Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

ZIT JE ALS COACH NOG ALTIJD TE MARKETEN OP SOCIALE MEDIA?

Zit je als coach nog altijd te marketen op sociale media?

We zien veel mensen hoopvol de markt opgaan als coach. Helaas is het geen gemakkelijke opgave om tussen al dat geweld gezien te worden, en klanten binnen te halen.

We zien ook dat veel mensen zich op sociale media gooien, en dat die ondertussen al helemaal vol zit met coaches die allerlei content delen. Het is een gemakkelijk medium omdat je snel veel mensen kan bereiken en toch nog achter je scherm kan blijven zitten. Daardoor zit iedereen er natuurlijk op. Als sardienen in een blik!

Ondertussen word je gebombardeerd met allerlei online cursussen over hoe je meer klanten kan halen via sociale media. Systemen met funnels, automatische mails, ads… Het vraagt allemaal veel tijd en in sommige gevallen kost het ook meer dan het waarschijnlijk ooit zal opleveren.

En dat terwijl er nog allerlei manieren zijn om mensen aan te spreken en te overtuigen van je diensten. Naar ons gevoel kiezen de meeste mensen hun coach (of coachopleiding) nog altijd op persoonlijke doorverwijzing van tevreden klanten of – voor de beginnende coach – van enthousiaste supporters.

Misschien ligt de toekomst van marketing wel weg van de socials, en (terug) naar andere kanalen? Denk aan jouw eigen vrienden en kennissen, email, live netwerken, folders, gratis workshops organiseren…

Moet je er dan helemaal mee stoppen…?

klanten vinden als coach

Is er nog plaats voor jou?

Wij doen ook nog steeds aan sociale media. Ik zeg dus niet dat je het helemaal niet moet doen. Natuurlijk helpt het dat je aanwezig bent en regelmatig iets interessants post. Maar je moet al heel mooie en originele content creëren om daar nog heel je business mee te laten draaien. Bij YourCoach gebruiken we het eerder om met onze bestaande klanten te communiceren, dan dat er ongelofelijk veel nieuwe mensen door bijkomen.

Ben jij als coach toch vastberaden om een succesvolle coachpraktijk uit te bouwen? Ik geloof dat er voor iedereen een plek op de markt is die blijft komen en proberen. Veel van je succes hangt samen met je mindset: hoe je naar jezelf en de markt kijkt, naar buiten durven komen, geld durven vragen, nieuwe producten en diensten creëren en durven lanceren, durven ‘verkopen’ en van jezelf mogen ‘commercieel zijn’…

Wat heb je nodig om te slagen?

De mensen die ik zie slagen in hun ondernemerschap zijn deze die:

  1. Vlot en ongegeneerd communiceren op welk kanaal dan ook;
  2. Blijven doorzetten;
  3. Zich niet laten nekken door financiële druk – ofwel hebben ze een basisinkomen van iets anders of een grote spaarpot.Ben je niet zeker of dit iets voor jou is? Doe dan de test. Vul het even in en deel je score!

Zit er een ondernemer in jou

Ondernemen is als een verbouwing

Het duurt altijd langer en kost altijd meer dan je op voorhand ingepland had. Als je te strak rekent, zijn je tijd en geld te snel op en word je wanhopig. En je weet ook dat dat anti-sexy is voor mogelijks geïnteresseerde mensen…

Dit en meer is waarover ik het heb in mijn online opleiding ‘De markt opgaan als coach’, die al tientallen coaches op weg heeft geholpen. De focus ligt op de ondernemende mindset, op wie jij bent (en denkt te moeten zijn) als zakenvrouw (of -man). Ik reik natuurlijk ook allerlei resources aan voor concrete marketing. Daarnaast sta ik klaar voor jouw vragen, waar ik op antwoord in de vorm van nieuwe content.

Krijg mensen in je coachpraktijk

Mensen begeleiden is één ding, mensen in je praktijk krijgen iets helemaal anders. Daarom bundelde we al onze ervaring en kennis in de opleiding ‘De markt opgaan als coach’ waarin je houdingen, mindsets en technieken leert om effectief en duurzaam de markt op te gaan als coach.

Deze online opleiding is tijdelijk afgeprijsd naar €249 (in plaats van €445), waarmee je 2 jaar toegang krijgt tot alle content en oefeningen.

Hét moment voor jou om je ondernemerschap een extra boost te geven! Check ‘De markt opgaan als coach’ voor meer info.

OPLEIDING DE MARKT OPGAAN ALS COACH

Met de opleiding De markt opgaan als coach word je naast coach ook een echte ondernemer.
Meer info over de opleiding