Het einde van de wereld?

Beste [VOORNAAM],

Als we de Maya-kalender mogen geloven, dan is het eind deze maand 'The end of the world as we know it'. Volgens sommigen zullen allesverwoestende rampen het gros van de mensheid wegvagen. Anderen denken dat alle bestaande systemen en waarden omvergeworpen zullen worden. Er doet zelfs een video de ronde van een komeet die met een ongelofelijke snelheid onze kant uitkomt.

Een andere theorie gewaagt van een verschuiving in het magnetisme van de aarde, waardoor een bewustzijnsshift zou optreden. We zouden gaan van individualisten naar 'The Age of Aquarius', waarin gemeenschapswaarden belangrijker zijn en het behoud van de aarde een hoofdrol in ons doen en laten.

Wat er ook gebeurt, wij zijn alleszins van plan er in 2013 nog helemaal te zijn. Maar we nemen wel de les mee: achter iedere massaal gevolgde aankondiging van de ondergang van de wereld (denk ook aan het jaar 2000) zit een verlangen naar verandering.

We zien die drang naar verandering overal rondom ons. In andere delen van de wereld, waar er revoluties en oorlogen zijn. Bij ons, waar allerlei omwentelingen bezig zijn. En in de mensen rondom, die een nieuwe manier van leven zoeken die past bij deze tijd.

Bij persoonlijke verandertrajecten is dat verlangen heel aanwezig. Toch telt niet enkel wat je in de toekomst wil bereiken, maar ook wat nog afgesloten dient te worden vooraleer je verder kan met je leven. Soms komt iemand vanzelf in beweging wanneer een oud zeer afgerond kan worden, zonder dat er nog aan getrokken of gesleurd moet worden.

Daar is deze periode ook perfect voor. De donkere kerstdagen nodigen uit tot introspectie. Velen maken de balans op van het voorbije jaar, nemen stilletjes aan een stapje terug om het jaar uit te zwaaien met vrienden en familie.

Volgend jaar komen dan de nieuwe plannen en initiatieven, maar dat is nu nog niet aan de orde. Eerst moet het oude afgesloten worden, zodat er ruimte kan komen voor iets nieuws. Misschien is dat wat de wereld nu ook nodig heeft, definitief komaf te maken met het oude?

Wij wensen je in ieder geval een warm, gezellig, heerlijk, liefdevol en fantastisch eindejaar toe. Graag tot in 2013!

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op 13 december 2012

Vorige maand kregen we een intrigerende lezing van Lisette Peulen, die ons onderhield over de zin en onzin van verbinding in organisaties en tussen mensen. Je leest er meer over in het verslag.

  Verslag en foto's van YourCoach Café op 22 november 2012

Nathalie Theys

Deze maand komt YourCoach Café iets vroeger in de maand, nu donderdag 13 december. We vonden het wel passend een spreker uit te nodigen die iets kon brengen rond de feestdagen. En wat is er nu relevanter in de tijd van Glühwein en familiebanketten, dan een lezing rond eten?

Zo vonden we Nathalie Theys, die ons komt onderhouden over Mindful Eten. Een manier om bewust te eten met een focus op de juiste instelling rond eten, en daardoor je gewicht en eetpatronen harmonieus te houden. En wie kan dat niet een klein beetje gebruiken in deze periode? Wij kijken er alvast hongerig naar uit.

  Meer informatie en inschrijvingen

Coaching bij YourCoach

Wij (Tom en Benjamin) ontvangen als coach mensen op individuele basis. Wie komt er dan allemaal op coaching? Onder onze klanten zitten beginnende of gevestigde zelfstandigen en ook bedrijfsmensen; singles en getrouwde mensen; mensen die vooruit willen, en die iets willen afsluiten; zij die komen voor een carrièreswitch, marketingadvies, relatiebegeleiding, allergieën, spreekangst... Je zou je kunnen afvragen wat onze specialiteit dan is, welk onderwerp?

Coaching gaat echter verder dan het verhaal of het specifieke probleem van de persoon. Wij bekijken de persoon in zijn geheel, en zoeken naar datgene wat op dat moment nodig is en kan bijdragen tot een duurzame verandering. Wij hoeven dus niet eens alles te weten over het specifieke onderwerp om iets te kunnen doen; het gaat er vooral over wat vooruitgang kan brengen.

We hebben natuurlijk onderwerpen die ons nauwer aan het hart liggen, en waar we uit onze eigen ervaring kunnen putten om mensen bij te staan. Zo heeft Benjamin een passie voor ondernemersbegeleiding.

Strikt gezien komen bij coaching de antwoorden uit de klant zelf. Het is veel te gemakkelijk om aan anderen te vertellen wat ze moeten doen. De bedoeling is toch eerder door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, de persoon zelf iets te laten ontdekken. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het delen van onze ervaring – op uitdrukkelijk verzoek van de klant – al regelmatig nuttig is gebleken.

Als je dus op zoek bent naar antwoorden waarvan je voelt dat ze ergens in je zitten maar waar je om een of andere reden niet aankan, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze achtergrond in verschillende coachmethodieken kan je van ons steeds een verschillende invalshoek verwachten, aangepast aan jouw persoonlijkheid en situatie.

  Meer over onze coachtrajecten

  Meer over onze coaches

NLP Practitioner Turbo opleiding
NLP Practitioner Turbo opleiding

Nieuwe opleiding op 21 & 22 maart 2013, 18 & 19 april en 16 & 17 mei 2013

Al jaren verwerken we NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) technieken in onze communicatietrainingen, met succes en goede resultaten. Na zelf 5 jaar opleidingen te hebben gevolgd op dit gebied is het nu tijd om aan de vraag van anderen en de wens van onszelf te voldoen: een Turbo NLP opleiding in 6 dagen. Wil je snel en efficiënt je communicatievaardigheden optimaliseren om op zowel persoonlijk als professioneel vlak je doelen te bereiken? Dan is de Turbo NLP ideaal voor jou.

Afgelopen september zijn we gestart met onze eerste Turbo opleiding. Ingrid uit deze groep deelt haar ervaring:

"NLP was eigenlijk een cadeau voor mezelf. Na jaren van mezelf wegcijferen omwille van de zaak, de kinderen, de familie, mijn job, wou ik verder werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook om beter te communiceren wou ik NLP volgen. Dacht ik... maar het was zovéél meer.

De coaches Tom en Gisette hebben me geleerd om ervaringen en gebeurtenissen door een andere bril te zien, met een andere omkadering. Soms met knikkende knieën en trillende handen, want het was niet altijd makkelijk om me bloot te geven. Maar Tom en Gisette zijn erin geslaagd een veilige omgeving te creëren, met respect voor ieders grenzen en uitdagingen. De positieve feedback en het niet-oordelen waren een echte verademing. De vele praktische oefeningen afgewisseld met wat humor, muziek en pauze maakten het geheel wat luchtiger. Het waren intensieve dagen met een groep vol prachtige mensen en zeer kundige, ervaren coaches.

Zelf ben ik ook met mijn eigen beperkende overtuigingen aan de slag gegaan. Als ik op de afgelopen 6 dagen terugkijk, zie ik hoe deze training mij heeft veranderd. Ik sta sterker in het leven en heb meer vertrouwen. Ook durf ik al wat meer op het voorplan te treden en mij te laten “zien”. Ik weet nu hoe ik mijn dromen en doelen waar kan maken en hoe ik door middel van NLP-technieken mijn stemming kan veranderen. Bovendien heeft NLP mij geholpen om meer te vertrouwen op het goed functioneren van mijn lichaam. Zo heb ik, na jarenlang gebruik van neussprays wegens chronische neusverstopping, deze kunnen achterwege laten. En ik heb absoluut geen neiging meer om er terug mee te beginnen.

Vol bewondering en dank voor Tom en Gisette, die, enthousiast en integer, onze groep begeleid hebben. Jullie zien me terug in maart 2013 voor de resourcing!"

  Meer informatie over de NLP Practitioner Turbo opleiding

Bespaar 50% met KMO-Portefeuille
Bespaar 50% met KMO-Portefeuille

Als onderneming kan je tot €2500 tussenkomst krijgen van de Vlaamse Overheid voor het volgen van opleidingen bij YourCoach.

Heb je nog budget over in 2012? Of heb je je budget nog niet opgenomen? Profiteer dan in 2012 nog van korting voor opleidingen in 2013!

  Bekijk hier ons opleidingsaanbod 2013

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we branding professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille