Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

eBOOK ARBEIDSMOTIVATIE

WHY FINANCIAL REWARDS WON'T DRIVE YOUR SALES UP – BUT THIS eBOOK WILL

Wanneer je een team of bedrijf runt, is een van de ergste dingen die u kunnen overkomen dat uw medewerkers niet gemotiveerd zijn. Ze komen te laat, hangen de hele dag rond, halen hun deadlines niet en lijken er in het algemeen niet om te geven. Ze saboteren iedere vorm van verandering en worden kwaad wanneer je hen feedback probeert te geven… Personeel dat niet gemotiveerd is kan het werk tot een hel maken, en de resultaten desastreus. Het kan je het gevoel geven dat je machteloos staat, en dat het allemaal jouw schuld is.

Je weet ook nooit wat er eigenlijk aan de hand is

Je weet meestal niet waarom precies een medewerker niet gemotiveerd is. Misschien is er iets met de collega’s, of vinden ze het werk dat ze moeten doen niet leuk, of jou. De meeste mensen weten zelf niet waar hun gebrek aan motivatie aan ligt, en de meeste managers weten niet hoe het uit te zoeken. Gesprekken die starten met goede bedoelingen draaien daardoor uit op verhitte discussies die de situatie alleen maar erger maken. Het lijkt een straatje zonder einde, dat erop uitdraait dat uw potentieel productief personeel vertrekt of wordt ontslagen. Dan moet je weer investeren in nieuwe mensen, die ook opgeleid moeten worden. En begint het hele verhaal weer van voren af aan.

Geld is geen oplossing

De meeste werknemers zullen hun demotivatie aan te weinig loon wijten. Daarom wordt er ook veel geïnvesteerd in beloningssystemen die op prestaties gebaseerd zijn, omdat men ervan uit gaat dat mensen harder zullen werken als ze daarvoor meer geld krijgen. Dat kan even werken, maar uiteindelijk is er qua motivatie niks veranderd! De realiteit is dat salaris en geld slechts een compensatie zijn voor een gebrek aan uitdagingen, respect en het gevoel deel uit te maken van iets betekenisvol. Geld kan de pijn verzachten, maar niet wegnemen. Daarom kan je ook nooit genoeg geld geven. Dat neemt natuurlijk niet weg dat mensen genoeg moeten verdienen om in hun basisbehoeften te kunnen voorzien.

Er is een uitweg!

In dit ebook bekijken we motivatie van personeel op de werkvloer, en leggen we uit waarom precies geld niet echt motiveert. Daarbij geven we verklaringen voor wat er precies verkeerd loopt bij jou op de werkvloer, en hoe je de motivatie er weer in kan krijgen. Het begint bij het verzorgen van basiselementen, en bouwt op naar het leren van specifieke technieken waarmee je mensen kan inspireren om zich helemaal in te zetten voor het team of bedrijf.

Dit ebook vult aan waar managementpraktijk en motivatietheorie tekortschieten

Voor het eerst komen de praktijk en de theorie van motivatie samen – in dit rapport dat demotivatie van personeel verklaart en uitlegt hoe jij je medewerkers weer kan motiveren. Het is een verzameling inzichten en technieken uit de twee velden, maar vooral ook een aanvulling op de tekortkomingen van beide gebaseerd op persoonlijke ervaringen en beproefde technieken.

Dit ebook zegt niet zomaar ‘mensen hebben het gevoel nodig dat ze vooruit gaan’ – het geeft ook een stappenplan hoe je dat concreet kan realiseren bij jouw personeel. Het is meer dan bijvoorbeeld ‘luister beter naar je medewerkers’ – het toont je precies hoe je beter kan leren luisteren, wanneer en naar wat.

Dit boek over arbeidsmotivatie geeft je onder andere:

  • Alle redenen waarom prestatiebelongingen meestal niet of averechts werken;
  • Hoe je een beloningssysteem toch kan doen werken;
  • Verrassende inzichten in arbeidsmotivatie en –demotivatie;
  • Een beknopt rapport gebaseerd op een studie van de bekendste motivatietheorieën, gecombineerd met management praktijk;
  • Een eenvoudig stappenplan om jouw personeel te motiveren;
  • Praktische technieken om jouw medewerkers te leren motiveren;
  • Tips om duidelijkheid en creativiteit op de werkvloer te laten bloeien;
  • Internationaal beproefde tools en technieken om jouw persoonlijk leiderschap te versterken;
  • Een plan om van een gewone baas naar verlicht leider te gaan.

Waarom heb je dit ebook nodig?

Het idee voor dit boek over motivatie op de werkvloer kwam nadat we langdurig het internet hadden afgezocht voor informatie over prestatiebeloningen voor werknemers. We merkten dat bijna iedereen aannam dat als men meer geld naar iemands hoofd smijt, deze persoon harder zal werken. In tegenstelling tot motivatietheorie, die net het omgekeerde stelt maar dan nauwelijks toepasbare technieken biedt.

Managers en zaakvoerders overal in de wereld kunnen dus niet aan de informatie en technieken die zij nodig hebben. Ze krijgen ofwel schijnbaar eenvoudige oplossingen die niet echt werken en die geen enkele psychologische, logische of andere basis hebben. Of ze worden om het hoofd geslagen met motivatietheorie die goed klinkt maar onmogelijk te implementeren is door menselijke wezens. Daarom besloten we een op ervaring én theorie gebaseerd kader te creëren, dat effectief iets kan betekenen voor mensen zoals u.
Al deze dingen hebben we gecombineerd in één beknopt boek: theorie, praktijk en beproefde technieken. De mix vormt een nuttige en interessante gids om te doen wat motivatietheorieën voorstellen maar zelf niet uitwerken, en tegelijk geld te sparen. In plaats van je geld aan bonusen en beloningssystemen te verspillen die nauwelijks een Return On Investment hebben, kan je dit boek lezen en onmiddellijk verandering maken – praktisch voor niks!

Deze informatie is nergens anders verkrijgbaar. Wat dit boek zo speciaal maakt is dat het motivatietheorie samenbrengt met de praktijk van het motiveren van personeel – iets dat nog maar weinigen hebben gedaan.

We weten dat je het druk hebt, en daarom hebben we het ook kort gehouden. Dit boek is een samenvatting van duizenden pagina’s theorie over arbeidsmotivatie en inzichten uit de praktijk, samengebald in net over de twintig pagina’s. Daarmee bieden we je instant toegang tot de beste informatie en technieken, die jouw concrete vraag beantwoorden: wat moet ik doen om mijn personeel te motiveren?

Gratis bijgesloten zit ook een werkboek waarin specifieke technieken worden uitgelegd die anders honderden euro’s kosten om aan te leren. In dit werkboek leggen we uit wat te doen, waar je op moet letten en hoe u een maximaal effect kan bereiken.

Dit boek vertelt je niet alleen wat te doen, maar ook exact hoe!

Hoeveel kost het?

Dit boek over arbeidsmotivatie kost momenteel €29 – het resultaat van maanden studie, interviews en hard werk om de beste antwoorden en technieken te vinden om jouw medewerkers te kunnen motiveren als nooit tevoren.

Ga van het verspillen van geld aan beloningssystemen die niet werken, naar slimme investeringen in tools en technieken voor arbeidsmotivatie die de productiviteit van jouw personeel de hoogte in zullen doen schieten! Over ROI gesproken – voor slechts €29 kan je duizenden euro’s sparen door niet langer te hoeven investeren in nutteloze beloningssystemen, en duizenden euro’s meer verdienen door de toegenomen productiviteit van je personeel.