Nieuwsbrief November 2013

Beste,

Misschien ken je onderstaande spreuk wel? Ze sierde in mijn kindertijd de keukenmuur en leeft nog steeds in mij:

De tijd vliegt snel
Gebruikt hem wel

Het is de leuze van duizenden hardwerkende mensen die het meeste uit hun leven willen halen. De vraag is echter: wat is het beste gebruik van je tijd hier op aarde? Wil het zeggen dat je altijd bezig moet zijn, dat iedere activiteit ergens toe moet leiden? Of net dat we vooral van ieder moment moeten genieten?

Zoals bij zoveel dingen ligt het antwoord in hoe je de vraag precies formuleert. Je kan de spreuk draaien hoe je wil. De vraag is echter: wat werkt er écht?

Eén mogelijkheid is dat het beste gebruik van tijd datgene is, dat ons versterkt. Een andere manier om dat te zeggen is dat het ons dichter bij onszelf brengt. Maar is 'je Zelf' niet steeds in wording? Je kan een zwakke of sterke 'zelf' hebben, waarbij de sterke zelf je het gevoel geeft dat je beter in je vel zit.

Dus hoe kan jij je tijd gebruiken om beter in je vel te zitten? En niet enkel voor een momentje of een dag, maar hoe kan jij een trend inzetten waarbij alles wat je doet bijdraagt tot een steeds groter zelfvertrouwen en levenskracht?

Nergens is dit relevanter dan in het werk. Wat zit je daar eigenlijk te doen, de hele dag?! Wij geloven dat je kan genieten van werk. Dat het een activiteit is die je karakter en persoonlijkheid vorm geeft, en ontwikkelt. Dat het een vehikel is om jezelf in de wereld te manifesteren. Als je dat kiest, en ervoor gaat.

Genieten van je werk wil niet zeggen dat het elke dag leuk is, want dan zou je bij iedere uitdaging een excuus hebben om op te geven ("Het voelde niet goed"). Het gaat er eerder over dat er een onderstroom van zekerheid en tevredenheid over je lot is, waardoor de onvermijdelijke obstakels een training zijn van je trefzekerheid, een bevestiging van je slagkracht.

Benieuwd hoe dat voelt? Kom eens langs, dit is wat wij doen.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 21 november
Lego Serious Play

Op donderdagavond 24 oktober hadden we alweer een onvergetelijke editie van YourCoach Café. Auteur en spreker Philippe Bailleur onderhield ons met zijn vernieuwende verhaal over organisaties als levende systemen, en de veranderende houdingen die bedrijven zouden kunnen aannemen om te overleven.

  Verslag van YourCoach Café met Philippe Bailleur

Deze maand ontvangen we business coach en financieel expert Christophe Van Gampelaere, die een internationale topmethodiek komt demonstreren. Lego Serious Play is een gepatenteerde creatieve methode om met teams te werken, gebruik makende van Legoblokjes. Christophe is gelicentieerd gebruiker van deze methodiek en neemt ons tijdens deze interactieve workshop - waarbij van de groep een team wordt gemaakt - mee op een reis doorheen de mogelijkheden van de format.

  Schrijf je hier in voor 21 november

Ga fluitend naar je werk!

Ga fluitend naar je werk!Deze week startte de VDAB met een nieuwe mediacampagne over loopbaanbegeleiding met loopbaancheques. Meer dan 30 mensen volgen momenteel bij YourCoach een loopbaantraject, en ontdekken dagelijks nieuwe mogelijkheden in hun werk en leven.

Heb jij ook zin om samen met een loopbaancoach je carrière een nieuwe wending te geven? We helpen je graag verder met je loopbaan. Contacteer ons vandaag nog om je eerste stap te zetten naar vertrouwen en plezier in je werk.

  Meer over loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Bezoek ons op de VOV-Beurs

Bezoek ons op de VOV-BeursOp 28 november nemen we deel aan de VOV-beurs, het grootste evenement voor opleiding en begeleiding in Vlaanderen. Het is dé dag voor alle professionals, actief in opleiding & ontwikkeling, vorming en HRM, om kennis te maken met de opleidingsmarkt én een dag lang te netwerken.

Bezoek ons op Stand 60 en win een waardebon voor een individueel traject of opleiding!

  Registreer je op de website van de VOV beurs

Open opleidingen voorjaar 2014

In het voorjaar kan jij met een andere houding naar het leven leren kijken en/of je (werk)leven een nieuwe wending geven. Onze opleidingen staan voor no-nonsense formats, meetbare vooruitgang en een verfrissende, uitdagende kijk op je wereld.

Zin in persoonlijke of professionele groei? Het begint hier!

Integrale Coaching

Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Dit voorjaar kan je bij ons opnieuw de fundamenten van coaching aanleren, en onze doorleefde levenshoudingen verwerven die je overal met je meedraagt. Er is één Essentials-reeks op woensdag, die start in april. Er starten in januari ook twee Professionalreeksen, één in het weekend en één op dinsdag. De tijd vliegt snel ;-) vergeet je dus niet in te schrijven!

  1 Essentials reeks vanaf april 2014

  2 Professional reeksen vanaf januari 2014*
* Enkel voor personen die eerder de Essentials volgden.

NLP Opleidingen

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Er start een nieuwe Praktitioner Turbo vanaf maart 2014. Er start een Transformer (het vervolg op de Praktitioner) vanaf februari 2014.

  NLP Praktitioner Turbo reeks vanaf maart 2014

  NLP Transformer vanaf februari 2014*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

Coachend Leiderschap Turbo

Coachend Leiderschap (2 dagen)

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

  3 nieuwe data voor Coachend Leiderschap

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2013? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2013 nog van korting voor opleidingen in 2014!

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques