Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

HET ROUWENDE LICHAAM

DE LICHAMELIJKE INGANGSPOORT IN HET WERKEN MET ROUW

Nu inschrijven

Het rouwende lichaam

Werken met iemand in rouw is ook werken met het rouwende lichaam. Het lichaam spreekt en laat zich zien in kleine of grote signalen. Hoe kunnen we mensen helpen in het emotioneel zorg dragen voor het lichaam en lichamelijk zorg dragen voor emoties?

In deze workshop krijgen de deelnemers illustraties en worden zij uitgenodigd tot ervaringsoefeningen van deze lichamelijke ingangspoort in het werken met rouw. We starten met de vraag hoe je als coach of begeleider het lichaam NU al meeneemt in jouw werk. Vraag je naar lichamelijke klachten bij aanmelding? Heb je aandacht voor metaforen die gebruikt worden (zoals bv ‘krop in de keel’, ‘gat in mijn hart’, ‘dunne huid’). Raak je mensen aan tijdens jouw behandeling?

Vervolgens oefenen we met nieuwe technieken om de lichamelijke wijsheid van onze cliënt nog meer te kunnen aanspreken. Bijvoorbeeld Hoe brengen we lichamelijke rust en mentale stilte? Hoe geven we aandacht aan het verdriet en de pijn welke zich uit via het lichaam? Wat vertelt de lichamelijke houding van onze cliënt ons en hoe herkennen we deze? Hoe kunnen we de energie van onze cliënt waarnemen in de lichaamstaal en wat kunnen we daarmee doen? Wat zijn typische lichamelijke patronen bij angst, onrust, verdriet, kwaadheid,…? Hoe laat een lichaam zich zien en hoe kunnen we deze taal begrijpen? Wat zijn alarmsignalen en wat doen we daarmee?
 

Je leert en ervaart oefeningen rondom gronding, aarding, ademhaling, ontspanning, meditatie, beweging en stressrelease.
Je leert metafysisch te kijken naar een lichaam en hoe je dit in het gesprek steunend en inzichtelijk kan teruggeven en mee kan werken.
Tot slot staan we ook stil bij de mogelijkheden rondom aanraking van onze cliënt in de brede zin van het woord.

Alle oefeningen zijn zeer praktisch en ervaringsgericht.

Voor coaches en begeleiders die op een onderbouwde en praktische manier mensen willen begeleiden bij allerlei vormen van rouw en verlies.

Voor deze opleiding vragen wij basis coachervaring, zoals je die kan opdoen in de Integrale Coaching Essentials.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De workshop gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

2 dagen.
De deuren gaan open om 9u00 en de workshop start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap