Waar mis jij (nog) de moed voor?

Beste [VOORNAAM],

Nog zo'n woord dat maar blijft terugkomen en dat zo moeilijk in kaart te brengen is: moed. Durven, lef hebben, je hart dat in je keel klopt. Veel moeilijke beslissingen in ons leven vragen moed. Doen wat klopt, zelfs al ondervind je er nu onmiddellijk nadeel van.

Het vraagt moed om de dingen op jouw manier te doen; om enthousiast te zijn over iets in een dorre omgeving; om uit te spreken waar iedereen zwijgt. Om moeilijke beslissingen te nemen. Om te leiden waar iedereen volgt. En het wordt ons niet altijd in dank afgenomen.

Neen zeggen aan iets dat niet goed is voor jou bijvoorbeeld, en daarmee de relatie met de vrager op het spel zetten. Het vraagt ook moed om je eigen mindere punten of eigen aandeel in een negatieve situatie te zien. Of om te aanvaarden dat je niks kan veranderen aan een storend gegeven.

Moed is persoonlijk: wat voor de één ondenkbaar is, is voor een ander dagelijkse kost. En onmiskenbaar: je kan het niet faken. Het brengt ons in verbinding met onze meest fundamentele levenskracht. Alles wordt feller, rauwer, intenser. Het is adrenaline, met een missie.

Moed is zo mooi omdat het samenhangt met mededogen. Het veronderstelt het overwinnen van - en daardoor het naar waarde schatten van - angst en twijfel. Je doet niet alsof het er niet is, integendeel. Je neemt het volle gewicht van je angsten en twijfels en gaat toch door.

Wanneer we moedig zijn, leren we onszelf kennen. Je stelt jezelf op de proef, en leert je limieten voelen. Dat maakt een mens bescheiden, en tegelijk zelfzeker: je weet wat je niet kan, maar ook wat je wél kan.

Moed kan je niet enkel bijeenrapen, zoals het gezegde gaat. Voor ons is moed (nog maar eens) een gewoonte. Het houdt in dat we bereid zijn te verliezen, dat we risico lopen op schade en verdriet. En dat we uit onze comfortzone gaan. Wie zichzelf consistent uitdaagt om datgene te doen wat moed vraagt, wordt dapperder wanneer het nodig is.

Een leuk citaat daarover: "Get comfortable being uncomfortable", lijfspreuk van de US Navy Seals. Spannende dingen doen kan je leren, door regelmatig op zoek te gaan naar zo'n momenten en ze recht in het gezicht te kijken.

Je kan oefenen in kleine dingen. Zoals op restaurant aan het personeel laten weten dat het eten niet is wat je wilde; in de car wash bevragen waarom jouw auto plots in een duurdere prijsklasse is beland (echt gebeurd); iemand die je onzeker maakt recht in de ogen kijken.

Op termijn geeft moed ons wat nodig is om levensveranderende beslissingen te maken. Om te doen wat werkelijk goed is voor ons. Om niet vanuit angst te leven, maar vanuit wie we werkelijk willen zijn. Vaak tegen onze eigen programmatie en gewoontes in - om nog niet te spreken van onze omgeving.

Wat wil jij al jaren doen, waarvoor je de moed maar niet kan opbrengen?

Het kan zijn dat niks jou nog tegenhoudt, dat alles klaarligt. Wat je nog mist is moed. Wacht niet te lang, want alles heeft zijn houdbaarheidsdatum.

Weet je niet hoe je eraan begint? Wij spreken je graag moed in. Ook dat kan met loopbaancheques :-)

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Opendeurdag op zaterdag 26 september

Op zaterdag 26 september openen we de deuren van Loft 26 om jou een hele dag te vergasten op workshops. Je ontmoet onze coaches en lesgevers; ontdekt de zaal waar onze opleidingen doorgaan en ervaart onze manier van werken aan den lijve.

Programma van de workshops:

10u-11u - Hoe ga jij om met stress? En kan het beter? (Karolien Roels)
11u-12u - Transformeer jouw negatieve emoties met de Spinning Methode (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Loopbaan Coaching Circuit (YourCoach Team)
14u-15u - Werken met delen (Tom Hallez)
15u-16u - Creatieve Coachtechnieken (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

  Meld je nu aan voor het event op onze facebook pagina

Opendeurdag 26 september 2015
Opleidingen in de kijker

Opleiding NLP Practitioner Turbo

NLP Practitioner Turbo (6 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Master Trainer en Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University. Er start een nieuwe NLP Practitioner Turbo vanaf 8 oktober 2015.

  NLP Practitioner Turbo reeks vanaf 8 oktober 2015

Opleiding Stress en Burn-Out Coach

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

Leer vanuit een Integrale bril kijken naar mensen met stress en/of burn-out. Identificeer de fase waarin die zich bevindt, en werk aangepast aan diens noden en draagkracht. We leren methodes en technieken aan uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie en opstellingen - alles gecombineerd in één omvattende methode. In deze zevendaagse opleiding (6 lesdagen + 1 certificatiedag) ga je vooral praktisch aan de slag en krijg je alle theoretische ondersteuning om professioneel met stress en burn-out om te gaan. Er start een nieuwe opleiding vanaf 29 september 2015.

  Stress en Burn-Out Coach vanaf 29 september 2015

Oefen- en intervisiemiddagen

Ook dit najaar organiseren we maandelijkse oefen- en intervisiemiddagen voor iedereen die ooit opleiding bij ons volgde, of die momenteel bij ons een opleiding volgt. Men kan eigen cases inbrengen, een techniek oefenen, zich laten coachen of feedback ontvangen. Een middag vol leuke uitwisselingen en opfrissing van je coaching skills.

Data najaar 2015:

Woensdagmiddag 23 september
Donderdagmiddag 29 oktober
Vrijdagmiddag 20 november
Dinsdagmiddag 8 december

  Lees meer en schrijf je nu in

Trajecten die dit najaar starten

Van plan om iets bij YourCoach te volgen? Hier een overzicht van de reeksen en workshops die dit najaar starten.

Opgepast! Een aantal van de opleidingen is reeds (bijna) volzet. Schrijf je dus tijdig in.

21 september Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
13 dagen
29 september Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
1 oktober Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
7 oktober Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
Nog 3 plaatsen
8 oktober NLP Practitioner Turbo
NLP Opleiding
7 dagen
Nog 4 plaatsen
20 oktober Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
Nog 4 plaatsen
22 oktober Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
Volzet
26 november Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques