Zilt

Beste Sea Food Lover,

Welkom op de nieuwsbrief van Maritiem Restaurant Zilt! Via deze weg houden we u graag op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en acties. Zoals de zee zelf staan we bij Zilt nooit stil, dus het wemelt de komende tijd weer van de culinaire verrassingen. Lees verder om te ontdekken wat we allemaal voor u in petto hebben...

Bon appétit!

Ilse Candel

Nieuw degustatiemenu

We presenteren u met trots ons nieuw degustatiemenu! Het nieuwe menu bestaat uit:

  • Glaasje met Zeeuwse oesters - schuimpje van asperges - zwarte truffel
  • Lotte op een bedje van aspergeslingers - sabayon van waterkers
  • Sorbet van kiwi met geconfijte zeste van appelsien en citroen
  • ½ kreeft op een bedje van tagliatelle - duo van groene en witte asperges
  • Bisquit met aspic van krieken en Vlaamse avocaat

Ook verkrijgbaar met aangepaste wijn en bieren.

Nieuw degustatiemenu

Om dit te vieren bieden wij - speciaal voor geregistreerde klanten van Zilt zoals u - een korting van €10 op onze nieuwe degustatieschotel voor de eerste 25 reservaties. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt!

Bel 09 225 6267 of klik hier om een tafel te reserveren en waag uw kans om de nieuwe degustatieschotel te proeven voor slechts €50.

Lunchsuggesties van deze week

Voor de lunch verrast Zilt u elke week weer met een aanbod heerlijke menu's.

Voorgerechten:
Aspergevelouté of bloemkoolsoep; scampi met lookboter; oesters met lauwe vinaigrette.

Hoofdgerechten:
Gebakken zalmfilet met mousseline saus en krieltjes; canneloni van kreeft; pasta pesto; scampi napolitana.

Desserten:
Chocolade mousse; crème brûlée; dame blanche.

€18: Hoofdgerecht
€20: Voor en hoofdgerecht
€25: Voor-, hoofdgerecht en dessert

Tijdens de lunch kan u ook à la carte bereidingen bestellen.

Bel 09 225 6267 of klik hier om een lunch te reserveren.

Lunchsuggesties van deze week
De asperges zijn in het land!

Met de komst van de asperges zijn we druk in de weer geweest om de meest papilprikkelende gerechten voor u klaar te stomen. De perfecte gelegenheid om eens te proeven van Vlaamse topkeuken met moderne touches in een authentiek kader.

Bel 09 225 6267 of klik hier om een tafel te reserveren voor de beste asperges in Vlaanderen!

De asperges zijn in het land!
Uitzonderlijk open op Paaszondag

Wij verzorgen graag uw familiefeest of samenkomst op Paaszondag 4 april. Met een royaal paasmenu en aangepaste dranken, een gastronomisch feest! Ook voor de kleintjes verzorgen wij aangepaste menu's waarvan zelfs de meest veeleisende etertjes zullen watertanden.

Bel 09 225 6267 of klik hier om een tafel te reserveren voor Paaszondag.

Zilt zal gesloten zijn van 13 tot 17 april 2010.

Uitzonderlijk open op Paaszondag
Vaste Kaart

Zilt

Waar ooit de kapiteins hun vrachtbrieven ondertekenden, bevindt zich tegenwoordig het majestueuze Maritiem Restaurant Zilt. Haar authentieke negentiende-eeuwse interieur ademt als een balzaal uit de jaren twintig. De hoge plafonds overschouwen een pareltje van art deco met klassieke glasramen en pastelkleurige lambriseringen, afgewerkt met strakke moderne toetsen in lounge-stijl. Tussen de tafels is er overvloedige ruimte voor privacy - ideaal voor intieme diners of een zakenlunch.

In restaurant Zilt serveren wij u het beste wat de zee (en het land) te bieden heeft, verwerkt in overvloedige verse schotels. Onze menu's met vlees, vis en vegetarische gerechten veranderen wekelijks, afgestemd op het seizoen en de onstilbare creatieve honger van onze dynamische koks. Onze imposante houten toog waar voorheen schippers verpozing zochten, is nu de plek waar zorgvuldig geselecteerde wijnen en andere dranken hun opwachting maken. Het zeebanket van Zilt - een zoute delicatesse in Gent!

Zilt ligt op de ring van Gent en is dus makkelijk bereikbaar via de snelweg. Er is ook overvloedige parkeergelegenheid. Je vindt ons hier.

Stapelplein 41    9000 Gent    T 09 225 6267    info@zilt.be    www.zilt.be