Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

INTEGRALE COACHING

ICF GECERTIFICEERDE COACHOPLEIDING

Integrale Coaching Essentials Integrale Coaching Professional

De Integrale Coachopleiding (Essentials + Professional) is een erkende Level 2-opleiding bij de International Coach Federation (ICF). ICF is de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor coaches. Ze is opgericht om de integriteit van het coachingberoep vorm te geven, te ondersteunen en te bewaken. Daartoe certificeert het ICF coaches op 3 niveaus: ACC (Associate Certified Coach), PCC (Professional Certified Coach) en MCC (Master Certified Coach).

Integrale Coaching Essentials + Professional

Wil jij meer zijn dan de zoveelste coach?
Houd je kwaliteit hoog in het vaandel en wil je dat ook uitstralen?
Wil je de zekerheid van een grotere organisatie en internationaal erkende normen?
Wil je persoonlijke ondersteuning via supervisie en intervisie?

YourCoach biedt een unieke combinatie van praktisch en kwalitatief coachen, met een creatieve en intuïtieve invaslhoek. Je leert de basics en de officiële vaardigheden en houdingen aan, en krijgt daarbij nog systemische en lijfelijke mogelijkheden bij.

Onze nadruk ligt op wat wérkt voor jouw klanten om in beweging te komen. We leren jou aan met steeds minder moeite, steeds dieper en krachtiger te werken met je klanten. Je gaat de modellen voorbij en ontwikkelt je eigen unieke stijl.

Na deze opleiding:

  • Ben je zeker dat je de nodige opleiding en begeleiding hebt genoten om professioneel aan de slag te kunnen.
  • Heb je voldoende geoefend om je eerste betalende klanten te ontvangen, of je bestaande praktijk naar een hoger niveau te tillen.
  • Kan jij rechtstreeks jouw ACC of PCC-label bij het ICF aanvragen met een verkorte procedure.

Met je ICF Certificatie:

  • Beheers je de 8 kerncompetenties van de coach. Je weet de begeleiding die jij biedt, klopt met wat duizenden anderen over de hele wereld ook doen.
  • Vergroot je je uitstraling. Je wordt geloofwaardiger als coach, vooral bij internationale bedrijven, en je onderscheidt jezelf als kwalitatieve coach.
  • Sluit je je aan bij de grootste internationale organisatie voor coaching. Je krijgt toegang tot voortgezet leren, mentoring en een netwerk van collega-coaches.

Deze opleiding wordt in het nederlands gegeven.

De Opleiding Integrale Coaching – ICF Certified bestaat uit drie delen: de Essentials, de Professional en Supervisie & Intervisie.

De opleidingen worden in het nederlands gegeven en de sessies gaan steeds live door.

Het traject wordt afgesloten met een certificatiedag. Deelnemers die slagen krijgen via deze Level 2-opleiding de mogelijkheid om direct hun ACC (Associate Certified Coach) of PCC (Professional Certified Coach) certificaat bij het ICF aan te vragen. Je hoeft dus geen afzonderlijk examen meer af te leggen.

Klik op de onderstaande titels voor meer informatie.

De Essentials is het eerste deel van de Level 2-opleiding. In de Essentials leer je de Coach Basics. De basis van je coachgesprek, de rol die je opneemt als coach, het vormgeven aan de coachrelatie… Je leert hoe jouw persoonlijkheid én een goede start 80% van je resultaat bepalen. Je leert de beginselen van onze Integrale methode, waarin een sterke techniek gecombineerd met intuïtie en creativiteit centraal staan. Een praktische opleiding, waarin je vanaf de eerste dag al aan de slag gaat.

In een notendop:

6 lesdagen (42 lesuren)
1 geobserveerd coachgesprek met schriftelijke feedback
1 groepsintervisie (3,5 lesuren)

De Professional is het tweede deel van de Level 2-opleiding. In de Professional leren we jou fysiek, creatief en systemisch coachen. Je gaat dieper bij je klanten en werkt waar het écht telt. Je ontwikkelt je eigen unieke coachstijl doorheen een palet aan coachtechnieken. Je leert je intuïtie feilloos inzetten voor verrassende en krachtige sessies.

In een notendop:

11 lesdagen (82,5 lesuren)
5 geobserveerde coachgesprekken met schriftelijke feedback
2 groepsintervisies (7 lesuren)
2 individuele supervisies (3 uren)
1 certificatiedag met feedback over een coachingssessie op PCC niveau

Tijdens het traject word je individueel en in groep begeleid bij jouw ontwikkeling als coach. Je neemt deel aan minstens 3 groepsintervisies (1 intervisie tijdens de Essentials en 2 intervisies tijdens de Professional) en je krijgt schriftelijke feedback op je coachgesprekken. Daarnaast krijg je tijdens de Professional 3 uur persoonlijke supervisie/mentoring door een Master Certified Coach (MCC) coach.

Voor beginnende coaches is Integrale Coaching Essentials die ideale startbasis. Het is ook deel 1 van onze ICF-gecertificeerde Level 2-opleiding. Je ontdekt je eigen patronen en valkuilen, en die van anderen. Je leert houdingen en technieken aan die een onmiddellijk effect hebben op je gesprekken en relaties. Je hoeft geen voorkennis te hebben om aan deze opleiding deel te nemen. Max. 24 deelnemers per opleiding.

Integrale Coaching Professional is voor mensen die reeds Integrale Coaching Essentials hebben gevolgd. Je ontdekt nieuwe technieken en invalshoeken, en exploreert het spannende gebied van het niet-weten. Je maakt je diepzinnige houdingen eigen die je comfort en kracht geven in coachgesprekken. Het is het tweede deel van onze ICF-gecertificeerde Level 2-opleiding. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je, naast je diploma Integrale Coaching Professional, ook het internationaal erkende Level 2 Certificaat op PCC-niveau. Max. 18 deelnemers per opleiding.

Bekijk hier de data voor de Opleiding Integrale Coaching Essentials.

Bekijk hier de data voor de Opleiding Integrale Coaching Professional.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De Opleiding Integrale Coaching Essentials + Professional gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

De Opleiding Integrale Coaching Esentials + Professional kost € 5490 (ex BTW).

Getuigenissen