Wat zaai jij vandaag om later te oogsten?

Beste [VOORNAAM],

Je zou het misschien niet zeggen, maar de lente komt er echt aan! Het moment om te zaaien wat je later zal oogsten.

Wat zaai jij vandaag om later te oogsten?Steeds meer raken we bij YourCoach overtuigd van de nood dingen in hun eigen tempo tot bloei te laten komen. De snelheid waarmee we dingen in ons hoofd rond krijgen, is vaak drastisch sneller dan hoe het zich in het echt voltrekt. Dat vraagt een groot geduld, en de bereidheid te blijven proberen en onze ambities bij te stellen.

Zaaien vraagt een investering. Je moet middelen (geld, tijd, energie) in iets steken dat niet onmiddellijk opbrengt. Je bent niet zeker of het wel de moeite waard zal zijn.

Ik herinner me nog de eerste keer dat ik naar een tuincentrum ging, en ik vol enthousiasme aan de kassa stond te vertellen over al mijn toekomstige planten. De medewerkster glimlachte minzaam en zei: "Bereid je vooral voor op een hoop teleurstelling".

Toen vond ik dat nogal doemdenkerig en ik heb het dan ook vrolijk naast me neergelegd. Maar nu begrijp ik wat ze bedoelde; de meerderheid van mijn zaadjes is niet eens uitgekomen, van de kou gestorven, door de slakken opgepeuzeld, overwoekerd...

Het is dus niet omdat je een zaadje plant, dat het vanzelf een succes zal worden. Het is ook geen nuttige houding de wereld te verwijten dat het onze plantjes vernielt; dat is nu eenmaal hoe de natuur werkt.

Een bedrijf wordt niet op één dag een multinational, een artiest geen ster, een sporter geen Olympiër. Vaak zien wij ze als bij toverslag verschijnen wanneer ze dat niveau bereiken. Je zou bijna denken dat ze daar en dan, plots, uit de grond geschoten zijn.

De realiteit is dat er aan volgroeide initiatieven vooral jaren bloed, zweet en tranen voorafgaan. Mislukte pogingen, afgevoerde ideeën, stille periodes… Dat hoeft niet zo pijnlijk te zijn als het misschien klinkt: zoals in een tuin gaat het vooral over blijven planten en omgaan met teleurstelling.

Je voelt het al komen... Dat werkt enkel met doelen die voldoende de moeite zijn om voor te blijven gaan. Een aantal vragen om deze lente met een vruchtbare houding in te gaan:

  • Wat heb je tot nu toe al gezaaid?
  • Hoeveel van je middelen (tijd, geld, energie) verspil je, en hoeveel ervan investeer je?
  • Waarin zal je vanaf nu investeren?

Het is ons dagelijks brood om met deze vragen om te gaan, en mensen naar vervullende resultaten te begeleiden. Laat dus niet na ons te contacteren als je hierbij wat steun of inspiratie kan gebruiken.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Open CoachDag
Open CoachDag

Op 5 en 6 oktober 2013 openen coaches in Vlaanderen de deuren voor het grote publiek. En YourCoach doet ook mee! Aangezien we in die periode ook onze zaal, Loft 26, openen, wordt het een feestelijk weekend. We geven twee dagen lang workshops, lezingen en sessies. Ervaar ons aanbod en ontdek Loft 26, onze prachtige seminarieruimte.

Schrijf je in voor Open CoachDag bij YourCoach op 5&6 oktober 2013.

  Bekijk de website van Open CoachDag

YourCoach Café op donderdag 21 maart 2013
Werken met Passie

Vorige maand sprak Stefaan Werbrouck over Eyefulness, de psychologie van het zien.

  Lees hier het verslag over Eyefulness

Deze maand spreekt Benjamin Ball over 'Werken met Passie'. Hij behandelt de vraag of de mens nu maakbaar is, of slachtoffer van zijn omgeving. Of iets anders? Aan de hand van een aantal verrassende invalshoeken zet hij de begrippen Passie en Werken in een ander licht, en worden ze mogelijks tastbaarder en haalbaar. Niet de zoveelste lezing over 'Gewoon jezelf durven zijn'!

  Schrijf je hier in voor 21 maart

NIEUW - Loopbaanbegeleiding

NIEUW – LoopbaanbegeleidingEr zijn steeds meer mensen die zich, al dan niet noodgedwongen, vragen stellen over hun carrière. Vragen die wij ons ooit zelf gesteld hebben, en waar we ondertussen al een aantal jaren anderen in begeleiden.

We merken dat onze aanpak toch anders is, en aanvullend op de klassieke trajecten.

Hoezo?

In een wereld die zelf in beweging is en waar veel zekerheden onder vuur staan, is er meer nodig dan een overzicht van je verkoopbare kwaliteiten en het zoeken naar een bestaande job waar jij inpast. Steeds meer moet je jezelf heruitvinden, en iets vinden waarvoor je helemaal kan gaan. Los van de beschikbare jobs op een arbeidsmarkt die er morgen misschien helemaal anders uitziet.

Wij gaan op zoek naar je diepere, onzichtbare drijfveren en naar wat werkelijk bij jou past. Los van wat je op dat moment misschien liever zou willen of geloven. We gebruiken creatieve, systemische, lichamelijke en andere technieken om het onmiskenbare naar boven te brengen. Waar nodig zetten we een eerste beweging in gang die je op pad helpt.

  Lees meer over loopbaanbegeleiding

Integrale Coaching
Integrale Coaching Essentials (6 dagen)

Op donderdagavond 14 maart kan je in Centrum Open Mind kennismaken met Benjamin en Serge, de lesgevers van de opleiding Integrale Coaching. Ze geven je uitleg over de aanpak en opbouw van de opleiding, en laten je enkele technieken ervaren.

Op maandag en dinsdag 18 en 19 maart kan je dan een Experience Weekend volgen, waarin je twee dagen lang in groep begeleid wordt bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit op de unieke wijze en gebruik makende van de verrassende technieken van Integrale Coaching.

Op donderdag 18 april gaat een Essentials-reeks van start, 6 dagen waarin je de fundamenten van coaching, communicatie en de integrale methode meekrijgt.

  Schrijf je in of lees meer over Integrale Coaching

NLP Practitioner Turbo - start 21 maart 2013
NLP Practitioner Turbo

Op donderdag 21 maart begint er alweer een NLP Practitioner Turbo-traject. Ontdek de basis van deze internationale methodiek voor communicatie en zelfbewustzijn. 6 dagen vol praktische oefeningen en verrassende technieken die je wereld op zijn kop zetten!

  Schrijf je in of lees meer over NLP Practitioner Turbo

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille