Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 19 JAN 2023

Verslag YourCoach Café

Hartcoherentie

Joke Adins en Jürgen Blommaert

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij je met een eenvoudige en doeltreffende ademhalingstechniek het hartritme kan beïnvloeden zodat het hart en het brein met mekaar in balans worden gebracht. Het is een uitstekende techniek om je stress te reduceren en je naar een innerlijke rust te brengen.

Het regelmatig beoefenen van deze ademhalingstechniek zal de samenwerking tussen je hart en je brein zo verbeteren dat het een mooi effect heeft op je gezondheid.

In deze workshop brengen we eerst inzicht over de impact van stress op je lichaam. Vervolgens staan we stil bij de wetenschappelijke achtergrond van hartcoherentie en leer je effectieve technieken om hartcoherent te worden en uit je stresszone te gaan. Tot slot geven we een demo met biofeedbackapparatuur. Biofeedback is een methode om de lichaamssignalen te meten en te interpreteren. We laten jou hierbij ervaren hoe emoties je hartcoherentie beïnvloeden en hoe je daar zelf sturing aan geeft.

Doel is je te laten ervaren hoe je via een specifieke ademhaling je hart, brein en ademhaling laat samenwerken met je zenuwstelsel. Je krijgt tijdens deze workshop reeds de eerste toepassingen om hartcoherentie te ervaren zodat het een oprecht verkenningsmoment voor je wordt.

Over Joke Adins en Jürgen Blommaert

Joke Adins is een gedreven coach en interactieve trainer met een totaalvisie op de mens. Haar enthousiasme, authenticiteit en empathie zijn haar grootste troeven. Ze bekijkt het groter geheel en beschouwt elk mens als uniek. Haar trajecten zijn altijd maatwerk en ze focust zich op jouw specifieke noden en behoeften.

De missie van Jürgen Blommaert bestaat erin om zoveel mogelijk mensen professioneel gelukkiger te maken, te zien groeien en hun potentieel ten volle te laten benutten. Met enthousiasme en eigen levens- en professionele ervaringen inspireert Jürgen graag anderen. Daarbij gaat hij op een warme, pragmatische, resultaats- en oplossingsgerichte manier te werk.

Joke en Jürgen zijn de trainers van onze gecertificeerde opleiding Stress & Burn-out Coach.