Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

DE GOUDEN REGEL VAN PRODUCTIVITEIT

De Gouden Regel van Productiviteit

De absolute nummer één van regels, deze waar alle productiviteitstips eigenlijk om draaien is de ‘De Gouden Regel van Productiviteit’: kies één ding uit waar je aan zal werken.

In de vorige posts besprak ik waarom we dingen uitstellen, en hoe je mentale blokkades kan opruimen. In de komende posts geef ik je concrete productiviteitstips mee om makkelijker meer gedaan te krijgen. Maar we beginnen met wat voor mij de absolute nummer één is waar alle productiviteitstips om draaien.

Deel 3/8: De Gouden Regel van Productiviteit

De beste manier om meer gedaan te krijgen is om één ding uit te kiezen waar je aan zal werken. Wijd je daar helemaal aan, zonder afleidingen of multitasking. Schakel ALLES dat je kan storen uit en werk door tot het af is.

Zo eenvoudig, en zo verleidelijk om tegen te zondigen! Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingssituaties (je kantoor staat in brand), maar veel minder dan we onszelf vaak toestaan. Iedere concessie die we aan deze regel doen is als een gat in een emmer: voor je het weet verlies je langs alle kanten energie en krijg je niks meer gedaan.

De meeste productiviteitstips zijn ook meer pleisters voor één bepaald lek dan een algemene oplossing. Vandaar dat ik liever begin met de Gouden Regel, die je een heel nieuwe emmer geeft om mee te werken. Er zal hier en daar wel een gaatje in komen, daarvoor kan je nog steeds de concrete productiviteitstips van de komende weken voor gebruiken!

Heb je graag alles tegelijk?

Ontvang de hele reeks over Productiviteit in één handige gids.

Productiviteitsgids