YourCoach Nieuwsbrief | December 2011

Beste ,

Oud en Nieuw staan voor de deur; de tijd bij uitstek voor reflectie. Het is de tijd van de jaaroverzichten, de evaluaties, de cadeautjes. Niet voor niks de dertiende maand: hier komt alles samen, en vertrekt alles opnieuw. Alsof het hele jaar zich samenbalt in één felle vuurpijl die de ruimte inschiet, en dan uit elkaar spat in een kaleidoscopische lichtshow van intense momenten. Aaah...

Het is de tijd van schouderklopjes, passerende revues en de vaststellingen dat een half-vergeten doel wel of niet behaald is. Van familiale warmte, fun met vrienden, en eenzame donkere dagen. Weinig tijden van het jaar zo vol tegenstellingen.

Het belang van ons leven? De aarde bestaat nu zo’n 4,5 miljard jaar. Snel omgerekend: als iedere seconde van je leven een jaar voorstelt, dan moet je 8600 jaar oud worden om het helemaal mee te maken.

De bewegingen die rondom ons bezig zijn lijken van monumentaal belang; velen spreken van een fundamentele shift. Ook het woord ‘crisis’ valt vaak, alsof wat gebeurt abnormaal is. Terwijl crisissen eigenlijk alledaags zijn. Terwijl onze banken bankroet gaan, verkeren andere landen al jaren in bloedig conflict. De wereld is elke dag in crisis, ergens.

Wat een crisis reëel maakt is of ze ons treft. Het is een ongelofelijke eigenschap van de mens om zelfs in de grootste onzekerheid nog een gevoel van veiligheid te hebben. De wereld staat in brand en wij eten een ijsje aan de kust. En omgekeerd, om vanuit het grootste comfort angstig te zijn. We eten een ijsje en houden angstvallig onze handtas vast.

Wat volgt in 2012 is een natuurlijke beweging waar we grotendeels zelf verantwoordelijk voor zijn. Het is altijd tijd om onder ogen te zien wat beter had gekund, en daaraan te beginnen. Soms is er eens een dieptepunt nodig om dat besef goed te laten doordringen. Daarom wensen we ze onszelf en jullie toe, die periodieke crisissen. Mogen ze ingrijpend en leerrijk zijn!

Wij trekken ons even terug. We zien je volgend jaar, het belooft nu al een knaller te worden.

Tot dan,

Tom en Benjamin

Onze hoogtepunten van 2011

2011 was voor ons een bijzonder productief en bewogen jaar. We maakten even een top 3 van mooiste momenten voor YourCoach:

Behalen van het Qfor certificaat

Behalen van het Qfor certificaat

Na een succesvolle "ClientScan"-doorlichting door Management Information, behaalde YourCoach het Qfor- kwaliteitslabel voor opleidingen. 100% van de ondervraagde klanten was tevreden over de diensten van YourCoach. Dankzij dit label konden deelnemers vanaf nu 30% korting krijgen op onze opleidingen, via de steun van KMO-portefeuille. Een fantastisch moment dus, om erkend te worden als kwalitatieve opleider én iets extra te kunnen bieden aan onze klanten.

  Lees meer over Q-for certificatie

  Bekijk hier ons opleidingsaanbod

Lancering van CoachInfo

Lancering van CoachInfo

In april 2011 lanceerden we de eerste portaalsite voor coaches in Vlaanderen. Coaches kunnen er een gratis profiel op aanmaken, zodat mensen die coaching zoeken iemand kunnen vinden in hun buurt, en/of volgens een bepaalde expertise. De site telt nu zo’n 200 coaches, en het aantal neemt nog steeds toe.

  Bekijk de CoachInfo website voor meer informatie

Lancering van de Opleiding Integrale Coaching

Lancering van de Opleiding Integrale Coaching

Onze eigen coachopleiding! Dit traject van 40 dagen, ontwikkeld in samenwerking met Centrum Open Mind, is gebaseerd op een nieuwe manier van coachen. Niet enkel via het hoofd of de gevoelens, maar ook werkende met het lichaam en een bewustzijn van de invloed van het grotere geheel (onze omgeving, familie, tijdskader...).

Voor de eerste editie van de People Management Zesdaagse mochten we al 20 deelnemers opleiden, meer dan we zelf verwacht hadden. Dit traject zal dan ook in 2012 verder aangeboden en uitgebreid worden.

  Lees meer over de Opleiding Integrale Coaching

Welke waren jouw drie hoogtepunten van het voorbije jaar? Noteer ze even, en geniet even van wat je allemaal verwezenlijkt hebt dit jaar...

Nieuwjaarsreceptie op 12 januari 2012

Nieuwjaarsreceptie op 12 januari 2012Op 12 januari luiden we het nieuwe jaar in! Ondertussen kunnen we de locatie onthullen: de nieuwjaarsreceptie zal doorgaan in het prachtige 'Le Jardin Bohemien', Burgstraat 19, 9000 Gent.

Laat graag nu al even weten of je komt, zodat we je glas champagne kunnen klaarzetten.

  Ik kom naar de nieuwjaarsreceptie

Over YourCoach

YourCoach biedt een combinatie van soft en hard skills om zijn klanten te begeleiden en te ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

We zijn gecertificeerde coaches die personen (life coaching), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) doelgericht begeleiden naar meer bewustzijn, betere resultaten en harmonieuzere communicatie.

We geven ook training over een breed gamma onderwerpen, gaande van een coachopleiding, leiderschapstraining tot NLP en communicatie.

Tenslotte zijn we marketing en communicatie professionals. We staan onze klanten bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van concept tot uitvoering.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille