Nieuwsbrief April 2013

Beste [VOORNAAM],

Kan je het nog aan? Iedereen heeft het zo druk… We hebben nergens tijd voor, maar is dat ook echt zo? Het kan geen kwaad het af en toe te herhalen: regelmatig is het onze verslaving aan drukte zelf die ons afhoudt belangrijker zaken te ondernemen.

Zo verdwijnen zaken die écht waardevol zijn naar de achtergrond: het boek dat je wil schrijven, de opleiding die je wil volgen, de hobby die je weer wil opnemen... Hoe kan je daar tijd voor maken, en onnodige stress en frustratie vermijden?

Rommel buiten

Net als verslavingen is er maar één manier om ermee om met overbodige drukte om te gaan: kappen ermee! Zet regelmatig alles uit, en vermijd afleiding. Bijvoorbeeld 's avonds en in het weekend geen computer, geen mails, geen televisie.

Trotseer eens de verpletterende drang om je te vullen met allerlei entertainment. Je zal merken dat door de afleiding weg te laten, de echt essentiële dingen komen bovendrijven.

Gun jezelf deze goede gewoonte

Als je geen vaste tijdstippen vastlegt voor zaken die belangrijk zijn, komen ze er vaak niet van. Je moet dan elke keer opnieuw moeite doen om het gedaan te krijgen, of andere dingen laten vallen. Na een lange dag is dat het laatste waar je nog zin in hebt... Herstructureer je dagen zodanig dat er tijd ingepland is voor belangrijke zaken. Zo kan je mogelijks elke dinsdag tijdens de middagpauze gaan sporten; of op woensdagavonden tijd besteden aan die heerlijke hobby.

Reserve aanleggen

Durf je je agenda wel eens voller steken dan hij groot is? Vergeet zeker niet voldoende reserve te laten, zowel voor onverwachte zaken als voor herbronning.

Het wordt steeds beter

Het weglaten van afleiding en belangrijke zaken inplannen vormen samen een zelfversterkend mechanisme. Het beïnvloedt alles: je eet- en slaapgewoontes, je energiepeil, je productiviteit, je relaties... De voldoening die je eerder zocht in snelle oplossingen, wordt gaandeweg vervangen door de diepe voldoening en rust.

Herinner jezelf dus regelmatig aan deze twee vragen:

Wat kan ik stoppen dat me van het essentiële afleidt?
Wat kan ik in mijn weekplanning verankeren dat mijn leven verrijkt?

Wil het maar niet lukken? Je weet het ondertussen al: we zijn er voor je.

Met warme groeten,

Benjamin en Tom

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 25 april
Patricia Van Lingen

Vorige maand mocht Benjamin zelf spreken op YourCoach Café, over 'Werken met Passie'. Het werd een bijzonder geslaagde avond, met meer dan 30 aanwezigen en een cocktailreceptie achteraf! Er kwamen ook veel reacties op het artikel, je leest ze hier.

  Verslag van YourCoach Café met Benjamin Ball op 21 maart

Op 25 april komt relatietherapeute Patricia Van Lingen het hebben over liefdevolle relaties. Haar training en boek ‘Relateren kan je leren’ inspireerde al honderden mannen en vrouwen om meer in hun eigen kracht te staan, meer van zichzelf te houden en zo betere relaties op te bouwen. Patricia's eigen kijk en directe stijl zijn een verademing en een inspiratie, we kijken er dus naar uit.

  Schrijf je hier in voor 25 april

Vernieuwde website

Vernieuwde websiteWat eigen is aan YourCoach, is dat we een combinatie maken van persoonlijke ontwikkeling en professionele diensten. Het is onze grootste kracht, en tegelijk moeten we er heel zorgvuldig over communiceren zodat het geen verwarring veroorzaakt.

Traditionele bedrijven focussen zich op één ding. Spijtig genoeg is dat voor ons onmogelijk: we zijn die twee dingen, en kunnen ze ook niet van elkaar scheiden. Dat maakt ons wie we zijn.

We hebben wel de website aangepast zodat je sneller kan zien wat we doen: bekijk even de bovenste navigatiebalk: daar staat nu CoachingTrainingBranding in plaats van 'Wat we doen'. In plaats van Marketing en Communicatie staat er nu Branding, een reflectie van ons merkenscheppend vermogen.

Neem gerust eens een kijkje op onze vernieuwde pagina's, wie weet ontdek je wel iets over ons dat je nog niet wist.

  Naar de vernieuwde website van YourCoach

Opleiding Coachend Leiderschap - Laatste plaatsen
Coachend Leiderschap - Laatste plaatsen

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor onze opleiding Coachend Leiderschap. Deze opleiding loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keert u steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar uw werksituatie.

  Meer over de opleiding Coachend Leiderschap

Open CoachDag - Al 30 deelnemende coaches
Open CoachDag

In het weekend van 5 en 6 oktober openen coaches in heel Vlaanderen de deuren voor het grote publiek. Ondertussen zijn al meer dan 30 coaches en instituten ingeschreven, en het aantal blijft groeien!

  Bekijk de website van Open CoachDag

Onze opendeurdag op 5 en 6 oktober is ook volop in wording, houd deze nieuwsbrief in de gaten voor meer nieuws.

Over YourCoach

YourCoach is uw partner voor Coaching, Training en Branding.

We zijn gecertificeerde coaches. We begeleiden dagelijks particulieren (life coaching), professionals (loopbaanbegeleiding), leidinggevenden (business coaching) en teams (team coaching) op een concrete en integere manier naar hun doelen.

We geven training rond persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden een volledige coachopleiding, leiderschapstraining en opleidingen NLP en communicatie.

We zijn daarnaast ondernemers en branding professionals. We staan onze klanten heel concreet bij in het uitbouwen van hun unieke identiteit, van elevator pitch over webdesign tot (SEO) copywriting.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille