MINDFULNESS VOOR COACHES

MEER RUST EN AANWEZIGHEID BIJ JEZELF EN JE COACHEES

Nu Inschrijven

Mindfulness voor Coaches

Wil jij meer flow en aanwezigheid in je gesprekken?
Minder forceren, en meer zijn?
Wil je je coachees zelf mindfulness laten ervaren als deel van hun groeitraject?

Mindfulness is een essentiële vaardigheid voor coaches. In de eerste plaats voor de coach zelf. Aanwezig zijn in het gesprek, rustig en alert tegelijk. Bewust worden van je eigen gedachten, overtuigingen en oordelen (MVW) en die gedachten opzij kunnen zetten om er helemaal te zijn bij je klant. En tussen gesprekken in, niet blijven hangen in gesprekken.

Daarnaast ook in je sessies. Door mindful in je werkvormen te gaan, een houding van niet-weten te cultiveren, haal je meer uit je gesprekken.

En tenslotte ook voor de coachees. Door hen meer in het hier en nu uit te nodigen, krijgen ze toegang tot andere antwoorden en mogelijkheden. Mindfulness is een praktische techniek die rechtstreekse impact heeft op zaken als piekeren, stress, twijfel, perfectionisme en meer.

Door mindfulness in je coachpraktijk te brengen krijg je meer impact met minder moeite. Sessies kosten jou minder energie en gaan dieper. En je klanten gaan helderder en rustiger buiten.

Hoe kan je landen voor een coachgesprek, aanwezig blijven tijdens en niet blijven hangen achteraf?
Hoe kan je beter ‘tunen’ tijdens het gesprek, aanvoelen wat er bij je klant speelt – en het onderscheid maken met wat van jou is?

In coaching ben jij zelf het instrument waarmee je werkt. Word je meer bewust van het effect van je eigen stem, gezichtsuitdrukking en lichaamshouding. Je kan de bril waardoor je naar je klant kijkt niet afzetten, maar je kan je er wel bewust van worden dat je door een aangedampte of gekraste bril kijkt. Neutraliteit komt vanuit je Zijn, niet gespeeld vanuit zelfbeheersing.

We bekijken ook je waarden als coach. Waarom werd je coach, welk zin geeft het aan je leven?

Je krijgt de kaders mee die mindfulness definiëren:

  • Het SLOW-model
  • Hexagram van ACT
  • Geweldloze Communicatie

Hoe breng je mindfulness subtiel binnen in coachgesprekken?
Van het observeren van je klant, het delen van je eigen indrukken tot het metamoment (= het bespreken van het gesprek zelf).
Van één ademtocht over korte ‘experimentjes’ tot expliciete mindfulness training.
Huiswerk over mindfulness en psycho-educatie.

Online coachen, hoe doe je dat? En hoe kan mindfulness je hierbij helpen?

We oefenen met creatief-fysieke en systemische werkvormen die extra diepgang geven aan je gesprekken. Je niet-wetende, mindvolle houding wordt hier hét instrument waarmee je coachee gaat waar hij anders niet zou raken:

  • Coachen in stilte
  • Opstellingen
  • Sensorisch werken
  • Werken met intuïtie en onbewuste flow

Voor coaches die weten hoe belangrijk mindfulness is voor alle vormen van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Die zelf meer mindful in hun gesprekken willen staan, en ook hun coachees willen uitnodigen te landen, stil te staan of aanwezig te zijn in het nu.

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De live sessies gaan door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

De twee online sessies van een halve dag gaan door via Zoom.

Duur

De opleiding duurt 4 dagen (3 volle dagen en 2 halve dagen).
De live sessies starten om 9u30. Einde is om 16u30.
De online sessies starten om 9u30. Einde is om 12u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap