Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

COACHEND LEIDERSCHAP

GETUIGENISSEN

Programma Coachend Leiderschap

Wat onze deelnemers zeggen over Coachend Leiderschap

Inspirerend, goeie theorie, goed tempo van de sessie. Leerrijk, door oefening en gesprek met anderen interessante inzichten gekregen.
– Louis D.
Veel interactie, lesgever deelt veel persoonlijke ervaringen. Positief om in een klein groepje te werken, leuke setting om les te krijgen.
– Ellen D.
Ik heb het gevoel dat we samen een traject hebben afgelopen. En (al een geluk) geen modelletjes overlopen.
– Alix
Warme manier zonder blabla. Nuttige nieuwe inzichten en noodzakelijke herhaling van gekende.
– Geert
Iedere leidinggevende zou deze cursus moeten volgen. Ik heb veel tools meegekregen om op een goede manier aan de slag te gaan met mijn medewerkers.
– Anne V.
Heel intensief, veel nieuwe info en tools die worden aangereikt vanuit onszelf. Dit maakt het zeer concreet. Het blijft bij, wordt heel bruikbaar en zet aan tot heel concreet nadenken.
– Katrien H.
Leuke, dynamische leiderschapsopleiding. Het wordt goed toegepast op je eigen problemen. Er worden veel voorbeelden gebruikt. Interactief, afwisselend gebracht.
– Leen V., Zaakvoerder
Heel interessant, omdat je meer gaat kijken vanuit andere perspectieven. Je komt telkens zelf met de oplossing. Er wordt niets voorgekauwd. Intensieve training, heel leerrijk. Toepasselijk voor elk type persoon/leider. Tom is een goeie en sterke trainer!
– Lien
Opbouwend, goeie en leuke structuur. Het was voor mij een soort spiegel die ik graag aanneem! Heel inspirerend!
– Liz, Shopmanager
Je let op veel details, je kan terecht met persoonlijke vragen. Voor mij persoonlijk was het zeer leerrijk.
– Jonas, Zaakvoerder
Tom is een enthousiaste coach. Hij schakelt heel wat elementen uit zijn ruime ervaring in als voorbeeld. De cursus is gestructureerd en laat de cursisten toe hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.
– Julie D., Marketing Manager
De interactie, het oefenen, het samen zitten blijkt een sterke meerwaarde bij yourcoach. Dit maakt het grote onderscheid ten opzichte van opleidingen met theorie op de voorgrond. Top gedaan Tom!
– Sandra
Een zeer goede opleiding voor persoonlijke groei en daarboven op de kans om anderen te begeleiden en te doen groeien.
– Danny A., Facility & Project Manager
Stilstaan bij jezelf, zelfinzicht, doelgericht, confronterend toegepast, theorie-praktijk, begrijpen voor begrepen worden. Oplossingsgericht, persoonlijke aanpak. De sfeer, de omgeving, betrokkenheid van de coach.
– Christel D., Associate Scientist
Overduidelijk to the point, tal van oefeningen die je laten nadenken over jezelf als coachend leider. Stapsgewijs – actief – inzichtelijk.
– Martine D.
Leuke lesgever, aangename sfeer, goede inhoud, zet aan tot nadenken en het ondernemen van acties.
– Tim V., Afdelingshoofd
Zeer aangename dynamiek, sociale groepsgrootte, zeer luisterbereide coach. Veel verschillende technieken, moderne omkadering en heerlijke lunch.
– Maaike, Teamcoach recrutering
Zoals altijd: hoe slaag je er weer in zo’n mooie sfeer en vertrouwen in de groep te creëren! Subtiel confronterend, heerlijk verfrissend, ook door het ‘anders’ combineren van vormen en methodes. Hoe 8 + 1 mensen die elkaar niet kenden op 2 dagen een team kan worden. Grote dank u!
– Joke, Trainer en Coach
Super geweest, ik neem heel wat dingen mee! Indien het in mijn mogelijkheid ligt, volg ik zeker nog de NLP communicatie opleiding!
– Sabine B., Zaakvoerder
Het waren twee inspirerende, boeiende dagen die deden nadenken en heel leerrijk waren. Bedankt voor de sfeer die je gecreërd hebt en de verbinding die je gemaakt hebt! Je hebt rekening gehouden met elk van de deelnemers. De veggie maaltijden waren subliem!
– Hilde
Goed opgebouwde opleiding, zeer bevattelijk gebracht. Zeer positief is dat in de opleiding veel ruimte gemaakt wordt voor oefeningen die zelfinzicht geven.
– Gerd D.
Inspirerend! Ik kom hier als een blij mens buiten. Met zijn warme menselijke aanpak slaagt Tom erin om mensen te enthousiasmeren en persoonlijk te doen groeien. Top!
– R. P.
Cursus die via interactiviteit/oefeningen de materie aanbrengt. Gestructureerd, maar toch ook een zeker vorm van improvisatie wordt wel gesmaakt.
– Steven G., Zaakvoerder
Zeer interessant, nuttige tips&tricks die onmiddellijk kunnen toegepast worden in het dagelijkse leven. Aangename en open ontvangst, lesgever straalt rust uit.
– N. D., Key Accountmanager
Deze opleiding biedt heel wat zelfreflectie. Je leert jezelf beter kennen en wordt soms wel geconfronteerd met dingen waarvan je je al bewust was, maar nu ben je geholpen doordat concreet wordt voorgesteld hoe je die dingen kan aanpakken.
– Lynn
