Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

INTEGRALE COACHING

OVER ONZE UNIEKE COACHMETHODE

Ontdek de verschillende modules van Integrale Coaching

In het kort

 • Best of Everything
  De essentie uit de meest effectieve technieken. Officieel erkend als Level 2-coachopleiding en in lijn met de 8 ICF-Kerncompetenties.
 • Empirisch
  Gebaseerd op wat werkt in de praktijk van onze meestercoaches.
 • Praktisch
  Geen nodeloze theorieën en blabla – tijdens (en tussen) de lesdagen zal je vooral véél oefenen.
 • Speels
  Je leert je intuïtie en creativiteit gebruiken om krachtige, transformerende ervaringen neer te zetten.
 • Menselijk
  Jij verandert zelf als mens, zodat je ook andere mensen kan helpen evolueren – in welke context dan ook.

ICF Gecertificeerd

De Integrale Coachopleiding (Essentials + Professional) is een erkende Level 2-opleiding bij de International Coach Federation (ICF) - de hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. Het zet je snel en effectief op weg om praktisch aan de slag te gaan met coaching.

ICF Gecertificeerd Level 2

Meer over ICF Certificatie

In het lang

Integrale Coaching als coachmethode is gebaseerd op de meest doeltreffende houdingen en formats uit verschillende begeleidingsvormen. We halen overal de essentie uit en geven het je in hapklare brokken mee waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Elke techniek zal je zelf inoefenen als coach, klant en/of waarnemer. We geven demonstraties. En tussen de lesdagen in kan je aan de slag in oefengroepjes of op één van onze maandelijkse oefenmiddagen.

Meer dan dat: we geven enkel mee wat we zelf dagelijks in onze praktijk toepassen, en wat dus werkelijk tot verandering leidt. Geen hoopvolle theorieën, maar veelvuldig afgetoetste methodieken met een uitgewerkte gebruiksaanwijzing.

We geven de concepten en modellen mee die je als coach gewoon moét beheersen. Deze fundamenten geven structuur en voorspelbaarheid aan je gesprek. Een goede coach doet echter meer dan standaardtechnieken toepassen; hij of zij weet tussen de lijnen te lezen, en ‘in tune’ met zijn klant exact datgene te doen wat nodig is. Een bedreven Integrale Coach weet zelfs spontaan unieke creatieve werkvormen te laten ontstaan, die helemaal aansluiten bij het verhaal en de beleving van zijn klant.

Dankzij de combinatie van klassieke coachtechnieken met creatieve, systemische, lichamelijke… werkvormen leer je meer dan bewuste verandering brengen. Je leert vooral het onbewuste zichtbaar maken en de onderliggende patronen herprogrammeren.

We werken voortdurend aan nog effectievere formats voor persoonlijke en professionele groei. Deze houding van speelse nieuwsgierigheid, durven vernieuwen en een eigen stijl ontwikkelen, geven we ook aan jou als coach mee. Achteraf kan jij dus zelf eens uit je vaste procedure stappen en durf je inspelen op het moment.

Integrale Coaching is ook een heel menselijke manier van werken. De verbinding met je klant is het fundament voor een geslaagd coachtraject. Daarvoor is het noodzakelijk dat je als coach ook zelf door het bad bent gegaan als klant, dat je zelf gegroeid bent.