Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

MEDITATIECONCERT KRIS EN TIJN TOUBER

Meditatieconcert Kris en Tijn Touber

Over het meditatieconcert van Kris en Tijn Touber en een biodanza van Lyan van der Meulen in Amsterdam.

Deze zaterdag zakte ik af naar Amsterdam voor Chocolate Club, in de E-Motive te Amsterdam. Het concept is simpel en krachtig: eerst een uur begeleid mediteren met Kris en Tijn Touber, dan nog een workshop Biodanza en dan een feestje! Op het hele feest is geen druppel alcohol te bespeuren, enkel gezonde smoothies en combinaties van uiterst gezonde voedingsstoffen.

Het meditatieconcert was zalig; we zaten met ongeveer honderd man (eigenlijk overwegend vrouwen) in een kleine zaal, op stoelen en meditatiematjes. Kris en Tijn praatten en zongen, af en toe ook absolute stilte latend. Ik merkte dat ik aangenaam en gemakkelijk in en uit mijn gedachten gleed. Door de afwisseling van stilte en muziek bleef ik aanwezig, zelfs in een zaal met zoveel mensen. Ik vond het mooi hoe Tijn begon met de uitspraak dat een deel van de bevolking die samen een bepaalde energie uitzendt, de hele omgeving kan beïnvloeden. Dat gaf een heerlijk gevoel van bijdragen en samen iets goeds doen.

Na de meditatie was er biodanza. Ik zou eerst niet meedoen maar we gingen toch een kijkje nemen. We konden het niet laten, en achteraf gezien ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Een honderdtal mensen danste en opende zichzelf voor elkaar onder de bekwame begeleiding van Lyan van der Meulen. Echt ongelofelijk wat er gebeurt wanneer je zonder te praten met elkaar in contact komt. Ontstellend hoe kwetsbaar je je kan voelen wanneer je oog in oog staat met een vreemde, die helemaal in jou lijkt te kunnen kijken. En een fantastisch gevoel wanneer je dat niet weerstaat, en je de aanvaarding van je zijn ziet in diens ogen.

De sfeer na deze twee sessies was aanmerkelijk anders dan op andere feestjes. Waar er anders maar weinig contact wordt gelegd, had ik hier na de Biodanza minstens vijf mensen waar ik graag en gemakkelijk nog een babbeltje mee kon slaan. Overal rond me zag ik contact. Het is alsof het woordeloze contact duidelijk maakt met wiens energie je klikt. Een belangrijke les in het bewust blijven van je lichaam tijdens alledaagse contacten.

Het feestje kwam op gang, ettelijke gezonde drankjes later kozen we het hazenpad om cocktails te gaan drinken. Dat was ook heerlijk! Uiteindelijk belandden we op een feest in de Sugar Factory waar de DJ’s Beat Torrent een ongelofelijke set speelden – en ik weet niet of het door de drankjes kwam, maar ik was euforisch! Ik heb die avond enkel goede energie gevoeld, overal waar ik kwam.