Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

JE ENERGIE MANAGEN ALS COACH

Je energie managen als coach

Hoeveel coachsessies doe ik per dag? Die vraag krijg ik vaak, maar een betere vraag is: hoeveel energie steek je in je coachsessies?

Hoeveel coachsessies doe ik per dag?

Wat is genoeg, wat is teveel?

Dat is natuurlijk een lastige om algemeen te bepalen, want iedereen is en werkt anders.

Als je met je volle aandacht en energie bij je coachees wil zijn, hanteren de meeste professionele coaches die ik ken een ratio van 2 à 3 sessies per dag.

Je hebt tenslotte ook nog andere dingen te doen (marketing, administratie, andere jobs), en als die erbij inschieten heeft dat effect op je sessies.

Tegelijk zit er ook een gevaar in minder sessies! Hoe meer energie je hebt, hoe meer je in je sessies kan steken. En als je de neiging hebt om wat teveel te geven, op allerlei subtiele manieren het werk van je coachee over te nemen…

Dan ben je misschien heel veel in je sessies aan het gieten, waar je beter wat terughoudender zou zijn.

Ik merkte op bepaalde ogenblikken dat ik wat moe en afwezig was, mijn sessies ook heel goed waren. Omdat ik mijn energie heel strak afmat – niet meer dan nodig. Daardoor goot ik niet bij waar de coachee zelf een tekort had, en nam de coachee het zelf meer in handen.

Ik pleit niet voor meer vermoeide en afwezige sessies 🙂

Maar het gaf me wel een boodschap: hoeveel energie steek ik in mijn sessies? Wat is de juiste dosis, in eerste instantie voor de groei van mijn coachee? Sommige klanten zijn meer gediend met terughoudendheid, de eigen bron aanspreken, dan met enthousiasme, een klots energie in je lekke emmer krijgen.

Ik geef dus geen antwoord op de vraag: ‘Hoeveel sessies doe ik per dag?’ Maar wel een andere vraag: ‘Hoeveel energie steek ik in elke sessie?’

Interesse in coaching?

Ontdek de gratis online workshops & opleidingen op YourCoach Academy
Ontdek het aanbod