Getuigenissen

Coachend Leiderschap Turbo

“De combinatie van "coach" en "leiderschap" maakt deze opleiding interessanter dan een loutere leiderschapscursus. Door het coachend element wordt de horizon verbreed en wordt er op meerdere facetten geconcentreerd. Goede opleiding waarin veel nieuwe inzichten aan bod zijn gekomen.”
Sven V. D.
Zaakvoerder
“Boeiend! Eye Opener. Door afstand te nemen van je eigen (soms vastgeroeste) patronen tot nieuwe inzichten komen. Effectieve/praktische tips & tricks die in de praktijk toepasbaar zijn.”
Mieke H.
Marketing & Communication Officer
“Je gaat naar huis met jouw mission statement als coach en enkele praktische tips om toe te passen 'on the job'. Zeer goede opleiding. Bedankt! Bravo!”
Sara G.
HR Business Advisor
“Vernieuwend en af en toe confronterend op een positieve manier. Door jezelf te leren kennen kan je anderen coachen.”
Lieve R.
Customer Service Coördinator
“Z'n naam 'turbo' waardig: heel veel geleerd op 2 dagen. Relevante oefeningen die toepasbaar zijn op de werkvloer. Leuke dynamiek in ontspannen sfeer.”
Kathleen V. L.
Teamcoach
“Interessante inzichten gekregen tijdens deze training. Opleiding was interactief en hierdoor zeer leerrijk.”
Hanne V.
Verantwoordelijke verkoop
“De opleiding is toepasbaar, to-the-point. Lesgever heeft brede kennis, kan de boodschap zeer goed en duidelijk overbrengen. Ik kan mijn aandacht van de eerste tot de laatste minuut houden.”
Roel V. G.
Manager
“Praktische kapstokken om meteen in de praktijk toe te passen. Geen vage luchttheorieën maar realiteitsgezind.”
Marleen B.
HR Manager
“Eerste opleiding die ik volg die echt 'versterkend' werkt. Niet te veel theorie, geen superficiële rollenspelen, maar wél voldoende toepassingen en praktijkgerichte tips & tricks.”
Ellen D.
Teamverantwoordelijke
“Het feit van in een kleine groep de opleiding gaandeweg op te bouwen bezorgt een groot engagementsgevoel. De persoonlijke aanpak en concreet inspelen op reële werksituaties uit je eigen bedrijf maakt het enorm tastbaar en toepasbaar.”
Ingrid V.
Coördinator
“Zeer praktisch en veel tijd voor eigen inbreng.”
Mo A.
Assistent Filiaalhouder
“De cursus Coachend Leiderschap was voor mij een leermoment en daarmee bedoel ik in het ontwikkelen van mijn eigen persoonlijkheid. Het was stof tot nadenken, maar ook een reflectie in wat ik tot nu toe aan bagage had.

Dat ik uit een totaal andere branche kwam (de zorgsector, red.) had zijn beperkingen; toch was de impakt van de anderen een meerwaarde, dat bevestigde mijn keuze om deze cursus te volgen. Soms moet je eens uit je eigen wereld stappen en een kijkje nemen in die van anderen.

Je hebt een spontane aanpak en het feit dat je de groepsdynamiek het werk liet doen was absoluut jouw verdienste. Wat me het meeste bij gebleven is, is dat je niet altijd zelf de oplossingen moet aanreiken of de mensen trachten te overtuigen.”
Luc D. P.
Directeur
“De opleiding coachend leiderschap is een echte aanrader voor een leider en/of coach die tussen zijn mensen wil (blijven) staan. De opleiding was bijzonder leerrijk en tegelijk confronterend. Met een aantal interessante technieken leerden we hoe we onze 'gebreken' kunnen ombuigen in kwaliteiten.

Persoonlijk heb ik het meest geleerd van onze coach toen hij ons voordeed hoe je met doorvragen tot de essentie van een probleem doordringt. De manier hoe we hierbij leerden vertrouwen uit te stralen, vond ik ongelooflijk.”
Jan V. B.
Manager
“Wat me vooral bijblijft is dat coachend leideschap vanuit jezelf begint, je hebt zelf de sleutel in handen. Het meest waardevol vond ik de verschillende modellen die bijna onmiddellijk toepasbaar zijn en het feit dat we steeds een eigen voorbeeld konden gebruiken.”
Dimitri J.
Manager Benelux

NLP Practitioner

“Praktisch met veel oefeningen en feedback leer je gaandeweg wat NLP is. Toegankelijk.”
Nele D.
HR manager
“De opleiding brengt je in contact met je vermogen om je authentieke zelf te ervaren en te ontwikkelen.”
Caroline V.
Verkoper
“Persoonlijk kreeg ik een enorme boost om zaken om te keren en aan te pakken.”
Astrid M.
Management Assistent
“Verrassende cursus, waarbij je, op een veilige manier aan zelfreflectie doet en hierdoor bewuster en efficiënter kan communiceren.”
Ann V.
Consultant
“Een echte aanrader voor IEDEREEN. Goeie aanpak van de twee lesgevers die elkaar perfect aanvullen. Smaakt naar meer...”
Mia V.
Hoofd Strategische Planning
“Proficiat! Leuk, zinvol, nuttig én hanteerbaar.”
Frederik B.
Zaakvoerder
“Zeer aan te bevelen! Zowel voor persoonlijke groei als voor professionele vooruitgang.”
Gert D.S.
Directeur
“De opleiding brengt inzicht in jezelf, helpt je de hulpbronnen, tools die je reeds bezit toepassen in situaties waar je die ontbreekt.”
Ann K.
Coördinator
“Wil je jezelf verder ontwikkelen, zowel privé als professioneel, volg dan deze NLP opleiding. Heel praktisch gericht met veel oefeningen. Coaches die erin slagen een veilige sfeer te scheppen.”
Ingrid E.
Zelfstandige
“Deze opleiding leert de bouwstenen kennen van NLP en kadert dit met praktische situaties die bruikbaar zijn in het dagelijkse leven.”
Erwin V.C.
Manager
“NLP was eigenlijk een cadeau voor mezelf. Na jaren van mezelf wegcijferen omwille van de zaak, de kinderen, de familie, mijn job, wou ik verder werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook om beter te communiceren wou ik NLP volgen. Dacht ik... maar het was zovéél meer.

De coaches Tom en Gisette hebben me geleerd om ervaringen en gebeurtenissen door een andere bril te zien, met een andere omkadering. Soms met knikkende knieën en trillende handen, want het was niet altijd makkelijk om me bloot te geven. Maar Tom en Gisette zijn erin geslaagd een veilige omgeving te creëren, met respect voor ieders grenzen en uitdagingen. De positieve feedback en het niet-oordelen waren een echte verademing. De vele praktische oefeningen afgewisseld met wat humor, muziek en pauze maakten het geheel wat luchtiger. Het waren intensieve dagen met een groep vol prachtige mensen en zeer kundige, ervaren coaches.

Zelf ben ik ook met mijn eigen beperkende overtuigingen aan de slag gegaan. Als ik op de afgelopen 6 dagen terugkijk, zie ik hoe deze training mij heeft veranderd. Ik sta sterker in het leven en heb meer vertrouwen. Ook durf ik al wat meer op het voorplan te treden en mij te laten 'zien'. Ik weet nu hoe ik mijn dromen en doelen waar kan maken en hoe ik door middel van NLP-technieken mijn stemming kan veranderen. Bovendien heeft NLP mij geholpen om meer te vertrouwen op het goed functioneren van mijn lichaam. Zo heb ik, na jarenlang gebruik van neussprays wegens chronische neusverstopping, deze kunnen achterwege laten. En ik heb absoluut geen neiging meer om er terug mee te beginnen.

Vol bewondering en dank voor Tom en Gisette, die, enthousiast en integer, onze groep begeleid hebben. Jullie zien me terug in maart 2013 voor de resourcing!”
Ingrid E.
Zelfstandige
“In het begin was ik behoorlijk sceptisch. Neuro Linguistisch Programmeren... dat klinkt gewichtig maar ook pseudo-wetenschappelijk. Langs de andere kant had ik toch grote verwachtingen. Hopelijk heb ik mijn centen niet vergooid aan wat boerenbedrog.

