Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

“Iedereen is in staat om met zijn leven schone muziek te maken.”

- Peter Blanckaert

Contacteer Peter Blanckaert

Peter Blanckaert

De impact van coaching kan heel krachtig zijn. Dat ondervond Peter toen hij de Summerschool Integrale Coaching Essentials van YourCoach volgde. Sommige bochten kun je best kort nemen en daarom startte Peter zijn eigen coachpraktijk op, na het succesvol afronden van de vervolgopleiding Integrale Coaching Professional.

Coaching is net als bij alle andere vakken en projecten een vaardigheid, een kunde. En dat sluit aan bij Peters levenslang leren én dat ook effectief uitvoeren en integreren. Peters drijfveer is de relatie met het leven vorm te geven met het oog op een goed en gelukkig leven. Coaching sluit daar perfect bij aan: samen met mensen op stap te gaan en hun pad mee te ontdekken!

Welk verhaal en welke overtuigingen gelooft iemand om bepaalde keuzes wel of niet te nemen? Die zijn niet goed of slecht, maar sommige verhalen hebben uiteindelijk niet zo’n gewenst effect. Peter helpt graag om die verhalen te onderzoeken zodat er een ander verhaal en dus nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd.

Peter speelt al heel zijn leven muziek en gaat ook kunstig om met het leven:

“De mens is als een muziekinstrument. Met dat eenvoudig en beperkt iets kun je oneindig aantal melodieën spelen. Als iemand geen mooie muziek kan maken, ligt dat meestal niet aan zijn instrument, maar wel aan die als speler. Muziek spelen is dan ook een vaardigheid leren. Iedereen kan op ieder moment zijn muziekinstrument beter leren spelen. En door te blijven oefenen kan iemand oneindig veel melodieën creëren. Iedereen is in staat is een betekenisvol en gelukkig leven te leiden, een leven als een muziekstuk of kunstwerk bij uitbreiding.”

In een Notendop

  • Geboren op 01/04/1979
  • Is een West-Vlaamse Brusselaar
  • Life Coach, Carrièrecoach, één-op-één
  • Gecertificeerd Integrale Coach
  • Speelt trombone in harmonie- en symfonisch orkesten
  • Volgt meer dan twintig jaar inrichtingswerven in de Vlaamse open ruimte op

Favoriete coaching tool

Peter werkt graag met polariteiten.

Waar wil je van weg en waar wil je naartoe? Vaak lijkt het dat we van het ene naar het andere moeten. Wat zou er gebeuren als je wordt uitgenodigd om er eens letterlijk tussen staan? We staan altijd tussen de twee en kunnen daar tussen bewegen. Het 'oude', 'niet wenselijke' kan misschien een kwaliteit of talent zijn die je in bepaalde situaties kan blijven inzetten. En wat is er nu nodig om te groeien richting andere kant?

"Wat zag ik vroeger de wereld toch in zwart wit... . Ik was zus en wilde zo zijn." Tot Peter de volgende vraag kreeg voorgeschoteld: "Je ben niet geboren als introvert. Wat maakt dat je je zo ging gedragen?" Een wereld van mogelijkheden gaat open wanneer je kunt bewegen tussen twee tegenpolen.

Contactgegevens

small img
0489 92 50 75
small img
Grasmarkt 54, 1000 Brussel
small img
Maesstraat 1A, 1050 Elsene

Coachings

Je kan bij Peter Blanckaert terecht voor: