YourCoach Nieuwsbrief | Juni 2011

Beste ,

De zomer is er helemaal! De eerste festivals gaan al van start, en het buitenleven is in volle bloei. Een heerlijke tijd van het jaar. ‘Waarom kan het niet altijd zomer zijn?’, denk je dan. En toch… dat zou waarschijnlijk niet werken. Elk seizoen heeft een functie, zoals ook iedere fase van ons leven een doel dient. Zonder seizoenen is er ook geen groei, geen verfrissing, geen onderscheid tussen de dagen.

Zoals evenwicht ook geen stilstaande balans is, maar een voortdurende aanpassing aan veranderende omstandigheden. Het perfecte evenwicht is een ontspannen alertheid waarmee je intuïtief en zelfzeker inspeelt op de kaarten die het leven je toebedeelt. Die zijn niet altijd even leuk, en daarom kan ook de zon niet altijd schijnen.

Net als in poker kan je het geluk niet controleren maar wel een handje helpen door een consistente, doordachte koers te varen. In tijden van vreugde en onbezorgdheid leg je de basis voor het omgaan met moeilijker tijden. In de zomer vul je jezelf met genoeg zonne-energie om de winter door te komen. Genot is dus een niet te onderschatten verantwoordelijkheid: geef het minstens evenveel aandacht als je uitdagingen!

Bij YourCoach werken we de komende twee maanden iets rustiger maar gestaag voort om in september een vliegende start te kunnen nemen. Wist je trouwens dat we het Qfor kwaliteitslabel gehaald hebben? Ook ons opleidingsseizoen ligt grotendeels vast (we lanceren zelfs een eigen coachopleiding), evenals enkele sprekers voor YourCoach Café in het najaar. CoachInfo groeit gestaag met ondertussen over 100 coaches. We zullen gastspreker zijn op het NLP Congres, en we organiseren de Gentse editie van MyCoachDay – een dag waar op alle geïnteresseerden gratis van coaching kunnen proeven.

Bekijk het eens, en noteer alvast in je agenda wat voor jou interessant is. We zien je graag binnenkort!

Warme groeten,

Tom en Benjamin

We zijn Qfor gecertificeerd

We zijn Qfor gecertificeerdNa het starterscontract van Stad Gent, heeft YourCoach nu ook Qfor binnengehaald! Het Qfor-certificaat is een kwaliteitslabel voor opleidingen dat na een grondige evaluatie van de professionaliteit en klanttevredenheid wordt toegekend. Het houdt ook in dat onze opleidingen vanaf nu in aanmerking komen voor de BEA-cheques en KMO-portefeuille, hetgeen de inschrijving voor KMO's een stuk goedkoper kan maken.

Bekijk hier onze opleidingen, die je vanaf nu aan de helft van de prijs kan volgen.

YourCoach Café: Ontdek op 23 juni familieopstellingen

YourCoach CaféOp de vorige editie van YourCoach Café 19 mei had Cris van Cleemput het over non-cognitieve methodes van persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de volgende editie, nu donderdag 23 juni, kan je een introductie meemaken over familieopstellingen. Je kan aan den lijve meemaken hoe snel deze interessante techniek naar de kern van een probleem gaat. We zijn een aantal opstellingen doen met en over de aanwezigen, en ook eentje over de stagnerende Belgische regeringsvorming. Lees hier meer over YourCoach Café 23 juni.

We geven een coachopleiding!

We geven een coachopleiding!YourCoach lanceert in samenwerking met Centrum Open Mind een coachopleiding: 'Snel en Efficiënt Coachen'. Hiermee willen we een grondige theoretische onderbouwing bieden (gestoeld op de 11 coaching competenties van het ICF), gecombineerd met de intuïtieve en krachtige creatieve coachtechnieken van Open Mind. Het resultaat: een coachopleiding waarbij je de basiscompetenties meekrijgt, en vooral ook je eigen persoonlijke stijl en technieken ontwikkelt.

De nadruk van de opleiding ligt, zoals de naam veronderstelt, op effectieve en resultaatgerichte coachingstechnieken. Geen uitgebreide theoretische cursus dus, maar geselecteerde praktijkgerichte tools met een hoge impact. We zullen technieken en inzichten meegeven waarmee coaches op korte tijd tot de essentie van een vraag kunnen doordringen, en daarop een creatieve en gepaste interventie toepassen.

Er zijn verschillende modules waar je kan aan deelnemen naargelang je ervaring en vooropleiding. De basic is voor mensen die voor het eerst gaan coachen, en de professional voor praktiserende coaches die hun persoonlijke stijl willen ontwikkelen en zichzelf nog krachtiger neerzetten op de markt.

De opleiding is Qfor- én ISO-9001 gecertificeerd en komt dus in aanmerking voor de BEA-cheques van KMO-portefeuille.

Benieuwd? Maak een van onze gratis demo-avonden mee op donderdag 30 juni of donderdag 29 september. Daarin kan je aan den lijve ondervinden wat onze aanpak en meerwaarde is.

  Bekijk hier het volledige programma

Recente blog posts

Een overzicht van de artikelen die deze maand verschenen:

  Zelfcoaching Gids – Wat als je het weet en er verandert nog niks?

  Zelfcoaching Gids – Pak het bij de bron aan

  Zelfcoaching Gids: Discipline zal je redden

  Zelfcoaching Gids: Coach jezelf naar meer succes en geluk

  Bereik al je doelen met dit ebook

MyCoachDay - 8 oktober 2011

Het programma is nog in aanbouw, maar op 8 oktober 2011 organiseert YourCoach de eerste opendeurdag voor geïnteresseerden in coaching! Iedereen is dan welkom om zich gratis te laten coachen, een workshop mee te volgen en meer te weten te komen over coaching. MyCoachDay Gent zal doorgaan in Centrum Open Mind.

De toegang is gratis! Bekijk het programma op de site van MyCoachDay.

Wil jij graag coachen/een workshop geven? Laat het ons weten!

Je vindt ons op het NLP Congres - 22 oktober 2011

Op 22 oktober 2011 zal YourCoach ook als spreker te gast zijn op de vierde editie van het jaarlijkse NLP Congres. Deze gaat door op de ALM te Antwerpen. We zullen een interactieve workshop geven over de logische niveaus.

Ga jij er ook naartoe? Gebruik dan de promo code BB1104 op het inschrijvingsformulier, zo betaal je €30 minder op de inschrijving.

CoachInfo: reeds 100 aangesloten coaches

CoachInfo - De portaalsite voor Vlaamse CoachesCoachInfo is nu anderhalve maand online, en telt al 100 coaches! We hopen deze trend verder te zetten zodat je er na de zomer het gros van de Vlaamse coaches kan vinden.

Als coach kan je je gratis aanmelden en een eigen pagina maken. Je kan ook opleidingen en events vermelden, zodat de CoachInfo-bezoekers een overzicht krijgen van wat er allemaal beschikbaar is.

  Ik ben coach en wil een gratis pagina op CoachInfo

CoachInfo is niet enkel voor coaches; het is vooral ook een startpunt voor mensen die op zoek zijn naar een coach in hun buurt. De site bevat verschillende zoekfuncties, op locatie of op soort coach.

  Zoek een coach

  CoachInfo op Facebook

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen en teams doelgericht naar meer communicatie en harmonie begeleiden.

Daarnaast geven we ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van internet praktijk over website ontwerp tot communicatie en sociale vaardigheden.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan u bij in het uitbouwen van uw unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

We bieden een totaalvisie. Méér dan enkel coaching, training of marketing en communicatie. We combineren de drie om u op alle vlakken te begeleiden naar succes.

www.yourcoach.be