Na de eerste dagen was mijn scepsis weggesmolten. Het maakt niet uit of het wetenschappelijk te bewijzen valt. Het gaat over wat je echt wil (inclusief hoe je jezelf wil voelen en hoe je wil dat anderen zich voelen) en hoe je dat beter kan gaan bereiken. Het geloof in de werking IS net de werking. Sterker nog, het is meer een openbaring. Zo bewijs je het in een handomdraai voor jezelf. Wie heeft dan nog wetenschappelijke studies nodig?

Ik begrijp andere mensen en mezelf beter na deze turbo. Ik kan mezelf en andere mensen beter sturen en begeleiden. Want gedachten en gevoelens die aan zichzelf worden overgelaten gedragen zich als een nukkig, koppig en wispelturig kind. Je kan dat kind bij de hand nemen en tot een mooier, beter en hoger concept van zichzelf laten groeien. Dat is NLP.”
Gert D.S.
Directeur

Integrale Coaching

“Serge en Benjamin slagen erin om moeilijke dingen zeer gemakkelijk voor te stellen, 'behapbaar' voor iedereen en laten daarbij iedereen in zijn eigenwaarde. Alle technieken zijn toepasbaar in de coaching en in het dagelijkse leven. Schitterend...”
Siska V.
Manager
“De sterke punten van de Integrale Coaching Essentials zijn wat mij betreft absoluut:
  • De onmiddellijke toepasbaarheid van de materie.
  • De authenticiteit en het 'entertainmentgehalte' van de trainers waardoor de opleiding geloofwaardig en beklijvend is.
  • Een mooi evenwicht tussen theorie en praktische oefeningen zodat je het aangebrachte materiaal 'aan de lijve' kan ervaren en je daarbij kan voelen of het iets is wat bij jouw eigen stijl en persoonlijkheid past.
  • De toegankelijkheid van de trainers en vrijheid die je als cursist mag ervaren om jezelf te zijn. Dit zorgt voor een veilig gevoel waardoor je je kleine kantjes durft te tonen zonder schrik om veroordeeld te worden.
  • De opmerkzaamheid van de trainers die oog hebben voor wat zich bij de cursisten afspeelt en hiermee dan ook rekening houden.
  • De gastvrije omgeving én last but not least de heerlijke keuken.”
Ilse N.
Office Manager
“Serge en Benjamin slagen erin om moeilijke dingen zeer gemakkelijk voor te stellen, 'behapbaar' voor iedereen en laten daarbij iedereen in zijn eigenwaarde. Alle technieken zijn toepasbaar in de coaching en in het dagelijkse leven. Schitterend...”
Siska V.
Manager
“De technieken zijn zo doorleefd en eenvoudig hanteerbaar, eenmaal je die vat, dat ze ook als niet-coach in andere functies, bvb. bij zware commerciële onderhandelingen, minnelijke regelingen, juridische onderhandelingen uiterst veel resultaat geven. In tegenstelling tot andere coachingcursussen leer je de technieken toepassen. Terwijl je bij andere cursussen de zoveelste map in je kast zet. Een absolute aanrader.”
Veerle C.
Advocaat
“Integrale coaching heeft niet zozeer te maken met integralen of wiskunde, maar vooral met wijskunde. De wijsheid die je altijd al gehad hebt over jezelf, maar die wat verstopt zat. De kunst om die wijsheid te herontdekken en de tools om die weg te vinden worden je in deze opleiding aangereikt.

De frustratie over mijn job was de voornaamste en chronische "trigger" om deze opleiding te volgen. Zowel beide lesgevers als de medeleerlingen vormden onuitputtelijke bronnen van reflectie, verwondering, dialoog, praktijkoefeningen en 'aha erlebnissen'. Iedereen kreeg de kans om zichzelf binnenstebuiten en ondersteboven te keren met alle respect voor ieders eigenheid.

Ik kan op mijn eerste communiezieltje bevestigen dat deze opleiding mijn kijk op mijn beroeps leven op fundamentele wijze heeft veranderd. Ik kan op mijn plechtige communie zieltje bevestigen dat deze opleiding mij de kracht en de lef heeft gegeven om –meer- mijn ding te doen en mijn beroepsleven een andere draai te geven. Ik kan op mijn integrale coach zieltje bevestigen dat deze opleiding voor mij op het juiste moment, op de juiste plaats en bij de juiste mensen heeft plaatsgevonden.

Dank je Serge en Benjamin.”
Frank M.
Advocaat

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!