Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

Kinderen en jongeren in hun kracht zetten

Hoe stimuleer je intrinsieke motivatie bij jongeren?

Hoe stimuleer je intrinsieke motivatie bij jongeren?

Kinderen en jongeren begeleiden is een vak apart. Wij merken dat onze Integrale, creatief-fysieke en systemische werkvormen heel goed aansluiten bij deze jonge doelgroep.

Coaching wordt meer en meer deel van het collectieve bewustzijn.

Een groot deel van de mensen kwam al in contact met een coach, en velen tellen ook al een coach in hun dichte omgeving. Dat wil ook zeggen dat steeds meer verschillende profielen hun weg vinden naar een coach (al dan niet gestimuleerd door de omgeving).

Zoals ook kinderen en jongeren. Zij hadden het de laatste jaren niet gemakkelijk en voelen ook op steeds jongere leeftijd de druk van de wereld op hun schouders. Ouders reiken ook sneller uit naar steun wanneer iets niet lukt, zoals studeren, kwaad zijn, slechte gewoontes..

Maar bij wie kan je terecht met je vragen over kinderen en jongeren, en hoe begeleid je kinderen? Kunnen coaches dat dan ook?

Zeker! Maar het vraagt wel een andere aanpak. Je moet eerst begrijpen wat er anders is in het brein van een mens in een ander stadium van diens ontwikkeling. Daarnaast hebben ze ook andere mogelijkheden – en voorkeuren – qua reflectie en communicatie. Waar een volwassene al gemakkelijker droog en abstract over zichzelf kan praten, werkt dat bij kinderen en jongeren een stuk minder.

Wat dan wel? Wel, we zijn nu een tijdje aan het werken rond Kinder- en Jongerencoaching en merken tot onze blijdschap dat onze Integrale, creatief-fysieke en systemische werkvormen heel goed aansluiten!

En omgekeerd kan je wel stellen: Integrale Coaching werkt voor het kind in ons, welke leeftijd we ook hebben.

Wil jij als coach, ouder, leraar, begeleider… meer weten over de verschillende modules die we ondertussen al hebben rond kinderen en jongeren? Check deze overzichtspagina op onze website.

 

Aanbod kinderen en jongeren

Opleidingen & workshops voor coaches, ouders of leerkrachten.
Meer info