Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 26 NOV 2020

Verslag YourCoach Café

Bewuste en onbewuste blokkades verwerken met Brainspotting

Bénédicte Leys en Marie-Jose Boon

Bewuste en onbewuste blokkades beïnvloeden ons dagelijks functioneren. We willen graag vooruit maar er trekt iets tegen. Een (traumatische) gebeurtenis uit het verleden blijft zich herhalen in ons hoofd en heeft een impact op ons leven.
Brainspotting is een laagdrempelige psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek en andere blokkades die onze kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Met deze methode bereik je de gebieden in de hersenen die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.

Tijdens deze interactieve workshop inspireren Bénédicte Leys en Marie-José Boon ons over deze vernieuwde methode:

  • Wat is Brainspotting en waarom is het efficient voor verwerking van trauma?
  • Kan Brainspotting ook gebruikt worden voor expansie of prestatieverbetering van sporters of artiesten?
  • Waar gebeurt de regulatie in ons brein?
  • Kunnen we zomaar ‘brainspotten’?
  • Wat betekent ruimte creëren?

 

Over Marie-Jose Boon en Bénédicte Leys

Marie-Jose Boon is international fase 1 en 2 Trainer voor Brainspotting International Trainings, USA. Zij werkt nauw samen met David Grand Ph.D. grondlegger en ontwikkelaar van Brainspotting. Marie-Jose heeft tientallen therapeuten en andere begeleiders over de hele wereld opgeleid in Brainspotting. Sinds 22 jaar heeft zij een eigen praktijk in Amsterdam voor traumaverwerking, coaching en supervisie.

Bénédicte Leys is psycho-therapeut en heeft een zelfstandige praktijk in Kapellen, waar ze naast therapie en coaching ook opleidingen geeft. Als basis heeft zij een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen, maar ze besloot na jaren begeleiding van bedrijven en personeel om over te stappen naar meer persoonlijke ondersteuning. Vanuit verschillende invalshoeken heeft zij zich verder gespecialiseerd in trauma-begeleiding en verwerking. Zij is sinds 2016 erkende Fase 1 Brainspotting trainer. Om het geheel in een breder kader te kunnen plaatsen, bestudeert ze filosofische werken zoals de Universele wijsheid volgens Alice Bailey en H.P. Blavatsky.