Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

INTEGRALE COACHING - EXPERIENCE WEEKEND 4 EN 5 AUGUSTUS

Integrale Coaching – Experience Weekend 4 en 5 augustus

Op 4 en 5 augustus 2012 openden we het opleidingsseizoen met een zonnig weekend rond Integrale Coaching. We ontvingen niet minder dan 19 deelnemers, die twee dagen lang met ons doorheen de wondere wereld van Integrale Coaching wandelden.

We legden de 4 dimensies uit waaruit iedere persoonlijke beleving bestaat: het mentale, gevoelsmatige, lichamelijke en contextuele. Aan de hand hiervan brengen we in kaart waar een probleem werkelijk zit en via welk kanaal het opgelost kan worden. Je lost een mentaal probleem niet op met een mentale techniek, maar wel vanaf een ander vlak waarop er draagvlak is.

Hoe je op 2 dagen een groep maakt

Wij besteden bijzonder veel aandacht aan groepsvorming en –dynamiek. Voor ons hangt het succes van een opleiding, en de veiligheid en diepgang die je ermee kan bereiken, daar onlosmakelijk aan vast.

Veel opleidingen focussen zich op de leerstof. Het programma wordt tot in de puntjes uitgewerkt, het materiaal is uitstekend. Maar als er weerstand is in de groep, of mensen zich niet op het gemak voelen, of er andere storende factoren zijn kan de leerstof gewoon niet binnenkomen – ongeacht de kwaliteit ervan.

Daarom geven we veel tijd om de groep te vormen, zelfs als het maar om twee dagen gaat. En het resultaat was ernaar: er ontstond een gezellige groep waarin plaats was voor persoonlijke inzichten, en waarin kwetsbaarheid door iedereen werd gerespecteerd.

Over de opleiding Integrale Coaching

Het Experience Weekend is een proevertje, de aanloop naar ons jaartraject Integrale Coaching. Eerst komt de zesdaagse Essentials module, waarin je de basis van coaching en een meer authentieke houding meekrijgt. Zelfs voor coaches die al een opleiding volgden is dat een krachtige aanvulling op wat ze vaak al weten maar nog niet tot in de puntjes beheersen.

Dan komt de Professional Module, gespreid over 6 weekends en één volledige dag certificatie. In deze module wordt je persoonlijke stijl ontwikkeld en leer je creatief omspringen met wat je in je omgeving aan mogelijkheden hebt.

Individuele coaches leren dansen in het moment en zelf nieuwe formats creëren; groepsbegeleiders krijgen de mogelijkheid om actief in te spelen op groepsdynamieken; bedrijfsmensen kunnen hun werk transformeren; alle deelnemers komen dichter bij zichzelf en staan sterker in de realiteit.
De opleiding Integrale Coaching is ook conform ICF-standaarden. We geven je alles mee om er achteraf je accreditatie te behalen, en aan de verwachtingen rond coaching binnen professionele omgevingen te kunnen voldoen. Je leert dus de nodige internationale technieken, en hoe ze toe te passen.
 

Zelf coach worden?

Integrale Coaching is onze unieke coachmethode. Integrale Coaching slaat de brug tussen de klassieke meetbare, rationele coachmethodes en de intuïtieve, creatieve manieren van werken. Begeleid mensen op gebieden waar het weten het laat afweten.

Over Integrale Coaching