Nieuwsbrief Maart 2014

Beste,

De dagen worden weer langer, en de zon durft al eens schijnen. Ongelofelijk wat een effect meer licht kan hebben! Dat extra uurtje dag wanneer we van het werk thuiskomen doet echt wonderen.

Het herinnert ons aan de invloed die onze omgeving op ons heeft, en hoe weinig we dat soms in rekening nemen. Andere mensen, de seizoenen, onze voeding en slaap, onzichtbare dynamieken... Ze bepalen hoe we ons voelen en hoe we de wereld ervaren. En toch ontkennen we deze invloed vaak, met alle gevolgen van dien.

Wanneer we de invloed van de omgeving niet meerekenen in ons doen en laten, verliezen we vaak ongezien bakken energie. We laden zoveel individuele verantwoordelijkheid op onze schouders; voor het welslagen van onze carrière; voor het welzijn van ons gezin en partner; voor onze eigen gezondheid en geluk; voor onze financiële situatie; enzovoort.

We stellen mentale doelen en als iets niet lukt, is het onze eigen schuld en moeten we maar in onze reserves tasten om het toch te halen.

  • Je hebt een mindere week, gewoon omdat je lichaam dat nu eenmaal af en toe heeft, en spant je extra in om toch maar hetzelfde niveau als daarvoor te halen.
  • Het gaat slecht in je sector of bedrijf en iedereen loopt op de toppen van zijn of haar tenen, maar jij gaat door alsof er niks aan de hand is.
  • Je krijgt slecht nieuws maar weigert je daardoor te laten beïnvloeden.
  • Je kind is ziek, er is een deadline te halen bovenop een overvolle agenda, je knie doet pijn en je loopt wat grieperig. Maar jij gaat toch naar die optionele afspraak!

Hoe vaak compenseer jij voor dingen die je ongezien beïnvloeden?

Geef jezelf misschien eens wat ademruimte, wanneer de omstandigheden niet meezitten. Reken de omgeving, je energiepeil en gezondheid... mee bij je plannen.

We bewegen als mens ook niet alleen; we nemen in onze evolutie en doelen ons hele omgeving mee. Wanneer jij verandering brengt in bepaalde zaken, moet alles en iedereen rondom je zich daaraan aanpassen.

Heb je rekening gehouden met de weerstand die je onvermijdelijk zal krijgen? En de energie die al in andere zaken geïnvesteerd is? Meestal niet, en daarom slagen veel van onze voornemens niet.

  • Je wil assertiever zijn ten opzichte van je baas, maar de andere collega’s vinden dat eigenlijk niet nodig.
  • Je wil gezonder eten, maar je partner eet liever pizza en pita.
  • Je wil een eigen zaak starten terwijl je aan het investeren bent in een nieuwbouw.
  • Je wil aan jezelf werken terwijl je nog aan het bekomen bent van een zware periode op het werk.

Onze tip: mik eerder laag en breed (kleine ambities die je integreert in je leven en omgeving), dan hoog en smal (torenhoge ambities enkel voor en door jezelf). Je zal trager en effectiever worden. Je omgeving en eigen lichaam zullen je dankbaar zijn.

Je weet het al, we zijn er voor al je vragen rond leven en/of werk.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 20 maart

YourCoach Café op donderdag 20 maartVorige maand ontvingen we Rudy Vandamme, die kwam spreken rond ‘Ontwikkelingsgericht Coachen’. Alweer een volgeboekte lezing, met een aantal interessante inzichten. Je vindt hier het volledige verslag en de foto’s. Als je graag een reactie laat onderaan het artikel, houd je vooral niet in!

  YourCoach Café met Rudy Vandamme op 13 februari

Donderdagavond 20 maart: Tom Hallez & Benjamin Ball met 'Ondernemen met Leeuw en Olifant'

Deze maand gaan we er zelf nog eens voor! 'Ondernemen met Leeuw en Olifant' gaat over het verhaal van een onwaarschijnlijke samenwerking. Twee verschillende persoonlijkheden en ondernemersstijlen die toch samen iets neerzetten. Waarom werkt het? Hoe houd je het vertrouwen en de communicatie in stand? Onze bevindingen over samenwerken, en over ondernemen.

  Schrijf je hier in voor 20 maart

Focus: Integrale Coaching

Binnenkort start weer een reeks Integrale Coaching!

Integrale CoachingIntegrale Coaching is onze coachopleiding, die we samen met Centrum Open Mind aanbieden. Onze samenwerking wordt gekenmerkt door een unieke mix van mentale en intuïtieve insteek, van modellen aangevuld door creatieve en lichamelijke formats. We overstijgen de beperkingen van het denken met andere vormen van weten. We zetten de meer zweverige formats met de voeten op de grond, en geven ze substantie.

We gaan voor bekwame en integere begeleiding die snel en efficiënt naar de essentie gaat, en die zo versterkend mogelijk is voor de klant. We zijn ook bezig met de professionalisering van het coachingsberoep. We stimuleren en ondersteunen onze deelnemers actief bij het ontwikkelen van hun eigen projecten.

Nieuw systeem

Je kan nu op elk moment binnen de 3 maanden starten met een Essentials, en binnen de 6 maanden met een Professional (enkel als je reeds de Essentials volgde). Er start een Essentials op 23 april (6 woensdagen) en tijdens de zomer kan je 6 dagen aan één stuk volgen. In september begint er een Professional-reeks.

  Bekijk hier alle data

Wat is het eerstvolgende? Volg op woensdagavond 2 april de demo-avond, of schrijf je in voor de Essentials die op 23 april van start gaat.

  Schrijf je in voor Integrale Coaching

Kalender voor maart & april

Donderdagavond 20 maart – YourCoach Café met Benjamin Ball en Tom Hallez

Woensdag 26 maart – Start NLP Practitioner Turbo

Vrijdag 28 maart – Workshop ‘Vind de job die bij jou past’

Woensdagavond 2 april – Demo-avond Integrale Coaching

Woensdag 23 april – Start van de Integrale Coaching Essentials Lentereeks

Donderdagavond 24 april – YourCoach Café met Patrick Pickart

Dinsdag 29 april – Workshop ‘Effectiever communiceren met Metaprogramma’s’

 

Bekijk al onze opleidingen en workshops op www.yourcoach.be/training/.

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleidinge Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een Community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques