Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

ONDERNEMEN IN VLAANDEREN 2012

Ondernemen in Vlaanderen 2012

Op donderdag 25 oktober stonden we als aanbieder op de beurs Ondernemen in Vlaanderen 2012. Enkele honderden bezoekers kwamen zich informeren over ondernemen en het uitbreiden van hun onderneming. Andere standhouders waren UNIZO, Belfius, het Participatiefonds, Securex… niet van de minste dus!

Welke meerwaarde konden wij bieden?

Tussen zulke mastodonten van bedrijven zou je kunnen denken dat we als business coaches en coachopleiders weinig konden doen. Maar niks is minder waar, zo bleek. We ontmoetten de ene na de andere geïntereseerde en voerden de hele dag door gesprekken.

Ondernemerscoaching

1. Een aanpak voorbij het maatpak

Grote bedrijven bieden een uitgebreide basisservice. Aangezien alles binnen bepaalde standaarden moet vallen, zijn hun medewerkers beperkt in wat ze kunnen en mogen doen.

YourCoach is een klein bedrijf vormgegeven door twee personen, Tom Hallez en Benjamin Ball. We mogen zelf kiezen wat we doen, en hoe we het doen. Dat geeft ons de vrijheid om zaken te bieden die het gemiddelde en het algemeen geaccepteerde overstijgen.

We begeleiden mensen omdat we dat willen, niet omdat het toevallig ons werk is. Dat maakt een wereld van verschil in de manier waarmee we met dingen omgaan. Ons verlangen om échte oplossingen gaat verder dan het verzekeren van ons maandloon, het hangt samen met onze missie in het leven.

2. Klare taal

We hebben tijd om de naam van onze klanten te onthouden. Iedereen die bij ons komt, krijgt als begeleider een persoon met alles erop en eraan: problemen, uitdagingen en ook wijsheid en ervaring. Geen corporate jargon en ondoorzichtige formules; wij werken met klare mensentaal en herkenbare verklaringen.

3. De kracht van onafhankelijkheid

We hoeven geen toestemming te vragen aan onze overste om eens iets anders of meer te doen. We hoeven niet binnen de lijntjes te kleuren, of mensen naar de mond te praten.

In tijden van onzekerheid is dat volgens ons net wat er nodig is. Geen standaardoplossingen meer, of schoolse aanpak waar je er wel komt als je de regeltjes volgt. Er is nood aan daadkrachtige begeleiding met een sterk besef van de huidige economische realiteit, en een diepgaand inzicht in de menselijke natuur.

Net zoals je een boekhouder nodig hebt die je actief begeleidt in het vermijden van fiscale boetes en onnodige belastingen, heeft de ondernemer een begeleider nodig die rechtuit kan spreken. Als iets niet bij je past, waarschuwt hij. Als je plan niet realistisch is, stelt hij het in vraag. En de krachten die je niet ziet van jezelf, zet hij in de verf.

Jij ondersteunt anderen, maar wie ondersteunt jou?

Als beginnende en ook als succesvolle ondernemer sta je er vaak alleen voor. Je krijgt wel informatie, maar niemand zal het voor je doen. En eens je bedrijf loopt, zijn er weinigen die je een objectieve spiegel kunnen voorhouden om de zaken te optimaliseren.
Als onderneming biedt jij steun en werk aan anderen, maar wie ondersteunt jou? Jij bent het lichtend voorbeeld, de motivator; maar wie geeft jou eens advies en inspiratie wanneer het niet wil lukken?

Ondernemerscoaching nodig?

YourCoach begeleidt en ondersteunt ondernemers bij het uitwerken van hun business, en in het (her)ontdekken van hun ondernemerspassie.

Over Ondernemerscoaching