Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

BLOG

EEN PAAR GOUDEN REGELS VAN ONDERNEMERSCHAP

Een paar Gouden Regels van Ondernemerschap

Een paar knallers voor het opzetten en beheren van je eigen business.

Voor het opzetten van je eigen business

I. Het moet niet perfect zijn. Zet gewoon iets neer en verbeter het gaandeweg. Spendeer meer tijd aan het implementeren (99%) van je beslissingen, dan aan het overdenken (1%) ervan.

II. Wees niet bang om je aan te passen. Het ergste dat je kan doen is iets te forceren dat geen overlevingskans heeft. Wees ook niet bang om door te zetten wanneer je echt in iets gelooft. Leer deze twee balanceren; het is de kunst die je succes zal definiëren.

III. Laat je niet afschrikken door de competitie, het economische klimaat… of door je goedbedoelende omgeving. Het is nooit het juiste moment om eraan te beginnen, en er is geen beter moment dan nu. Houd je visie stevig in gedachten, en ga ervoor. Je zal het wel overleven!

Bekijk zeker eens onze online opleiding ‘De markt opgaan als coach’ als jij een zelfstandige coachpraktijk wil uitbouwen!

Voor het beheren van je eigen business

I. Ga er helemaal voor, of ga gewoon niet. Werknemers kunnen hun schouders ophalen wanneer ze naar huis gaan. Als ondernemer ben je in feite altijd bezig. Zorg dat je altijd je business kaartjes bijhebt! Voor iets gaan is echter niet hetzelfde als opdringerig of overstresst zijn.

II. Doe één ding tegelijk. Beperk multitasking. Als je meerdere producten of diensten biedt, bouw dan één ervan uit tot het zichzelf begint te runnen. De rest groeit automatisch mee, en het uitbouwen van nieuwe dingen kost steeds minder moeite.

III. Het gaat niet om jou, maar om je klant. Je kan duizenden goede redenen hebben en het kan niet jouw schuld zijn; uiteindelijk is het enige dat mensen kopen een schitterend product en een memorabele service. Aanvaard – en moedig zelfs aan – dat mensen klagen en moeilijk doen – het is je voornaamste bron van voortdurende verbetering.

De Ultieme Regel Van Ondernemerschap

Maak je eigen regels. Neem mijn regels alsjeblieft niet te serieus. Ik heb ze uit mijn duim gezogen, en dat gaat op voor ongeveer alles wat bestaat. De hele wereld kan je vertellen dat iets niet kan; wat als jij het wel kan? Je werd ondernemer om je eigen ding te doen – doe dan je ding!

Ga zeker regelmatig bij een ondernemerscoach om scherp te blijven en jezelf te blijven uitdagen.