Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

CASE STUDY

ETERNIT NEDERLAND

Over Eternit

Eternit is gespecialiseerd in golfplaatproducten, die in Europa vooral in de landbouwsector worden gebruikt. Eternit maakt deel uit van de Etex Groep, een Belgische industriële groep die gespecialiseerd is in bouwmaterialen. De Etex Groep is een wereldwijd actieve organisatie met activiteiten in 42 landen en meer dan 12.500 werknemers.

De vraag

De klant wil verder inzetten op duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. In dat kader organiseert het bedrijf een Veiligheidsdag. Daarvoor is de klant op zoek naar een partner om sessies te geven rond het thema ‘stress’.

Het programma moet prikkelend en interactief zijn, met zowel zelfreflectie momenten als
creatief-fysieke samenwerkingsoefeningen. De sessies worden georganiseerd voor een 120 tal medewerkers vanuit de verschillende afdelingen: productie, logistiek, onderhoud, verkoop en administratie.

De keuze voor YourCoach

De kwaliteit van de workshop en de trainers is zeer belangrijk voor de klant.

Tijdens de Veiligheidsdag bij Eternit België namen enkele medewerkers van Eternit Nederland deel aan een workshop van YourCoach. De medewerkers waren onmiddellijk enthousiast over de creatieve aanpak. Op basis van die eigen ervaring besloot de klant om ook met YourCoach te werken.

De doelstellingen

De doelstellingen van deze workshop rond ‘stress’ zijn:

  • Je leert hoe je stress op een intuïtieve manier kan meten.
  • Je leert stress verminderen en aan te pakken.
  • Je leert stress-signalen herkennen op verschillende vlakken: mentaal, emotioneel, fysiek en sociaal, zowel bij jezelf als bij je collega’s.
  • Je krijgt een helderder beeld van jezelf onder druk.
  • Via korte en prikkelende oefeningen ervaar je ook hoe je overkomt op anderen, en hoe je soms – onbewust en ongewild – zelf voor stress zorgt bij anderen.
  • Je leert om stress verminderen en ‘spanning’ te laten zakken.
  • Je leert ondersteuning te bieden aan hun collega’s bij stressvolle situaties.
  • Na de sessie keer je verfrist en geïnspireerd terug naar je werksituatie!

De workshop ‘Omgaan met stress’

De workshop is interactief met eenvoudige maar doeltreffende fysieke oefeningen om te leren omgaan met stress. Vooral de manier waarop de workshop wordt gegeven, werd door de klant als een typische YourCoach-wijze opgevat: interactief, met verrassende oefeningen. Beelden en beweging in plaats van enkel zitten een praten. En natuurlijk met de nodige humor zelfs bij een ernstig onderwerp, zodat het bespreekbaar en verteerbaar blijft. Door de trainers wordt ook ruimte gecreëerd voor de deelnemers om hun persoonlijke ervaringen te delen, dit wordt door de klant als zeer positief ervaren.

Het resultaat voor de klant

Het thema stress werd op een doeltreffende manier aangehaald tijdens de workshop. De medewerkers kregen praktische en creatieve tools aangereikt waar ze verder mee aan de slag gaan. De klant wil dit thema verder aanpakken met een werkgroep binnen de organisatie om zo nodig ook de onderliggende oorzaken van stress op het werk aan te pakken.

Getuigenissen