Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

VERSLAG YOURCOACH CAFÉ

LUC ROMBAUT OVER ‘MINDFULNESS VOOR COACHES’

Luc Rombaut over ‘Mindfulness voor coaches’

Verslag van het YourCoach Café op donderdag 24 maart 2022 met Luc Rombaut over ‘Mindfulness voor coaches’.

Op donderdag 24 maart 2022 ontvingen we een Luc Rombaut die een lezing kwam geven over ‘Mindfulness voor coaches’.

We begonnen de workshop met het prachtige stuk van John Cage 4’33’. Neem ook even de tijd om het volledige stuk in je op te nemen. Want telkens dit stuk gespeeld wordt klinkt het anders!

De toon van de avond werd gezet met dit stukje “Zen of Silence”. Een avond die begon met “Wat is nu precies mindfulness”. Uit de groep kwam “Stilte”, “Rust”, “Focus”, “Zijn”, “Aandacht”, “Gewaarwording” en “Adem”. Maar ook “Onrust” en “Chaos”. Luc gaf ons de definitie “Mindfulness is het bewust aandacht geven aan wat hier en nu is, zonder oordeel”.

Een SLOWke doen

Mindfulness kan je trainen en met het onderstaande “SLOW principe” kan je de automatische piloot even on hold zetten.

 • Stoppen
  Je onderbreekt bewust wat je aan het doen bent en stapt even uit je dagelijkse activiteiten.
 • Landen
  We scherpen de aandacht opnieuw aan. We focussen op het hier en nu (adem/lichaam).
 • Openen
  Waarnemen wat er werkelijk gebeurt: Gedachten, Emoties, Lichamelijke sensaties (GEL).
 • Waardenvolle actie
  In de plaats van automatisch en reactief in het leven te staan, kies je bewust een strategie.

Durf jij een SLOWke te doen?

“Mediteren is de bril poetsen waardoor je naar de coachee kijkt”.
– Luc Rombaut

Mindfulness is niet alleen een essentiële vaardigheid voor de coach, maar ook voor de coachee. Door mindfulness is de coach meer aanwezig, meer bewust van gedachten, emoties, lichamelijke sensaties (GEL), meer inzicht in conditioneringen en overtuigingen en blijft niet hangen tussen twee klanten. De coachee komt meer in het hier en nu, blijft meer uit het verhaal krijgt een positieve impact op stress/piekeren en gaat gemakkelijker naar de diepere lagen.

Bedankt Luc om ons even uit de dagelijkse rush te halen en ons te laten focussen op niet-oordelen, accepteren, aandacht, mildheid en empathie. Meer weten? Volg dan onze opleidingen mindfulness voor coaches. Voor wie zich verder wil verdiepen in deze technieken start er op 17 mei 2022 de training Mindfulness voor coaches.

Opleiding Mindfulness voor coaches

Wil jij meer flow en aanwezigheid in je gesprekken? Minder forceren, en meer zijn? Wil je je coachees zelf mindfulness laten ervaren als deel van hun groeitraject?

Lees meer

YourCoach Café

YourCoach Café is de vinger op de pols van wat er leeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is een ongedwongen ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, een open platform dat iedereen welkom heet die geïnteresseerd is in verdere persoonlijke groei.

Programma YourCoach Café