YourCoach Nieuwsbrief | Februari 2012

Beste ,

Wat me regelmatig opvalt is hoe snel ik aan dingen wen. Het nieuwe jaar begint, en voor ik het weet zit ik er helemaal in. 2011?! Dat is al een vage herinnering. Geen wonder dat ook veel voornemens verloren gaan in de storm van ons hectische leven.

Dat doet me ook denken aan de verandering die wijzelf als (werk)mens ondergaan, en de snelheid waarmee we nieuwe dingen als verworven beschouwen. Hoe komt dat?

Het onmeetbare van onze emotionele en spirituele status maakt dat we weinig referentie hebben over hoe we eerder in het leven stonden. We kunnen wel veronderstellen en een beetje aanvoelen, maar herinneringen daarover hebben de neiging nogal troebel en door het heden gekleurd te zijn.

Ga je vooruit? Ga je achteruit? Kan je vooruit gaan terwijl het slecht met je gaat? En vooral: waar gaat vooruit eigenlijk naartoe? Zonder richtingaanwijzers kan je eindeloos verloren lopen in je eigen leven.

Velen proberen hun leven volgens een bepaald (route)plan te laten verlopen; een nobele poging om materiële referentiepunten (een relatie, een hoog loon, het vervolmaken van een bepaald project...) uit te zetten voor een goed leven. Spijtig genoeg volgt het leven onze plannen niet en lopen wij eerder ons leven achterna, waardoor onze ideale planning danig als niet dramatisch in de soep durft lopen.

Wat te doen? Is je leven voorbij als je mooie plan niet lukt, of moet je dan maar een soort tweedehands plan B maken? Is het leven een eindeloze reeks falingen, waardoor we maar best onze verwachtingen naar onder bijsturen om nog een beetje succes en geluk te ervaren?

Een andere mogelijke manier van kijken is vanuit het GPS-principe. Als je richting wil in je leven, geef het dan een onmiskenbare doch open richting. Noordwaarts is gemakkelijker uit te voeren dan 'eerst langs de E40, dan afrit Roosendaal, vervolgens de baan naar...'. Zo ook in het leven: met gidsende principes weet je altijd weer waarnaartoe.

Hoe je levensprincipes opstelt kan je bij ons te weten komen, of bijvoorbeeld in het boek ‘The 7 habits of highly effective people’ van Stephen R. Covey. Ook onze coaches (in opleiding) volgen in hun sessies bepaalde richtlijnen. Het gaat niet zozeer om de specifieke technieken of procedure die je toepast, als wel om de attitudes waarmee je wat op je pad komt aanpakt. Heel bevrijdend, voor alle partijen!

Misschien is een leuke praktische opdracht voor jou wel je voornemens eens te herformuleren. In plaats van materiële feiten (stoppen met snoepen en roken, efficiënter werken, meer aandacht geven aan mijn kinderen...) kan je eens kijken welke attitude je dit jaar wil aannemen.

Gezond leven bijvoorbeeld. Als je alles wat je doet aftoetst aan de vraag 'Is dit gezond leven?' krijg je voortdurend kansen om dat stuk aan te pakken. Je moet jezelf geen programma meer opleggen. Gewoon één gedachte die je altijd meeneemt, een gidsend principe dat je brengt waar je wil zijn. En een eindeloze reeks potentiële successen waarmee je je zelfvertrouwen kan opbouwen.

Met warme groeten,

Tom en Benjamin

YourCoach Café: donderdag 16 februari

YourCoach Café: donderdag 16 februariVorige maand ontvingen we de mensen van het Instituut voor Neurocognitivisme, een boeiende bijeenkomst! Hier nog eens het verslag, en ook een artikel over NeuroCognitivisme zelf: Hoe de anatomie van onze hersenen ons gedrag beïnvloedt.

We kijken nu al uit naar de volgende editie! Dan komt namelijk actrice, zangeres en coach Hilde Breda ons een praktische workshop geven over het gebruiken van je stem. Ruimer gaat dat natuurlijk over het kunnen en durven uiten van wie je werkelijk bent. Durf je het aan? We zien je graag op donderdag 16 februari om 20u!

  Schrijf je hier in

Lees zeker eens ons advies over parkeren aan YourCoach Café, het kan je veel tijd en geld besparen.

Volgende maand ontvangen we Johan D’Haeseleer met 'Word de meester van je todo-lijst'. Het volledige programma voor het voorjaar van 2012 vind je hier.

Tom volgde de NLP Trainers Training bij Anné Linden

Tom volgde de NLP Trainers Training bij Anné LindenEén van onze richtinggevende principes is dat we steeds onze coaching skills verder blijven versterken; daar is NLP een onmisbaar onderdeel van. Wij beschouwen NLP als één van de basisvaardigheden van iedere coach: het is een quasi oneindige toolbox voor communicatie, inzicht en transformatie. Denk maar aan tools als de logische niveaus, het metamodel, metaprogramma’s...

  Meer over NLP

Vandaar ook dat we ons NLP-aanbod steeds aan het verruimen zijn. Naast de tweedaagse 'NLP op het Werk' kan je bij YourCoach nu ook een Turbo Practitioner volgen.

Tom beëindigde vorige week de 7-daagse NLP Trainers Training bij de legendarische Anné Linden, in Rotterdam – één van haar weinige aanwezigheden in Europa. Anné Linden werd 30 jaar als één van de eersten gecertifieerd door de grondleggers van de NLP, Richard Bandler en John Grinder. Hiermee werd zij 'the first lady of NLP'. Sindsdien geeft ze over heeld de wereld trainingen onder het label van haar werelbekende New York Training Institute.

Als ondertussen veelvoudig gecertificeerd NLP-trainer kan je bij Tom de fijnere kneepjes van NLP komen leren, in een gemoedelijke en pragmatische sfeer.

  Meer over onze NLP-opleidingen

Je kan Tom ook nog steeds boeken voor een privésessie, waar hij zijn kunnen loslaat op jouw uitdagingen.

  Meer over NLP-coaching

Agenda 2012

Bekijk even de opleidingen je in 2012 bij ons kan meemaken:

Opleiding Integraal Coachen (2/6/13/20 dagen)

Leer de fundamenten van coaching. Realiseer positieve groei op het werk en in uw dagelijks leven.

  Meer over de Opleiding Integraal Coachen

Coachend Leiderschap (2/6 dagen)

Ontdek uw leiderschapskwaliteiten en ontwikkel een krachtige managementstijl.

  Meer over de Opleiding Coachend Leiderschap

NLP op het werk (2 dagen)

Ontdek de methode bij uitstek voor betere communicatie en samenwerking in uw team.

  Meer over de Opleiding NLP op het werk

SEO Copywriting (1 dag)

Leer in detail de procedure voor het vinden van de juiste sleutelwoorden, en hoe je daarmee zo snel en efficiënt mogelijk een professionele SEO-pagina kan schrijven.

  Meer over de Opleiding SEO Copywriting

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille