Opendeurdag op zaterdag 27 januari 2024

ASSERTIEF OP HET WERK

COMMUNICEER DUIDELIJKER EN HANDEL KRACHTIGER

Nu Inschrijven Hoe assertief ben jij? Doe de test Gratis Workshop Assertiviteit

Assertief op het werk

Op het werk moeten we naast het behalen van resultaten ook omgaan met allerlei soorten mensen. Je vrienden kan je kiezen, maar met de mensen op het werk heb je het te doen… Misschien is dat wel het lastigste deel aan jouw werk…?

Soms is je baas nogal dominant, of net helemaal afwezig en nemen anderen beslissingen in zijn naam. De ene collega sleurt je mee in zijn chaos en de ander dringt je haar structuur op. Of je bent ondernemer en hebt altijd maar veeleisende klanten die nooit tevreden lijken, wat je ook doet.

Kan jij duidelijk (genoeg) je grenzen aangeven? Je wensen en/of verwachtingen aan de ander uiten?

Soms lijkt het misschien gemakkelijker om de confrontatie uit de weg te gaan, maar dat heeft een prijs. Als je niet aan het woord komt tijdens gesprekken en vergaderingen, wordt jouw stem niet gehoord en worden jouw belangen niet verdedigd. Als je geen ‘nee’ kan zeggen aan werkjes die niet voor jou zijn, of eisen die niet bij jouw dienstverlening horen, geef je meer dan nodig is.

Je slikt de frustratie en het machteloze gevoel in dat je niet zelf aan het roer van je leven staat, waar het zich nestelt in je lijf en energie vraagt. Dat kan zelfs tot burn-out leiden!

Maar het hoeft niet zo te zijn, hoe moeilijk het ook lijkt om het anders aan te pakken.

Tijdens de workshop ‘Assertief op het werk’ leer je overeind blijven tegenover die mensen in je werkomgeving die wel zeer zelfzeker overkomen en die jouw ruimte innemen. Je leert de keerzijde van hun dominantie zien. Je krijgt grip op moeilijke situaties, leert op een constructieve manier het conflict aangaan en wordt duidelijker en succesvoller in de communicatie met je collega’s, je baas en je klanten.

Je leert grenzen stellen en vertrouwen op jezelf.

Er zijn veel opleidingen over assertiviteit. Veel daarvan focussen op tips & tricks: dingen die je kan doen om je gedrag assertiever te maken. Deze stranden vaak in goede intenties maar weinig uitvoering in het echt.

De diepere shift zit vanbinnen: hoe jij naar jezelf en anderen kijkt. Het werkelijk leren (ver)dragen van spannende en risicovolle situaties. Maar ook dit blijft in het ijle hangen, als er geen concrete component aan verbonden wordt.

Deze opleiding combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

We focussen op wie jij bent en wie je zou willen zijn in je professionele leven. Waar je tegenaan loopt en hoe je het anders kan aanpakken.

We geven je concrete kaders mee en praktische oefeningen waarmee je al tijdens de opleiding mee aan de slag gaat.

We creëren ervaringen waarin jij uitgedaagd wordt in je patroon en in een veilige omgeving uitgenodigd om het anders aan te pakken.

Voor iedere professional die meer inspraak, zelfvertrouwen, afbakening en rust wil op het werk. Van werknemer over leidinggevende tot bedrijfsvoerder of ondernemer.

Je kan deze training volgen in ons open aanbod. Dat is fijn, want je leert ook veel van de andere deelnemers. Mensen met een andere rol of uit een andere sector. Waar lopen zij tegenaan en hoe pakken zij dat aan?

Door onze brede theoretische onderbouwing en toegankelijke, impactvolle technieken krijg je krachtige handvaten mee.

Wil jij op professioneel vlak:

  • Beter kunnen omgaan met moeilijke collega’s, managers, medewerkers of klanten?
  • Minder negatieve stress, en een burn-out of depressie vermijden?
  • Meer aan het woord komen op vergaderingen, meetings en bij beleidsbeslissingen die jou aanbelangen?
  • Meer zelf bepalen wat je wanneer doet, en hoe?

Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

De Opleiding Assertief op het werk gaat door in Loft 26, onze eigen zaal in de vernieuwde Gentse Dokken. In een heldere en luxueuze ruimte vind je alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Duur

De opleiding duurt 1 dag.
De deuren gaan open om 9u en de opleiding start om 9u30. Einde is om 16u30.

Selecteer een startdatum/reeks:

Volgende stap

Trainer en Coach Aranka Pieters heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende professionele rollen en contexten. Als pleaser ging zij zelf vaak conflicten uit de weg, maar leerde hier door de jaren anders mee omgaan. Ze deelt haar expertise en ervaringen, en coacht jou in het vinden van je eigen pad naar meer assertiviteit op het werk.

Wat kan je na deze opleiding?

  • Je leert jezelf beter kennen op professioneel vlak.
  • Je krijgt inzicht in je eigen werkgerelateerde patronen en wat ze in stand houden.
  • Je herschrijft je innerlijke programmatie zodat je je anders gaat gedragen op het werk.
  • Je verandert je perceptie over de ander zodat in verbinding gaan en blijven makkelijker wordt.
  • Je voelt je grenzen aan en kan die helder overbrengen aan de ander.
  • Je hebt meer impact in je professionele context.

En in je persoonlijke leven?

Deze workshop is specifiek voor professionals die assertiever willen zijn op het werk. We duiken in werkgerelateerde situaties en professionele relaties (met je baas, collega’s, medewerkers, leveranciers en klanten). Dit zijn andere relaties dan die met je partner, familie of vrienden.

Wil je (ook) assertiever worden in je persoonlijke leven? Check dan zeker onze workshop “Assertief in je leven”.

Assertief in je leven