Inzichtgevend, goede, zeer bruikbare tools aangereikt gekregen in een ‘korte’ tijd. Onmiddellijk te gebruiken (en te oefenen).
– Vero D., Coördinator vrijwilligers
De kleine prins: het essentiele is onzichtbaar voor het oog, is het gevoel dat onderstreept werd. Zeer goede opgebouwde training met vele handvaten voor groei naar Coachend Leiderschap. Ik zou jullie aanbevelen voor ‘Tom’. Enkel een goede trainer kan het overbrengen op een manier dat het in je kruipt.
– Saskia K., Salesmanager
Ik zal erover spreken en brochures uitdelen binnen het directieteam. Locatie: zeer goed. Inhoud cursus: zeer goed voor menselijke relaties. Kleine groep deelnemers is ideaal.
– Danielle H.
Intensief en productief door de kleine groepen. Ingaan op reële cases uit eigen omgeving. Persoonlijke aanpak.
– K. C.
De opleiding coachend leiderschap geeft verschillende instrumenten mee om enerzijds inzicht te krijgen in eigen coaching/leidersschapsstijl en anderzijds om beter om te gaan met personeel.
– Isabelle L., Zaakvoerder
In 2 dagen een grondig overzicht van coachend leiderschap, onderbouwd en praktisch. Verfrissend, spiegel voor jezelf, geeft energie en een stevige rugzak om verder ‘anders’ te werken.
– Tom V., Secretaris
Inzicht in mezelf gekregen, ook al soms confronterend maar zeer leerrijk. Methodes gekregen: duidelijk uitgelegd en heel veel ruimte voor oefening waardoor de zaken tastbaarder worden en beter bijblijven. Zeer gemoedelijke en goede sfeer. Er is een gevoel van vertrouwen waardoor je echt oprecht kan deelnemen aan de oefeningen. Voldoende ruimte en aandacht voor elke deelnemer.
– Cindy C., Diensthoofd Communicatie
Goed kaderscheppend, invloedsfeer/impact van de leider en de rol die je kan aannemen. Goede mix: geanimeerde theorie, praktijkoefeningen tussen deelnemers en praktijkvoorbeelden. Basis voor verdere uitdieping werd gelegd.
– Nathalie S.
Even stilstaan in werk en tijd nemen/krijgen om naar jezelf te kijken. Hanteerbare en niet-oppervlakkige tools om toe te passen. Gedreven, actieve coach. Keurig voorbereid en gebracht.
– Bart D. V.
Je leert jezelf kennen tijdens de opleiding. Door de vele voorbeelden en tips kan je voor jezelf uitmaken waar je moet aan werken of op letten als coachend leider. Ik stap zeer gemotiveerd naar buiten en wil de tips uitproberen in de praktijk.
– Sofie D., Coördinator
Nuttig, veel en goede illustraties. Werkt verruimend, geeft extra inzichten. Goede balans theorie en praktijk.
– Stephanie V., Internal Sales Manager
Perfecte mix van theorie en praktijk. Voldoende interactief. Geen rollenspellen.
– Kristof D., Office Manager
Goede kennismaking met alle aspecten van coachend leiderschap. Theorie en praktijk goed afgewisseld.
– Bart V., Lab Coördinator
Persoonlijke aanpak, aangename, relaxte sfeer, inspirerend kader.
– Sébastien L., Manager Belux
Fijne inhoud, veel materiaal om uit te putten. Goed jezelf leren kennen. Een heel aangename, coachende lesgever. Mooie lesomgeving, ruimte. De tijd vliegt voorbij.
– Diane S., Sector Coördinator
Inspirerende coach. Jezelf beter leren kennen is de sleutel tot een verbeterde communicatie. Het lef om eens buiten je ‘comfort’ zone te gaan.
– Jannic, Project Leider
Hoewel ik huiver van praktische oefeningen in groep, vond ik ze toch nodig, nuttig, leerzaam & toepasbaar in de praktijk.
– W. D.
Voor mij is dit een opleiding die ieder leidinggevende zou moeten volgen. Veel (nieuwe) inzichten gekregen.
– Chantal M., Sales Manager
Interactief, confronterend (houdt een spiegel voor) – geeft inzicht. Realistisch, praktisch en vooral niet te wollig.
– Sabrina D., Consultant
Doen! Af en toe stilstaan en kijken/luisteren naar het veld, partners, collega’s en jezelf. Voor ogen houden wat je visie is & evalueren. Diverse en zeer bruikbare concepten om direct mee aan de slag te gaan.
– A. L.
Heel interessant, wel confronterend tegenover mezelf. Heel veel geleerd over mezelf wat ik anders kan doen en beter. Ik zal de cursus zeker aanbevelen.
– Dirk, Directeur
Veel punten die we al in de praktijk kunnen gebruiken. Inspirerend gebracht, leuke voorbeelden.
– Manuella F., Financieel Verantwoordelijke
Prima kader – kleine groep. Enthousiaste en bezielde lesgever. Gelegenheid tot oefenen. Doe-gericht met veel interactie.
– Mireille C., Coördinator
Veel nuttige tips en concrete voorbeelden. Veel oefeningen die je ogen openen en je dingen doen realiseren. Om meteen mee aan de slag te gaan; wou dat het al maandag was zodat ik er aan kan beginnen.
– Ann V., Marketing Coördinator
Heel goede tool tot zelfreflectie. Jezelf in kaart brengen om van daaruit zelfvertrouwen op te bouwen en coaching/leiding te geven aan anderen.
– Bjorn B., Sales Manager
Je krijgt de essentie mee (niet te veel theorie). Een goede mix tussen theoretische concepten en de toepassing ervan in de praktijk.
– Rudy, Manager
