Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 26 OKTOBER 2023

Online Inschrijven via de YourCoach Academy

Versterk je innerlijke verbondenheid met Tao

Hilde Broeckhove

In onze snelle, op uiterlijk en prestaties gerichte moderne levensstijl, helpt Tao ons herontdekken wat het uit het oog verloren zijn.

Tao is een eeuwenoude Oosterse filosofie die de harmonieuze stroom van het leven bevordert door evenwicht en verbinding tussen onszelf en het universum te benadrukken. Het maakt ons meer bewust van de verschillende dimensies waarin we dagelijks leven. Tao help om onze innerlijke kracht aan te boren en te ontwikkelen en begint daarbij bij het fysieke lichaam. Tao ziet het lichaam als de poort naar een sterke connectie met de aarde en als fundament om je emotionele, mentale en spirituele lichaam in evenwicht te brengen. Dit brengt ons dichter naar een weten van wie we in essentie zijn en wat we hier komen doen.

De filosofie van Tao leert ons ook dat er een diepere realiteit bestaat, die voorbijgaat aan de alledaagse tegenstellingen, waar tijd en ruimte als concepten eigenlijk illusies zijn. Hoewel dit idee voor ons denkend brein abstract lijkt, is het een realiteit die we kunnen ervaren via ons lichaam en ons gevoel. Door als mens bewust te zijn van en te navigeren door deze verschillende dimensies, wordt ons leven authentieker en vervullender.

Tijdens dit YourCoach Café zal Hilde je introduceren in een aantal bewegings- en meditatie praktijken uit het Universal Healing Tao systeem. De avond zal een afwisseling zijn van korte stukjes lezing en het direct toepassen van de filosofie in de praktijk via korte zelfmassage, bewuste ademhaling en interne alchemie meditatie.

Wat kan verwachten van deze workshop Tao?

  • Een introductie tot Tao
  • Leer enkele bewegingsoefeningen
  • Leer meer aanwezig zijn in je lichaam en een open hart cultiveren
  • Ontdek de Interne Alchemie meditatie
  • Leer de Tao zelfmassage en ademhalingstechnieken

Over Hilde Broeckhove

Hilde is gepassioneerd door de kracht van verschillende dimensies in beweging voelen, die ze graag deelt met andere mensen!

Op zoek naar het evenwicht tussen emoties, voelen, denken en de spirituele wereld volgde Hilde in 2001 de opleiding 4Dimensionele Bodywork, opgericht door Dirk Oellibrandt. Deze hoogwaardige 5-jarige opleiding gaf haar wortels en opende een pad naar het leraarschap: bij Mantak Chia volgde ze de opleiding tot Universal Healing Tao Instructor, en bij Dirk Oellibrandt tot leraar in Meridiaan Chi Kung, 5 elementen yoga en het Levenskrachtritueel.

Hilde richtte Bewust Bewegen op waar ze zicht verder verdiept ze in Yoga, Chi Kung, Tao en het werken met de psoas spier.