Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

MARNIK MOENAERT OVER ‘GELUKKIG, IK WEET WAT IK WIL’

Marnik Moenaert over ‘Gelukkig, ik weet wat ik wil’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 24 februari 2022 met Marnik Moenaert over ‘Gelukkig, ik weet wat ik wil’.

Op donderdag donderdag 24 februari 2022 ontvingen we een van de meest geanticipeerde sprekers van YourCoach Café: Marnik Moenaert. Na twee jaar wachten kon hij eindelijk voor een talrijk publiek zijn live workshop brengen.

Deze boeiende avond kunnen we in de volgende drie begrippen samenvatten: “Energetische trip”, “Bewust-zijn” en “Syn-ergie”.

Na een hartelijk welkom begon hij met “Wie ben ik?”. Je bent niet de stem in jouw hoofd, niet de naam die je draagt, maar wel diegene die die stem en die naam hoort. Je bent zuiver bewustzijn, oneindige energie, jouw hart, een lichaam in een ziel.

“Ik ben niet op zoek naar wat je weet, wel jouw directe ervaring. Vanavond mag je alle wetenschap vergeten en mee op reis gaan naar alle gegevens die je hebt verzameld, jouw intuïtieve ervaringen. Vanavond mag je je her-inneren dat jij niet de stemmen bent in je hoofd, wel degene die de stem in je hoofd hoort praten. Vanavond mag je contact maken met de toeschouwer in jou die altijd stil is én die de stemt onderzoekt, beter leert kennen, want dat is de poort tot je diepste natuur.”
– Marnik Moenaert

Marnik had het erover dat niets is wat het lijkt. Er is maar 1 waarheid, en dat is jouw waarheid. Alles is goed, het is wat het is. Bekijk even onderstaande figuur. De een ziet een vierkant, de ander een cirkel. Ze hebben allebei gelijk in het verklaren van wat ze zien.

Marnik Moenaert Jouw waarheid

3de, 4de en 5de dimensie

Marnik sprak over verschillende dimensies en hoe wij daarmee interageren.

In de derde dimensie hebben dingen een fysieke verschijningsvorm zoals afmeting. Door de dichtheid van materie hebben deze vaak een lage, langzame trilling. Daardoor is het moeilijk voor de mens om te begrijpen dat we door gedachten vorm kunnen creëren.

De vierde dimensie wordt als een soort overgang gezien naar de vijfde dimensie. Het wordt gezien als een portaal naar hogere werelden. Het openen van het hart staat hierin centraal. De trillingen in deze dimensie resoneren hoger dan de fysieke en dichte wereld van de materie zoals we die ervaren in de derde dimensie. Het is ook de dimensie waarin we moeten leren vergeven.

In de vijfde dimensie is manifestatie door gedachten mogelijk. Emoties zijn er nog wel, maar je laat je daardoor niet meer van de wijs brengen. Je bezit een soort van meesterschap over jezelf. De frequenties van de vijfde dimensie zijn hoger dan die van de fysieke, dichte wereld van de aarde. Feitelijk kunnen ze trillen op een snelheid die hoger is dan het licht. Daardoor is manifestatie en creatie door gedachten mogelijk. Het hart heeft de regie.

3 pijlers van spiritueel leven

Marnik besprak de 3 pijlers van spiritueel leven: D-M-A.

Dankbaarheid

 • Meest eenvoudige manieren om je trilling te verhogen.
 • Via een ochtend- of avondritueel.

Moeiteloosheid

 • Een van de belangrijkste kenmerken van de 5de dimensie.
 • “Go with the flow”, meegaan met de stroom van het leven, ons laten meedrijven (en niet tegenstroom of sneller dan de stroom).
 • Er is moed & vertrouwen voor nodig om je hieraan over te geven.

Aanvaarding

 • “Ik ben goed genoeg, ik ben goed zoals ik ben én ik wordt elke dag beter”.
 • Van oordelen en kritiek naar verdraagzaamheid en acceptatie gaan.
 • Mild zijn voor jezelf.

Bekijk even de volgende test voor jouw niveau van spiritualiteit. Stel jezelf enkele “eerlijke” vragen:

“Hoe zou de wereld er uit zien als elke bewoner precies zo zou zijn als ik?”
“Hoe gedraag ik me tegen mijn medebewoners, fauna en flora?”
“Hoeveel respect heb ik voor mijn eigen planeet en alles wat daarbij hoort?”

Het antwoord zal je vertellen waar je nu zit met je frequentie.

Onze maatschappij & Corona

In de Coronatijd ging het volgens Marnik over gelijk hebben en halen, over angst en over stress. Marnik overliep de stappen naar een gelukkiger leven:

 1. Stress loslaten: beweeg, adem, drink water, ontspan & geniet.
 2. Doelen stellen: werk naar je Ikigai toe.
 3. Succesvolle gewoontes creëren: stap voor stap.

Mijn goddelijke vonk

Marnik eindigde met een meditatie om een bestelling te plaatsen in het Universum. Het verhogen van onze frequentie, volgens de wet van de aantrekkingskracht (Serendipity):

“Ik creëer en regeer: vraag – geloof – ontvang.”

Bedankt Marnik, voor deze in-spiratie!

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café