Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

3 JAAR YOURCOACH

3 jaar YourCoach

Het lijkt al eeuwigheden geleden… Amper 3 jaar geleden besloten we onze job bij de Amerikaanse softwaregigant Nuance op te geven, en ons voluit in het YourCoach-avontuur te storten.

36 maanden, 12 kwartalen, 3 jaren verder maken we een tevreden balans op van een succesvolle reis.

Onze 10 hoogtepunten

In chronologische volgorde…

 1. Starterscontract Stad Gent
  Meer dan een financiële ondersteuning was vooral de vlotte manier waarop ons dossier doorheen de beoordelingscommissie ging, een opsteker voor ons vertrouwen.
 2. Qfor-certificaat
  Niet enkel haalden we het kwaliteitslabel voor opleidingen waarmee Vlaamse ondernemingen 50% korting kunnen krijgen. Het was vooral dat 100% van de ondervraagde klanten helemaal tevreden was over onze diensten. Zo’n feedback krijg je niet elke dag!
  – Meer over het Qfor-certificaat
 3. Coachend Leiderschap
  In oktober 2010 gingen we van start met tweedaagse opleidingen coachend leiderschap. Ondertussen hebben we de opleiding al tientallen keren gegeven aan mensen uit allerlei sectoren, bedrijven en overheden. Dank aan ’t Patyntje voor de professionele en verzorgde ontvangst.
  – Meer over Coachend Leiderschap
 4. ICF-Accreditatie
  Coaching is een containerbegrip. Er zijn weinig standaarden om af te meten wie al dan niet kan coachen; een van die weinigen is de International CoachFederatie (ICF), die accreditaties uitreikt aan coaches de een bepaalde hoeveelheid uren kunnen voorleggen en in een examen slagen. Dit jaar haalden Tom en Benjamin beiden hun ACC, de eerste stap naar het officiële meesterschap in coaching.
  – Meer over de ICF-accreditatie
 5. Lancering van CoachInfo
  Er is zijn weinig standaarden voor coaching, en ook weinig plekken waar je een overzicht krijgt van de verschillende soorten coaches en waar ze zitten. Daarom creëerden wij een portaalsite waar coaches zich gratis kunnen aanmelden, zodat mensen in hun buurt een gepaste coach kunnen vinden.
  – Naar CoachInfo
 6. YourCoach Café
  In april 2011 organiseerden we de eerste maandelijkse lezing en netwerkavond rond persoonlijke ontwikkeling. Sindsdien vonden al honderden mensen en meer dan tien sprekers hun weg naar de Zebrastraat, voor een interessante avond en gezellige babbels aan de bar.
  – Meer over YourCoach Café
 7. Onze eigen coachopleiding: Integrale Coaching
  De beste manier om iets tot in de puntjes te beheersen is er les in te geven. In september 2011 ging onze eerste jaargang van start van deze vernieuwende, no-nonsense opleiding in samenwerking met Centrum Open Mind. In mei 2012 studeerden 13 mensen af als Integrale Coach. Ondertussen loopt het storm voor de tweede jaargang, die nog beter belooft te worden.
  – Meer over Integrale Coaching
 8. Teambuilding aan de Europese Commissie
  We worden wel vaker gevraagd om teambuildings en groepsopleidingen te geven, maar deze spande toch wel de kroon. Niet alleen het aantal: we leidden 150 mensen van de Europese Commissie. Maar ook de locatie: Château de Genval, een prestigieuze seminarie- en eventruimte in het Brusselse. En ook het team: 9 internationaal bekwame trainers uit Nederland en België die allen zorgden voor een vlekkeloos verloop.
 9. MyCoachDay Gent
  De verspreiding van de bekendheid van coaching en de beschikbaarheid van goede coaches ligt onze nauw aan het hart. Op 8 oktober 2011 organiseerden we de eerste Gentse dag waarop geïnteresseerden verscheidene coaches konden ontmoeten. Er waren 22 coaches en 17 workshops. In totaal kwamen zo’n 75 mensen proeven, een fantastische dag.
 10. Onze publicaties
  Onze pen staat niet stil. We willen vanalles delen met de wereld en doen dat regelmatig op de blog, in de nieuwsbrieven en ook via een aantal publicaties (Doelen Bereiken, Motivatie op het Werk, en Productiviteitsgids)