Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

INTEGRALE COACHING

EEN EIGENZINNIG EN ICF-GECERTIFICEERD COACHDIPLOMA

Over Integrale coaching

YourCoach Diploma’s

Aan onze commitment om kwaliteit te leveren, hangt ook een geldige certificatie vast.

Met meer dan 15 jaar ervaring in coaching op alle vlakken (life, business, team, stress en burn-out, loopbaan…) met individuen en in organisaties, en vooral ook in het opleiden van coaches tot bekwame en zelfzekere begeleiders met een eigen stijl, kunnen we wel stellen dat onze diploma’s draagkracht hebben.

Al meer dan 1000 mensen kunnen zich vandaag Integrale Coach noemen, een gemeenschap die onze kenmerkende open en creatief-fysieke houdingen uitdraagt en die zich dagelijks inzet om mensenlevens te veranderen.

Onze opleidingen zijn praktisch en diepgaand. Er wordt veel geoefend en je gaat als persoon zelf door het bad. Het behalen van onze diploma’s betekent dan ook dat je door een persoonlijk en professioneel proces bent gegaan, en dat je een andere persoon bent dan degene die aan het traject begon. In die zin is het een ‘badge of honour’ – een bewijs dat jij aan jezelf gewerkt hebt en dat je iets kan dat impact heeft op anderen.
 

In eerste instantie moet je aanwezig zijn, deelnemen en oefenen.

Bij de Essentials krijg je je diploma als je minstens 80% van de modules aanwezig was.

Voor het Professional-diploma vragen we meer commitment: 80% aanwezigheid, verslagen van de lesblokken, coachverslagen en het succesvol afleggen van de certificatieproef.

Voor het Level 2-Certificaat (zie onder) komt er bovendien nog 10,5 uren intervisie bij, en 3 uren individuele Mentor Coaching. Dit zit inbegrepen in de opleiding Integrale Coaching Professional.

We behouden ons het (uitzonderlijke) recht voor bij afwezigheid en/of ernstig gebrek aan inzet/oefening het diploma niet uit te reiken. Het diploma heeft enkel waarde wanneer je door het proces bent gegaan en hebt geoefend.

Als één van 3 coachopleidingen in Vlaanderen is YourCoach sinds 2018 bezitter van het felbegeerde en moeilijk te verkrijgen Level 2-label. Dat is op vandaag de hoogst mogelijke onderscheiding voor een coachopleiding – en de beste kwaliteitsgarantie voor jou als coach. Dat ons materiaal en werkwijzen praktisch, krachtig en diepgaand zijn wist je al, nu is het dus officieel.

Wanneer je de Integrale Coaching Essentials + Professional volgt, krijg je bovenop de 2 diploma’s die je van YourCoach krijgt ook een officieel, internationaal erkend Level 2-Certificaat van het ICF op PCC-niveau*. Je kan er dus mee uitpakken dat jouw coachdiploma officieel, als één van nog geen handvol opleidingen in Vlaanderen, internationaal erkend is door het ICF. Daar zijn we best trots op!

Wil jij ICF-coach worden?

Met het Integrale Coaching Essentials + Professional Level 2-certificaat kan je ook stukken gemakkelijker je eigen ICF-accreditatie als coach halen. In plaats van het portfolio-pad, waarin je gesprekken moet opnemen en laten evalueren + je opleiding en mentoring aantonen, kan je het verkorte Level 2-pad volgen. Dat kan voor ACC (100 uren ervaring) of PCC (500 uren ervaring). Lees hier meer over het ICF en de accreditatie.

Wanneer je de opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional volgt, krijg je van ons een gids met handig overzicht om je accreditatie aan te vragen. En wij staan je met plezier bij in dat proces.

Waarom wilden wij het Level 2-label halen?

Met de wildgroei aan coaches en coachopleidingen, vinden wij het geen overbodige luxe om een certificaat te hebben dat internationale draagkracht heeft.

We hoeven je niet te vertellen dat er véél coaches zijn. En dat nogal wat mensen zich afvragen wat coaches nu doen, en wie de ‘echte’ zijn. Dat is misschien moeilijk te zeggen, maar toch zijn er standaarden. Om als geïnteresseerde je weg te zoeken doorheen het overaanbod is verwarrend en ontmoedigend. Het helpt om referentiepunten te hebben – zoals het ICF (International Coaching Federation) er één is.

Het ICF is tot op vandaag de meest internationaal verspreide en erkende organisatie die coaches en coachopleidingen erkent. Ze doet daarnaast inhoudelijk uitspraak over de ethiek en competenties die bij professionele coaching horen. Ze paste haar 11 Competenties trouwens in 2019 aan aan hedendaagse standaarden – een waardevolle upgrade die ze een stuk relevanter maakte, en meer in lijn met hoe wij zelf naar coaching kijken. Alles samen biedt het ICF dus een inhoudelijke én formele toetssteen voor de kwaliteit van professionele coaching.

Geen enkel kwaliteitslabel is zaligmakend, dat beseffen wij ook. Elke meting is relatief, en die van het ICF is geen uitzondering. Tegelijk zegt het wel iets – we kunnen uit ervaring zeggen dat het behalen van het Level 2-label niet eenvoudig is, en dat het heel wat vraagt op inhoudelijk en administratief vlak. Je krijgt dit label niet zomaar.

En het ICF is op vandaag de meest internationaal verspreide en gedocumenteerde organisatie die actief is en die impact heeft in Vlaanderen. Andere landen hebben hun eigen instanties, zoals het NOBCO in Nederland, en het EMCC dat vooral in andere Europese landen werkzaam is. Maar zover zijn we momenteel in Vlaanderen nog niet. Wanneer dat wel zo zou zijn, zullen wij er als eerste bijzijn om onze methodes en materialen te toetsen en de nodige groei te realiseren om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen blijven bieden.

* Wat betekent PCC?

Het ICF onderscheidt 3 niveaus in de competenties van een professionele coach. Die worden vooral gemeten via het aantal uren praktijkervaring en via de specifieke werkwijzen en attitudes die erbij horen.

  • Associate Certified Coach (ACC)
    Een beginnende coach met basiservaring in standaardcoaching. Minstens 100 uren praktijkervaring. Dit niveau haal je met het materiaal van Integrale Coaching Essentials en genoeg vlieguren.
  • Professional Certified Coach (PCC)
    Een professionele coach met vlotte coaching skills, die ook zijn technieken en benadering aangepast aan de klant weet in te zetten. Minstens 500 uren praktijkervaring. Dit niveau haal je met het materiaal en de houdingen van Integrale Coaching Professional, en nog meer vlieguren.
  • Master Certified Coach (MCC)
    Een meester op coachvlak met een eigen methode die tot op diepere zijnslagen tot transformatie leidt. Minstens 2500 uren praktijkervaring. Dit niveau haal je na ettelijke opleidingen en jarenlange ervaring met coaching op meerdere vlakken.