Zeer positief. Veel geleerd; niet te ‘soft’, maar praktisch werkbare tools. Zeer aangename omgeving en lesgever.
– Nathalie D. V.
Zeer interessante, praktisch gerichte opleiding. De vele oefeningen zijn niet eentonig, er valt veel uit te leren. Coach is ervaren, zonder belerend te zijn! De tijd is voorbij gevlogen.
– Sofie G., Teamleider
Aangename, zeer concrete opleiding. Leuk tempo en goede kennis trainer.
– J. W., HR Business Partner
Nuttig om kapstokken aangereikt te krijgen en in een sfeer van veiligheid te gaan gebruiken. Goed om te gaan reflecteren over eigen situatie. Ik kan dit aan iedereen aanbevelen!
– J. M., Accountmanager
Het heeft me geleerd wie ik ben, heeft me gedwongen tot zelfreflectie, iets wat ik altijd heb vermeden. Nu ik dat beter weet, kan en zal ik bewuster en gerichter met anderen omgaan. Heeft me veel geleerd over coaching/leiderschap.
– B. M., Verantwoordelijke
De training laat je vooral stilstaan bij de verschillende rollen in een team en leert je op een objectieve manier vanop afstand te kijken naar de situatie/het probleem. Het zijn makkelijke technieken die aangereikt worden en die in het dagelijkse leven kunnen geïmplementeerd worden.
– Valérie
Echt een goede en leerrijke opleiding. Deze raad ik zeker aan bij collega’s. Bedankt voor de tips.
– V. S., Teamleader
Je ogen worden opengetrokken. Welke persoon ben je? Wat is je probleem? Hoe pak ik het aan? Doelstelling én actiepunt. Je staat er eventjes bij stil om zo positief verder te gaan.
– Angélique
Zeer aangename en interessante opleiding. Aanbevelen zou ik doen aan iedereen die op zoek is naar zichzelf en openstaat voor verbetering en inzicht. Je voelt dat de coach weet waarover hij spreekt & ruimte laat tot inzicht.
– M. J., Account Manager
Bewustwording op een positieve manier. Zo ken je je werkpunten. Zeer aangename lessen, niet saai.
– T. M., Account Manager
Heel duidelijke, andere en eenvoudige inzichten. Groepsdynamiek brengt veel in beweging.
– Stefanie S., Field Training Manager
Zeer concreet, zeer bruikbaar, to-the-point. Geeft belangrijke inzichten in jezelf. Heeft me gerustgesteld dat ik het coachen kan aanpakken én ontwikkelen.
– Stefanie S., Teamverantwoordelijke
De cursus geeft heel duidelijke concepten, technieken en modellen aan om bij het coachen in te zetten, die allen stuk voor stuk direct inzetbaar zijn en die ik graag ga oefenen. Zeer fijne lesgever, deskundig, rustig en to-the-point.
– Myrna O., HR Adviseur
De combinatie van ‘coach’ en ‘leiderschap’ maakt deze opleiding interessanter dan een loutere leiderschapscursus. Door het coachend element wordt de horizon verbreed en wordt er op meerdere facetten geconcentreerd. Goede opleiding waarin veel nieuwe inzichten aan bod zijn gekomen.
– Sven V. D., Zaakvoerder
Boeiend! Eye Opener. Door afstand te nemen van je eigen (soms vastgeroeste) patronen tot nieuwe inzichten komen. Effectieve/praktische tips & tricks die in de praktijk toepasbaar zijn.
– Mieke H., Marketing & Communication Officer
Je gaat naar huis met jouw mission statement als coach en enkele praktische tips om toe te passen ‘on the job’. Zeer goede opleiding. Bedankt! Bravo!
– Sara G., HR Business Advisor
Vernieuwend en af en toe confronterend op een positieve manier. Door jezelf te leren kennen kan je anderen coachen.
– Lieve R., Customer Service Coördinator
Z’n naam ’turbo’ waardig: heel veel geleerd op 2 dagen. Relevante oefeningen die toepasbaar zijn op de werkvloer. Leuke dynamiek in ontspannen sfeer.
– Kathleen V. L., Teamcoach
Interessante inzichten gekregen tijdens deze training. Opleiding was interactief en hierdoor zeer leerrijk.
– Hanne V., Verantwoordelijke verkoop
De opleiding is toepasbaar, to-the-point. Lesgever heeft brede kennis, kan de boodschap zeer goed en duidelijk overbrengen. Ik kan mijn aandacht van de eerste tot de laatste minuut houden.
– Roel V. G., Manager
Praktische kapstokken om meteen in de praktijk toe te passen. Geen vage luchttheorieën maar realiteitsgezind.
– Marleen B., HR Manager
Eerste opleiding die ik volg die echt ‘versterkend’ werkt. Niet te veel theorie, geen superficiële rollenspelen, maar wél voldoende toepassingen en praktijkgerichte tips & tricks.
– Ellen D., Teamverantwoordelijke
Het feit van in een kleine groep de opleiding gaandeweg op te bouwen bezorgt een groot engagementsgevoel. De persoonlijke aanpak en concreet inspelen op reële werksituaties uit je eigen bedrijf maakt het enorm tastbaar en toepasbaar.
– Ingrid V., Coördinator
Zeer praktisch en veel tijd voor eigen inbreng.
– Mo A., Assistent Filiaalhouder
De cursus Coachend Leiderschap was voor mij een leermoment en daarmee bedoel ik in het ontwikkelen van mijn eigen persoonlijkheid. Het was stof tot nadenken, maar ook een reflectie in wat ik tot nu toe aan bagage had.

Dat ik uit een totaal andere branche kwam (de zorgsector, red.) had zijn beperkingen; toch was de impakt van de anderen een meerwaarde, dat bevestigde mijn keuze om deze cursus te volgen. Soms moet je eens uit je eigen wereld stappen en een kijkje nemen in die van anderen.

Je hebt een spontane aanpak en het feit dat je de groepsdynamiek het werk liet doen was absoluut jouw verdienste. Wat me het meeste bij gebleven is, is dat je niet altijd zelf de oplossingen moet aanreiken of de mensen trachten te overtuigen.

– Luc D. P., Directeur
De opleiding coachend leiderschap is een echte aanrader voor een leider en/of coach die tussen zijn mensen wil (blijven) staan. De opleiding was bijzonder leerrijk en tegelijk confronterend. Met een aantal interessante technieken leerden we hoe we onze ‘gebreken’ kunnen ombuigen in kwaliteiten.

Persoonlijk heb ik het meest geleerd van onze coach toen hij ons voordeed hoe je met doorvragen tot de essentie van een probleem doordringt. De manier hoe we hierbij leerden vertrouwen uit te stralen, vond ik ongelooflijk.

– Jan V. B., Manager
Wat me vooral bijblijft is dat coachend leiderschap vanuit jezelf begint, je hebt zelf de sleutel in handen. Het meest waardevol vond ik de verschillende modellen die bijna onmiddellijk toepasbaar zijn en het feit dat we steeds een eigen voorbeeld konden gebruiken.
– Dimitri J., Manager Benelux