Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

BEREIK AL JE DOELEN MET DIT EBOOK

Bereik al je doelen met dit ebook

Bereik je doelen met deze publicatie van coach- en trainingsbureau YourCoach. Ontdek de neerslag van jaren ervaring met klanten en het testen van de belangrijkste doelenliteratuur en -technieken.

Wil je eindelijk het succes beleven dat je weet dat je verdient? Als coaches krijgen we dagelijks mensen in onze praktijk die gefrustreerd zijn, de hoop hebben opgegeven, omdat ze een belangrijk doel niet gerealiseerd hebben. Een mislukte doelstelling – of een hele reeks – kan bijzonder ondermijnend zijn voor je zelfbeeld. Je zou nog beginnen denken dat het aan jou ligt…

Het ligt niet aan jou

De hoofdreden die wij ontdekken bij het niet-bereiken van doelen is dat het op verschillende vlakken verkeerd aangepakt wordt. Het is niet het juiste doel, het wordt niet goed afgebakend, er wordt niet genoeg focus op gelegd, het bereiken van je doelen wordt niet erkend of zelfs gevierd… Er is een hele reeks redenen waarom je doelen er mogelijks niet doorkomen.

Succes hangt vooral af van je aanpak

Door onze dagelijkse praktijk met doelen, zowel van anderen als van onszelf, hebben we al een goed beeld van wat wel werkt.
Onze klanten worden door ons steevast geconfronteerd met hun zelfsaboterende gedragingen, en bijgestuurd. Doelen bereiken vraagt namelijk een speciale benadering, waarbij je een aantal zaken in het achterhoofd moet houden. Wat die dingen zijn, ontdek je in onze publicatie over Doelen Bereiken.

De inhoudstabel van het ebook Doelen Bereiken

  • De vuile waarheid over doelen stellen: DOPA
  • Moet je dan echt doelen hebben?
  • Van abstract naar concreet: jouw doelen ontkleed
  • Ontmasker valse doelen met deze techniek
  • Hoe laat je obstakels in je voordeel werken?
  • Hoe maak je een plan dat werkt?
  • Waarom werkt ‘The Secret’ niet?
  • Leer je weerstand temmen
  • Hoe blijf je gemotiveerd?

Wat de mensen ervan zeggen

Ik zou dit onder de kerstboom willen leggen. Zo waardevol vind ik het! Ik heb mijn doelen ernstig in vraag gesteld, en wat overblijft begin ik nu al te voelen in mijn leven. Bedankt!

Het deed mij alleszins anders kijken naar hoe ik momenteel mijn leven aan het aanpakken ben. Ben benieuwd wat het zal geven…

Soms heb je eens iemand nodig die je wakkerschudt, zodat je kan zien waar het misloopt. Ik voel me normaalgezien niet zo snel aangesproken, maar ik ben echt geschrokken van hoe herkenbaar dit is.

Ga er gewoon voor

Dit ebook combineert onze inzichten uit honderden sessies met onze klanten, onze eigen ervaringen met doelen, plus bedenkingen bij en aanvullingen op bekende literatuur over doelen. De samenvatting van al die dingen kan je nu hier gratis downloaden.

eBook Doelen Bereiken