Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

STRESS & BURN-OUT BEGELEIDING

GETUIGENISSEN

Over Stress & Burn-out Begeleiding Contacteer ons

Wat onze deelnemers zeggen over de Stress & Burn-out Begeleiding

Ik ben bij Ilse en tijdens het verdere proces bij yourcoach, terechtgekomen door een burnout. Ilse haar aanpak, die volledig op jouw maat is afgestemd, zorgt ervoor dat je stilstaat bij momenten/ervaringen die jou nieuwe inzichten en een nieuwe basis geven om op verder te bouwen. Zonder Ilse had ik mij na mijn burnout-periode in mijn oude job gestort (waaruit bleek tijdens het proces dat deze niet geschikt was voor mij). Dankzij Ilse heb ik de uitdaging aangegaan een nieuwe job te zoeken, die mij tot op heden meer gelukkiger dan ooit maakt.
– Laure
Ik zat op de weg naar een burn out! Dankzij de gesprekken met Joke, de praktische tips, toepassingen en veel huiswerk ben ik nu terug op de juiste pad nl. Het pad die leidt naar zoveel mogelijk je eigen keuzes maken, voldoende rust inplannen en aan het stuur zitten van je eigen leven! Ik ben een nieuwe weg ingeslaan en ben daar Joke heel dankbaar voor!
– Herman V.
Veel kunnen kaderen over mijn eigen gedrag en ingesteldheid. Interessante tools aangereikt gekregen. Zeer concreet, positief, nuttig!
– N. D., Medisch afgevaardigde
Zeer persoonlijk. Luistert heel goed naar wat de vragen/twijfels zijn. Speelt daar heel goed op in. Door het werken met zijn flip chart board, is alles zeer visueel en daardoor worden dingen plots heel duidelijk. Ook de foto’s die na de sessie worden doorgestuurd met wat op het flip chart board stond, geven je de tijd om thuis nog te reflecteren. Focust zich niet enkel op ‘loopbaan’ maar ook op ‘mens-zijn’. Heel waardevol!!
– Elise D., Kinderbegeleidster
De sessies met Jürgen waren voor mij heel verrijkend, na een moeilijke periode in mijn leven. De oefeningen die we samen deden tijdens de sessie en deze die ik thuis deed gaven mij verdere inzichten. Ik kon het allemaal op mijn tempo laten bezinken. Ik heb er veel aan gehad.
– E. O.
Ik had niet verwacht dat slechts drie sessies zo’n grote impact konden hebben. Karoliens opdrachten en analyses gaven me inzichten in mezelf die verrassend en confronterend waren. Dankzij haar positieve en persoonlijke aanpak, durfde ik hier ook iets mee te doen. Het voelt heerlijk om eindelijk eens te kiezen voor iets wat ik echt wil. Bedankt Karolien!
– Evi
Brenda is een hele warme persoon die luistert naar je en enorm doet nadenken over zaken die je op het eerste zicht zelf niet ziet. Ze stimuleert je zelfvertrouwen. Als er iets was, kon je haar contacteren. Ze vraagt ook na de sessies nog hoe het met je gaat. Ze bracht me hele nieuwe inzichten! Ik raad ze aan iederen aan!
– Lisa, Leerkracht
Een zeer competente dame en een fijne persoonlijkheid die alle tijd neemt om te doorgronden en analyseren waar de knelpunten zitten. Om dan hierop volgend een efficiënte benaderingsmethode voor te stellen en die dan, steeds in overleg, toe te passen zodat verbetering kan optreden. Bedankt, Ilse!
– Arne P.
Heel inspirerende coach. Heeft me een groot bewustzijn meegegeven over hoe balans vinden in het leven. Hange tips & trics om dagdagelijks te gebruiken op de werkvloer en thuis. Een zeer positieve ervaring, bedankt!
– S. H.
Mijn coach, Ilse Verbeke, is voor mij iemand die direct is en van aanpakken weet. Zij voelt vlug aan waar de werkpunten liggen. Ik zag door het bos de bomen niet meer. Door de gesprekken met Ilse, heb ik een duidelijker kijk gekregen. Situaties op het werk die voor mij onoplosbaar waren, kan ik nu, door de inzichten die ik gekregen heb tijdens de sessies, aan werken om mijn job werkbaar te maken. Ilse heeft mij de inzichten gegeven, aan mij om het in de praktijk te brengen. Ik ben Ilse daar heel dankbaar voor.
– K. R.
Een openbaring. Er komen zaken in je los die je eigenlijk niet echt wist dat ze er zaten.
– G. B.
Door Joke lukt het me om alles veel meer van me af te zetten en dat doet zij op zo’n fantastische manier. Open, rustig, niets moet, kortom: het heeft me enorm geholpen om vooruit te komen, om mijn kwaliteiten goed te gebruiken. Ze heeft me geholpen om te ondernemen en met de vele tips van haar, maakt me dat rustig, zelfzekerder en krijg ik ook meer energie.
– C. S., Administratief bediende
Ik keek elke keer weer uit naar de loopbaanbegeleidingssessies, omdat het mij zo’n goed gevoel van vooruitgang gaf. Eens ik terug in die flow van actie zat, werd het steeds makkelijker om initiatieven te nemen en uit mijn verwarde hoofd een duidelijker pad te definiëren. Aan het einde van het traject ben ik echt met een concreet actieplan naar buiten gekomen, waarmee ik stilaan kan toewerken naar de job van mijn dromen. Ik apprecieerde enorm hoe Ilse niet kost wat kost vasthoudt aan een vooropgesteld stramien maar ook ruimte liet om af te wijken of in te zoomen volgens mijn noden. Ik voelde mij absoluut in goede handen!
– Fem V.
Persoonlijke, doeltreffende, warme, geestverruimende, enthousiaste en professionele sessies die voor mij enorm effectief waren.
Er ontstond op korte tijd een goeie vertrouwensband en Joke werkt steeds met een aanstekelijk enthousiasme en warme hartelijkheid. Ik kwam tot enkele confronterende conclusies en duidelijke inzichten.
– Ellen M.
Ik kan je niet genoeg bedanken voor hetgeen jij voor mij hebt gedaan. Je sessies zorgden voor heldere inzichten en hebben mijn zelfvertrouwen een boost gegeven en veel know-how om nu mee aan de slag te gaan.
– Annelies
Een grote hulp voor mij geweest om alles eens op een rijtje te zetten! Iedereen zou coaching eens moeten volgen. Stilstaan bij jezelf, stilstaan bij je zwakke en sterke punten, stilstaan bij wat je verder wilt doen in je werkleven. Zelfzorg in deze drukke tijden blijft zo belangrijk! Was echt top, een dikke dankjewel Martien, je bent zo’n toffe madam!
– Julie
Na een moeilijk jaar, zowel professioneel als privé, zocht ik naar oplossingen, antwoorden…een duwtje in de rug om er terug tegenaan te kunnen. Per toeval (via een foldertje bij mijn huisarts) kwam ik bij Joke terecht. Ik wist eerlijk gezegd niet goed wat te verwachten van die loopbaanbegeleiding. Maar reeds na het 1e gesprek voelde ik een soort bevrijding. Het deed zo goed om eens mijn hart te kunnen luchten. Dan nog bij iemand die een totale vreemde voor me was. Het 1e gesprek was voor mij een “loslaten”, een waterval van woorden, gedachten, gevoelens. Kunnen benoemen wat je een slecht gevoel geeft is al een grote stap! Zolang die negatieve gedachten door je hoofd spoken kun je géén beslissingen nemen, blijf je steken, maakt je verward. Dit was één van de eerste opdrachten die Joke me gaf. Loslaten, opnieuw naar de toekomst kijken, dingen doen die je graag doet. Mijn vlammetje terug aanwakkeren, mijn talenten en mezelf terug vinden. Het was confronterend te horen dat ik mezelf ergens achtergelaten had onderweg… maar het gaf me na de sessies de nodige ‘boost’ om terug het juiste pad te vinden! Bedankt Joke!
