Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 16 DECEMBER 2021

Verslag YourCoach Café

Jobrepair – of hoe je banen anders herstelt

Wim Thielemans

Er wordt vaak gezegd dat (job)coaching vooral bestaat in het stellen van de juiste vragen. Maar dat is niet genoeg als de vragen reeds helder zijn en er nu hulp nodig is om de antwoorden beter te maken. Dan heb je tools nodig waarmee je snel, simpel en slim oplossingen kan selecteren waarmee je verder kan.

Tijdens dit YourCoach Café vertelt Wim Thielemans het verhaal achter zijn boek Jobrepair – de slimme toolkit voor meer zin en minder twijfel over het werk. Hij licht onder meer de door hem uitgewerkte tools Attitude in a Box en het Jobcraftingspel toe. Hij geeft duiding bij drie thema’s:

  • Hoe los je de de 5 belangrijkste frustraties van het werk op?
  • Het snelle Jobrepair gesprek in 5 minuten.
  • Eén model (CACTUS) voor alle gesprekken over het werk.

Na zijn energieke workshop sluiten we samen af met een ‘jobrepair meet-up’ – omdat doen beter blijft hangen dan denken alleen.

Over Wim Thielemans

Wim Thielemans is expert in de wereld van werk en werkt als facilitator, trainer en loopbaanconsultant. Als practitioner van het oplossingsgericht werken helpt hij bij het ontwerpen van New Generation Work – hoe word je de werkplek van de toekomst, waar het leuk en resultaatgericht werken is? Organisaties zoals Delhaize, DuPont, De Kringwinkel, EY, HP, Ministerie van Financiën, Securitas en Weerwerk huren hem in voor zijn werkbare oplossingen.

Zijn eerste boek, ‘Slim Interviewen – schat mensen juist in voor een beter resultaat’, werd genomineerd als beste boek voor recruiters en beste ontwikkelboek. Het boek ‘Jobrepair’ eindigde in Nederland op de tweede plaats in de lijst van de allerbeste boeken van 2019.