maar hoe gids je je puber door al zijn of haar schoolwerk? In deze praktische avondworkshop leer je pubers beter begrijpen en omgaan met problemen rond motivatie, concentratie en eigen verantwoordelijkheid nemen.

Studiekeuze na het middelbaar

Workshop speciaal voor scholen.

Leerkracht/coach Catherine De Vriendt en rapper/coach MC Ball brengen een dynamische en diepgaande workshop rond zelfkennis, omgaan met druk vanuit de omgeving en keuzes maken.

Lees meer