Wat doen je hersenen je toch allemaal aan… YourCoach Café 19/01/2012

Op donderdagavond 19 januari vierden we de eerste editie van YourCoach Café in 2012. De setting mocht er in ieder geval zijn: we zaten weer op onze vertrouwde stek in de Zebrastraat, waar tegelijk de inhuldiging van een tentoonstelling liep van Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle.

Ook onze sprekers mochten er zijn: Griet Boddez en Pascal Vanvoorden van Institute for NeuroCognitivism kwamen er hun ding doen.

Benjamin Ball, Griet Boddez en Pascal Vanvoorde

Benjamin Ball, Griet Boddez en Pascal Vanvoorden

Het werd alleszins een bewogen lezing: met een 30-tal leerden we over de functies van de hersenen – en de vragen waren niet van de lucht. We zijn trots dat we in Gent zulk een kritisch publiek kunnen voorschotelen, een droom voor iedere presentator die zijn stelling een vuurdoop wil geven!

Voor meer informatie over het onderzoek en de materie kan je hier gratis het eerste hoofdstuk downloaden van het boek Wijzer van stress, geschreven door INC-oprichter Jacques Fradin.

Ooit schreef ik er trouwens zelf al eens een post over met de naam

Hoe de anatomie van onze hersenen ons gedrag beïnvloedt

Een aantal aanvullingen

Een aantal mensen hadden nog een aantal vragen waarvoor we tijdens de lezing geen tijd meer hadden. Hier zijn twee vragen die opgeworpen werden: 1) hoe breng je iemand van het geconditioneerde (neolimbische) naar het creatieve (prefrontale) brein en 2) hoe haal je iemand uit reptiliaanse modus, ttz Fight-Flight-Freeze?

En aan wie kan je dat nu beter vragen dan aan het publiek van deze blog… Als jij ideeën hebt, laat het ons weten in het reactieveld onderaan dit artikel (kan ook anoniem), dan bundelen we ze samen met de antwoorden van Griet en Pascal in een latere post ter referentie voor alle coaches!

De sfeer achteraf

Zoals gewoonlijk was het weer gezellig. Zeker met zoveel bezoekers, waaronder een groot deel van de eerste lichting Integrale Coaching, was het een bijzondere gelegenheid. Omdat het de eerste editie van 2012 was, boden we ook nog een glaasje aan op het einde van de lezing. De foto’s vind je in het album op Facebook.

Tags: , , ,

3 Responses to “Wat doen je hersenen je toch allemaal aan… YourCoach Café 19/01/2012”

  1. […] Wat doen je hersenen je toch allemaal aan… YourCoach Café 19/01/2012 […]

  2. Robby schreef:

    Lijkt me leuk om te doen…

  3. didier schreef:

    Ik denk dat we vaak onderschatten hoe een complex gegeven de hersenen wel zijn en goed wetend dat men maar een klein % gebruikt van deze hersens.

    Zet uw werk verder, leuke site en boordevol informatie.

Leave a Reply