Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

INTEGRALE COACHING

WAT MAAKT ONZE AANPAK UNIEK?

Over Integrale Coaching

10 redenen om voor YourCoach te kiezen

 • Een sterk ‘Walk your talk’-gehalte
  We doen werkelijk wat we zeggen. We doen niks dat we niet zelf doen en kunnen. Dit geven we door aan jou. We willen op die manier coaches afleveren die op een no-nonsense manier diepgaande begeleiding kunnen bieden.
 • No nonsense
  Bij ons geen complexe modellen en wazige beschrijvingen. Onze eigen standaard ligt op eenvoud en toepasbaarheid. Je moet het kunnen voelen, proeven, ervaren.
 • Maak je borst maar nat
  Om te leren zwemmen, moet je helemaal het water in. Vanaf Dag 1 ga je naar huis met tools die je kan gebruiken in je omgeving. Tussen de lesdagen door geven we opdrachten mee. We organiseren we oefenmiddagen, waarop jij verwacht wordt.
 • Hands-on coaching
  Bij ons leer je écht coachen. Wij werken weinig of niet met PowerPoint, wel rechtstreeks in contact met de deelnemers. Onze lesgevers zijn ervaren rotten in het vak. Wij tonen voor hoe het er in de praktijk aan toegaat. We geven je praktische tips en inzichten mee waar je anders pas na jaren achter zou komen.
 • Je mag jezelf zijn
  We werken in een informele en tegelijk professionele sfeer. We zorgen voor het nodige comfort en materiaal voor een optimale leerervaring. Je kan ontspannen, en tegelijk wordt er stevig gewerkt.
 • De groepssfeer bepaalt de diepgang
  We besteden veel aandacht aan de groepsdynamiek, zodat er veiligheid en authenticiteit kan zijn. We vergeten echter niet dat het ook beklijvend en diepgaand mag zijn.
 • Dynamische didactiek
  De stof wordt levendig en toepasbaar aangebracht. We leggen uit; tonen; illustreren; metaforiseren; verzamelen uit de groep; laten jou vooral ook zelf ervaren en oefenen.
 • Vernieuwend
  Wat ons uniek maakt is dat we voortdurend betere formats ontwikkelen. Onze parameters daarvoor zijn: eenvoudig, efficiënt en resultaatgericht. Die creatieve common sense-attitude geven we jou ook mee tijdens de opleiding.
 • Ruime omkadering
  YourCoach is een geheel van medewerkers, opleidingen en partners. Daardoor bieden we ook een palet aan methodieken, wel telkens vanuit dezelfde onderliggende filosofie en kwaliteisvereiste. Onze leeromgeving is professioneel uitgerust, met een online leerplatform, maandelijkse oefenmiddagen, netwerkevents, uitgebreid materiaal en gezonde catering.
 • Duurzame, realistische prijszetting
  Wij combineren zorg en kwaliteit, met menselijke bedragen. We denken bewust na over de waarde van de opleiding, en de investering die dat vraagt van mensen. We maken het toegankelijk voor mensen die zich willen engageren, en er bestaat een reële mogelijkheid om het geïnvesteerde bedrag terug te verdienen.

ICF Gecertificeerd

De Integrale Coachopleiding (Essentials + Professional) is een erkende Level 2-opleiding bij de International Coach Federation (ICF) - de hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. Het zet je snel en effectief op weg om praktisch aan de slag te gaan met coaching.

ICF Gecertificeerd Level 2
Meer over ICF Certificatie

Onze unieke aanpak

 • Hanteer internationale standaarden
  Krijg de internationaal erkende theoretische basis van coaching (zoals gehanteerd door de Internationale Coaching Federatie) mee waarmee je jouw officiële certificatie kan halen.
 • Begeleid op professioneel niveau
  Dring door tot de essentie van de uitdagingen van anderen. Initieer de nodige veranderingsprocessen waarvoor men al dan niet zelf verantwoordelijkheid kan nemen.
 • Zie meer dan anderen
  Bepaalde trainers en coaches lijken steeds te weten waar het probleem zit, en hoe het aan te pakken. Anderen blijven dan weer steken op steeds dezelfde modellen. Wij leren je hoe jij kan vertrouwen op je instinct en zonder probleem elke situatie aanpakken.
 • Begeleid met comfort en plezier
  Door je bewust te worden van je eigen sterktes, valkuilen, overlevingsstrategieën, drijfveren en missie kan je ook anderen stevig en rustig begeleiden. Je kan moeiteloos omgaan met onverwachte situaties. Je kan jezelf relativeren; je ziet tegelijk de ernst en de humor van het leven in.
 • Bereik meer met minder inspanning
  Ontdek transformerende levenshoudingen en vernieuwende coaching tools die je eff ectiviteit exponentieel doen toenemen. Vergroot je impact, zowel op het werk als in je privéleven.
 • Word een inspiratie
  Integraal Coachen is een levensstijl, een houding die je op alle vlakken toepast. Je straalt eenvoud, diepgang en stabiliteit uit. Mensen rondom jou kijken op naar jouw creatieve aanpak en brede kijk.
 • Maak deel uit van ons coachnetwerk
  De opleiding wordt ondersteund door allerhande online toepassingen: blog, e-learning, coaching tools, social networking… Daarnaast staan wij ook actief in contact met andere coaches en trainingscentra, zodat je op de best mogelijke ondersteuning kan rekenen.