Teambuilding

"Niets meer of minder dan een nutteloze tijdsbesteding, zo noemen onderzoekers de zogenaamde teambuilding activiteiten na onderzoek naar de effecten ervan. Een dagje op de hei met alle collega's mag dan leuk zijn, erg veel nut zou het niet hebben. Het maakt de groepsdynamiek althans niet beter, zo concludeerden onderzoekers van de University of Chester.

Met name binnen de werkomgeving wordt wel eens gepoogd een team hechter te maken door collectief over hete kolen te lopen of elkaar met paintballen blauwe plekken te bezorgen. Maar uit de studie waaraan 100 vrijwilligers deelnamen blijkt niets van een verband tussen de activiteiten en de groepsverhoudingen.

De activiteiten met een hogere frequentie ondernemen, zou daarbij ook niet helpen.

En ondanks dat de positieve effecten op de teamcohesie ontbreken, vinden dergelijke activiteiten nog veel plaats", stelt hoofdonderzoekster Moira Lafferty tegenover The Telegraph.

Bron: Nu.nl.

Werkt teambuilding nooit?

Wij zijn het ermee eens, de meeste klassieke teambuilding activiteiten werken niet! Er is meer voor nodig dan een dagje samen doorbrengen om een team hechter te maken. Logisch eigenlijk. De werksituatie verschilt in feite weinig van een dagje uit: de mensen brengen sowieso de hele dag met elkaar door. Een teambuilding zonder duidelijke richting bestendigt dus eigenlijk enkel hetgeen al is: de kliekjes, de onderhuidse spanningen, de onwetendheid over wat de ander drijft, het niet kunnen en/of willen samenwerken.

Wat je nodig hebt om een teambuilding effectief te maken

Het is pas wanneer de teamleden elkaar op een andere manier beginnen zien, dat er openheid en mogelijkheid tot groei ontstaat. Dat gebeurt maar zelden spontaan. Over het algemeen is er begeleiding nodig. En een invulling van de dag samen, waar nieuwe inzichten worden aangereikt die dan onmiddellijk worden toegepast op de huidige situatie.

Dus een dagje gaan raften zal niet veel uithalen om je team te builden. Maar stel dat de rafting voorafgegaan wordt door een voormiddag waarin de onderhuidse dynamieken naar boven worden gehaald en op een constructieve manier opgelost worden. Dat mensen elkaar beter begrijpen en dat er daardoor een nieuwe appreciatie ontstaat. Dat ieders rol in het team duidelijk wordt, en de zogezegde zwakke schakels hun talenten kunnen laten zien. Dan ontstaat een heel ander tafereel.

Teambuilding gaat om oude gewoontes doorbreken...

Het is niet dat mensen niet bereid zijn beter samen te werken of te communiceren. Maar het is nu eenmaal de macht van de gewoonte die de bovenhand haalt op voornemens om iemand het voordeel van de twijfel te geven, wat beter te luisteren, zich in de ander te verplaatsen en samen naar een oplossing te zoeken.

En nieuwe in de plaats te zetten

Dit vraagt iets meer werk op korte termijn, maar maakt zoveel meer mogelijk op lange termijn. Spijtig genoeg zijn de meeste bedrijfsprocessen nog steeds op de korte termijn gericht, en daarom blijft verandering moeilijk.

Daar kan teambuilding een verschil maken! Door een dag of meer de tijd te nemen om het functioneren van het team onder de loep te nemen, kan men oplossingen vinden. Door in feite de mechaniek van het team te bewerken, kan men alle toekomstige samenwerking beïnvloeden.

Effectieve teambuilding organiseren?

We helpen je graag verder met een aangepast programma om de concrete uitdagingen van uw team aan te pakken. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!