Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

NLP COACHING

BEHANDELING ALLERGIEËN

Contacteer ons NLP Coaching

Allergie behandeling nodig?

Een allergie kan een serieuze belemmering zijn. Als je allergisch bent aan zon bijvoorbeeld, kan heel wat vakantieplezier aan je voorbijgaan. Of je kan niet in de buurt zijn van katten zonder een acute aanval van hooikoorts. Of je kan geen oestertje eten zonder vreselijke huiduitslag.

Als je allergisch bent aan iets zal je daar waarschijnlijk wel al behandeling voor gezocht hebben. Dat je hier bent, wijst erop dat tot nu toe nog niks gewerkt heeft.

Vormen van allergietherapie en behandeling

Hoe kan je een allergie behandelen? Je kan de stof vermijden, medicijnen nemen of je immuunsysteem herprogrammeren.

Het allergeen vermijden

Vermijden dan, bijvoorbeeld bij bepaalde soorten voedsel, maar niet altijd. Pollen bijvoorbeeld, of zon, zijn moeilijk uit te bannen. Daar is dus een behandeling voor nodig.

Medicijnen tegen allergie

Er zijn twee soorten medicijnen die je kan nemen tegen allergieën:

  • Medicijnen die de allergische symptomen bestrijden
    Deze werken onmiddellijk maar genezen de allergie niet.
  • Immunotherapie
    Hierbij worden kleine hoeveelheden van het allergeen toegediend om het lichaam te laten wennen aan de stof en er antistoffen voor aan te maken. Dit is een langetermijnbenadering die wel genezend kan werken.

Beiden zijn echter weinig betrouwbaar en nogal wat studies wijzen zelfs uit dat immunotherapie helemaal niet werkt. Wat blijft er dan nog over?

Je immuunsysteem herprogrammeren

Allergieën zijn een overmatige defensiereactie zijn op een stof waarvan je immuunsysteem denkt dat ze slecht voor je zal zijn. Vaak is het zo dat een negatieve ervaring met het allergeen deze reactie in het leven geroepen heeft. Zo heb je misschien ooit iets gegeten dat over tijd was en werd je er ziek van, waarna je lichaam die stof preventief afstoot. Je lichaam heeft dus een conclusie getrokken over dat allergeen die niet in verhouding is met de realiteit.

Met NLP kan je rechtstreeks de communicatie aangaan met je immuunsysteem, met de bestuurder van je instinctieve reacties. Samen met de allergiecoach ontdek je de oorzaak van de allergie en herprogrammeer je de reactie op het allergeen.

Dat klinkt heel simpel, en dat is het ook! Ons lichaam en geest zijn geprogrammeerd op bepaalde situaties om snel te kunnen reageren. In plaats van de werking van ons eigen lichaam te bestrijden, kunnen we het leren hoe het beter kan functioneren. NLP coaching is de brug tussen je bewuste denken en je onbewuste, geprogrammeerde reacties.
 

Jouw allergie laten behandelen?

Met een allergie specialist kan je in één sessie al aanmerkelijk verschil voelen in je allergie!
Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons

Opleiding NLP Practitioner

Wil je snel en efficiënt je communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak je doelen te bereiken? Dan is de NLP Practitioner ideaal voor jou. In vier modules van twee dagen leer je in deze NLP opleiding het noodzakelijke om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen. Je leert de nieuwste onwikkelingen uit de Derde Generatie NLP en ontdekt de kracht van taal en metaforen. De opleiding wordt afgesloten met een certificatiedag.
NLP Practitioner