– F. C.
Joke bezit de bijzondere gave om aandachtig te luisteren en daarna met snuggere en heldere vragen je tot nieuwe inzichten te brengen. Haar aanpak is persoonlijk en stimulerend. Je gaat vooruit zonder dat je het gevoel krijgt dat je op een bankje bij de psycholoog zit als een studie-object. Ik kan YourCoach alleen maar aanbevelen!
– J. D.
Tom heeft mij laten inzien dat ik mijn patroon moet veranderen. Sinds de coaching sessies probeer ik als een vrij kind door het leven te gaan. Ik ben door de sessies anders beginnen denken en onderneem nu positieve acties voor mijn eigen toekomst zowel op privé- als carrièrevlak.
– C.
Martien heeft veel kennis van zaken. Gaat opzoek naar het positieve in de mens en vindt deze ook. Ze zorgt ervoor dat we bewuster gaan leven en dat er geen overhaastige beslissingen worden genomen. Ik ben heel tevreden over de begeleiding die ik kreeg… het bracht me tot andere inzichten.
– Julie V.
Zonder Karolien zou ik nooit zo hard aan mezelf hebben kunnen werken. Ze is een topcoach die complexe dingen goed kan uitleggen en je motiveert om ermee aan de slag te gaan. Maanden later pas ik nog dagelijks toe wat ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen. Heel erg bedankt!
– J. D.
Tijdens de sessies heb ik geleerd om problemen niet oppervlakkig op te lossen, maar aan te pakken bij de kern. Het is wel een confrontatie met jezelf, want het is jezelf veranderen naar een andere, wellicht betere ik. Mijn coach heeft me supergoed begeleid om die andere ik terug te vinden. Ze stelt gerichte vragen en benadrukt het positieve, wat ik zelf te weinig kan. Het is een proces dat tijd vraagt, maar ik kom er wel – met vallen en opstaan.
– D. R.
Ik kwam bij Karolien terecht enerzijds met symptomen van burn-out en anderzijds met de behoefte aan loopbaanbegeleiding vanaf een wit blad. Karolien slaagt erin met veel empathie zowel het medische als het mentale aspect te balanceren in het vinden van de juiste inzichten op een positief confronterende manier, wat noodzakelijks was om in een tweede fase mogelijke carrière opties in kaart te brengen en uit te werken.
– Bart S.
Open persoon. Je wordt er met open armen ontvangen. Zeer goede begeleiding! Eén en al luisterend oor. Zit je in de put, mag je Jürgen zelfs buiten de sessies contacteren. Naar begeleiding toe naar een andere job heeft hij me heel wat tips and tricks gegeven. Ik zou het zeker aanraden.
– C. K.
Na een traject bij Joke voel ik me een bruisbol vol inspiratie om verder aan de slag te gaan. Dank je wel Joke! Ik voel me “beluisterd”, gesteund, gestimuleerd, geïnspireerd.
– F. T., Leerkracht
Het klikte meteen tussen mij en Karolien en ze heeft mij extra zelfvertrouwen gegeven om een nieuw hoofdstuk te beginnen in mijn professioneel leven. Bedankt, Karolien!
– S. B.
Toen ik vorig jaar met de handen in het haar zat omwille van een te hoge werkdruk voelde ik dat ik er iets aan moest doen. Ik stond misschien eerst wat sceptisch tegenover een coach – een teken van zwakte toegeven, weet je wel, en wat zou een coach hieraan kunnen doen, ik weet zelf toch wel wat er moet veranderen in mijn eigen zaak – maar al gauw bleek de nuchtere, externe kijk van Brenda van goudwaarde. Niet alleen voor mijn persoonlijke werkdruk, maar ook voor de interne werking van onze organisatie. We kregen heel veel nuttige tips die we nog steeds met z’n allen dagelijks toepassen. Via de loopbaanbegeleidingscheques van de VDAB is de prijs ook helemaal geen struikelblok. Een aanrader voor iedereen die even in de knoop zit op z’n werk!
– Christophe, Zaakvoerder
Heel tevreden over Brenda. Ze heeft me dingen laten inzien die ik misschien wel wist, maar nog niet in het juiste verband zag. Het heeft me goed geholpen.
– Nicole
Het voelde direct als thuiskomen bij Ilse. Goede babbels in een rustige, ontspannen sfeer brachten mij tot rust. De tips om jezelf tot rust te krijgen, paste ik thuis toe. Ilse leerde mij ook om meer aan mezelf te denken, geen energie meer te verspillen aan onbelangrijke dingen. Maar de gouden raad die ze me meegaf: niets moet, alles kan, heeft me heel wat duidelijkheid, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen bijgebracht. Bedankt Ilse!
– Hilde
Heel goed ontvangen voelde mij direkt op mijn gemak. We hebben gewerkt op de punten die voor mij echt belangrijk waren. Veel tips gekregen ook dingen om uit te proberen in de praktijk. Zeer goede coach.
– C. V., Ploegverantwoordelijke
Dankzij Tom, die op een zeer begripvolle manier luisterde, heb ik de theoretische kaders leren kennen die me kunnen helpen op moeilijke momenten. Het is echt een hulp om de mechanismen van enkele boosdoeners te begrijpen om er zo beter tegen gewapend te zijn !
– G. J., Leerkracht
Ik heb lang gewacht vooraleer een coach te consulteren. Na het introductiegesprek heb ik technieken aangereikt gekregen om stressniveau te laten dalen en energieniveau te laten stijgen. Tegen elke volgende sessie krijg ik een aantal werkpunten mee. Ik vind deze sessies heel nuttig om vooruitgang te boeken en opnieuw helder te kunnen denken.
– E. D.
Mijn coach was voor mij in de eerste plaats een investering voor mezelf. Blijkt dat ik de beste keuze gemaakt heb want ik voel dat ik sedert de eerste sessie heel erg gegroeid – weliswaar met ups and downs – ben naar datgene ik voor ogen had. Hij is een vertrouwenspersoon aan wie je echt alles kwijt kan en die er steeds is om samen een oplossing te zoeken. Kijk altijd uit naar de volgende sessie…
– Anita
Ik voelde mij bij haar rustig en kwam na elke sessie naar buiten met een gevoel iets bereikt te hebben. Het waren ‘helende’ sessies, belangrijk ik mijn genezingsproces. Ik weet terug welke richting ik uit wil en ben bevestigd in mijn kunnen. Ik besef ook ik nog veel aan mezelf moet werken om sterker door het leven te gaan. Bedankt Joke.
– J. B.
Jürgen Blommaert is een uitstekende coach: heel sterk aanwezig, warm, vakkundig, kortom totaal… Voor mij waren deze sessies heel leerrijk: ik voel mij rustiger, heb talrijke inzichten verworven op veelerlei vlak oa emotioneel, mentaal en spiritueel. Een dikke merci!
– Carine T.
Ik volgde deze begeleiding binnen het kader van een zeer zware burn-out. Soms is het op dergelijke momenten nodig om een klankbord te hebben dat je nergens anders vind, of meent te vinden. Benjamin heeft me op een aantal vlakken de ogen geopend. Door zijn methode van aanpak ben ik beginnen nadenken over oorzaken, mijn bijdrage aan de oorzaken, oplossingen op korte en middellange termijn, en actiepunten voor de toekomst. In alle eerlijkheid (de waarheid heeft ook haar rechten) is het door de gesprekken met Benjamin dat ik in een positieve spiraal ben gekomen, en tenslotte mijn burn-out heb overwonnen. Nogmaals mijn dank daarvoor.
– Filip
Heel positieve ervaring! Geleerd wat mijn deel is en daar de grens te trekken! Terug inzicht gekregen in mijn job en uit die gevaarlijke driehoek te stappen waar ik jaren in zat! Heb reeds mijn ervaring gedeeld met anderen en hen aanbevolen niet te aarzelen de stap te zetten! Bedankt Tom!
– Martine R., Kinderbegeleidster
De sessies hebben me echt wel geholpen om een betere kijk te krijgen op mezelf en sommige zaken in een anders perspectief te plaatsen. Soms wel moeilijke, maar noodzakelijke opdrachten meegekregen. Zeker een aanrader.
– Judith V.
De coaching bij Joke Adins verliep voor mij zéér positief. De gesprekken met Joke gaven mij opnieuw de kracht en de moed om positief naar de toekomst te kijken.
– Koen R., Medewerker Technische Dienst
Op het moment dat ik startte met begeleiding bij Joke Adins zat ik aan het begin van mijn jobcrisis/burn-out. Joke hielp mij door middel van haar enthousiaste duidelijke aanpak. Doorheen de drie sessies kwam ik steeds tot nieuwe inzichten. Op geen enkel moment zei Joke wat ik ‘moet’ doen. Door haar creatieve aanpak kwam ik telkens zelf tot een besluit, nieuwe mogelijkheden en een andere manier van nadenken over mijn crisis. Tijdens de begeleiding is vooral je eigen inbreng belangrijk. Daarop wordt visueel verder gewerkt. Voor alles wat Joke mij duidelijk maakte, gebruikte zij papier en balpen en kon ik helder haar opbouw en conclusie en/of raad volgen.
– E. M.
De opgedane inzichten en praktische tips probeer ik toe te passen in mijn dagelijks leven. Zowel op fysieke als op geestelijk vlak. De coaching betekent voor mij een verrijking en helpt me stappen te ondernemen en keuzes te maken op weg naar mijn veranderde zijn.
– Virginie P.
De begeleiding heeft me geholpen om de situatie vanop een afstand te bekijken en aan te pakken. Door een andere objectieve blik op de zaak, leerde ik mezelf beter kennen en kon ik de nodige stappen ondernemen. Ondertussen is de balans weer in evenwicht en is er weer ‘vrede’ tussen gezin, werk, familie en mezelf.
– Koen S.
Ik ben gestart met coaching omdat ik wilde ontdekken waarom ik na een hevige klierkoortsbesmetting met chronische vermoeidheid bleef kampen.
Tijdens de eerste sessie leerde ik dat de oplossing bij mezelf lag en niet bij het zoeken van een andere job. Ik kreeg inzicht in mijn energievreters en leerde op een goede manier omgaan met stress. Dankzij de loopbaanbegeleiding kan ik mijn job opnieuw met een gezonde dosis energie en enthousiasme uitoefenen, waarvoor dank!
– Carla, Business Consultant
Met de moed in mijn schoenen kwam ik de eerste keer toe. Met de overtuiging dat IK mijn loopbaan terug in handen moet en kan nemen, kwam ik de eerste keer buiten. Tom is een supercoach. Zonder waardeoordeel luisterde hij naar mijn verhaal, gaf hij me de spreekwoordelijke ‘schop’ die ik nodig had, hielp hij me inzien wat mijn persoonlijke valkuilen en energievreters zijn én reikte hij me de nodige tools aan om deze in de toekomst te kunnen omzeilen. Kortom, ik ben heel enthousiast over het traject dat ik met YourCoach heb doorlopen.
– Pieter, Projectverantwoordelijke
Wat ik aan jullie kwijt wil is dat de sessies bij Karolien voor mij echt een keerpunt zijn in mijn leven. Het traject met Karolien is volledig op mijn maat. Karolien is professioneel, streng als het moet en heeft zeer brede achtergrond en scholing. De sessies zijn soms lastig en confronterend, maar nooit ’te’. Ik zou haar aan iedereen aanraden. Haar advies is niet belerend, maar ook niet vrijblijvend.
We hebben samen nog enkele rijlessen voor de boeg, maar ze is een zeer goede co-piloot / rij-instructeur en ik heb er alle vertrouwen in dat Karolien me een goed eind op weg zal helpen richting eindbestemming en dat mijn rijgedrag opvallend is verbeterd.
– Ellen, Communicatieverantwoordelijke
Frank heeft me geholpen om mijn sterktes te (h)erkennen en om met bepaalde moeilijkheden op het werk om te gaan. We hebben samen een stappenplan opgesteld zodat ik kan evolueren naar een werksituatie die bij mij past. We gingen soms buiten mijn comfortzone, maar hierdoor heb ik die extra push gekregen die ik nodig had om enkele veranderingen door te zetten. Ik voel mij nu gelukkiger in mijn job en zal sneller bijsturen waar nodig.
– M. M.
Het was een super ervaring en het heeft een positieve invloed op mij! Op die manier heb ik “mijn batterij” zowat kunnen opladen…
– Kaat V.
Ik ben sinds een maand terug aan het werk, maar lees nog bijna dagelijks de actiepunten die we hebben opgesteld. Op ogenblikken van spanning helpt het me even terug te denken aan onze gesprekken en de kalme sterke invloed die Benjamin daarbij op mijn leef- en werkwijze heeft gehad.
– F. B.
Wel confronterend wat je op een paar sessies over jezelf te weten komt. Maar fantastisch om tegelijker tijd te beseffen hoe makkelijk je bepaalde dingen kunt veranderen! Door de individuele aanpak en het luisterende oor van Tom sta ik weer veel positiever in het leven en heb er zin in, de volgende stap te zetten, naar een nieuwe uitdaging. Bedankt!
– K. H.
Het was heel fijn om de gedachtenkronkels die soms met jezelf op de loop gaan weer op het rechte pad te helpen. Ook het in confrontatie gaan met jezelf is heel verrijkend. Een aanrader voor iedereen die twijfelt of er soms niet meer in gelooft. Bedankt voor de fijne sessies!
– Els C.
Ik zat midden in een heel moeilijke periode toen ik mijn eerste gesprek met Frank had. Hij heeft me op een totaal onverwachte maar positieve manier de confrontatie doen aangaan met een paar van mijn “demonen”. Nu weet ik wat mijn “kader” is en hoe ik in mezelf moet blijven geloven. De weg lijkt soms lang, maar de finish is in zicht! Bedankt Frank!
– N. W.
Een oprecht THUISGEVOEL… de weg naar binnen én niet hollend naar buiten! Bedankt lieve Karolien!!!
– K. C.
Dankzij Tom sta ik terug in mijn kracht, en heb ik de energie en de drive gevonden om niet bij de pakken te blijven zitten! Een oude job loslaten en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, bracht bij mij toch heel wat innerlijke weerstand naar boven. Dankzij het inzicht in mijn capaciteiten, interesses, ervaring, opleiding,… kan ik nu gerichter zoeken naar een nieuwe uitdaging! We kijken er naar uit!
– K.
Benjamin, je hebt me laten inzien dat het belangrijk is om mijn energiepeil in de gaten te blijven houden. De coachsessies waren voor mij een start om de zaken die op me afkomen anders te gaan bekijken. Ik stel me sinds kort de vraag ‘wat wil ik’ en niet meer ‘wat wil de andere’. Ik voel dat deze stretch me sterker maakt.
– Carl D. G.
Zeer positieve ervaring. Effectieve en diepgaande coaching zonder het gevoel te hebben dat je bij de psychiater zit. Concrete en duidelijke aanpak. Aanrader!
– Elisabeth D.
Je gaat op een totaal andere manier naar je eigen problematiek kijken. Inzichten die je nooit eerder maakte worden bovengehaald en daarnaast mag ik wel zeggen dat het me heel wat stof heeft gegeven om zelf mee aan de slag te gaan.
– Kevin, Logistiek bediende
Coaching heeft me op een compleet andere denkpiste gebracht! Ik heb geleerd de zaken niet al te snel negatief te omkaderen.
– L.
Ik heb een hele transformatie meegemaakt. Ik gebruik mijn anker nog dagelijks en sta eindelijk weer recht in het leven.
– S.

 

Stress & Burn-out Begeleiding nodig?

Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek om te kijken welk traject bij jouw past.
Of mail ons je vraag, we geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Contacteer ons