Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 22 APRIL 2021

Verslag YourCoach Café

Verhoog je mentale veerkracht & ACTiveer jezelf

Veerle Lenaerts

Veerle Leenaerts van Allegre brengt voor YourCoach Café een workshop over hoe we onze mentale veerkracht kunnen verhogen met ACT.

Acceptance and Commitment Training, kortweg ACT, is een wetenschappelijk onderbouwde training voor problemen als stress, burn-out, onzekerheid of twijfel.

ACT focust zich op het aanleren van 2 belangrijke vaardigheden.

Enerzijds is er ‘Acceptance’ wat staat voor aanvaarding. Ieder mens zit immers opgezadeld met een probleemoplossend brein dat er goed in getraind is om oplossingen te zoeken voor problemen máár er veel minder goed in getraind is om moeilijke dingen te accepteren. We willen mensen dus leren om te accepteren wat buiten hun macht ligt in plaats van zich te laten leiden door hun gedachten en gevoelens.

Anderzijds is er ‘Commitment’, wat staat voor toewijding. In dit onderdeel van de training leggen we de nadruk op dat waar je wél controle over hebt, namelijk je gedrag.

Veerle zal het hebben over de vaardigheden die men met ACT kan leren, om met meer veerkracht en vrijheid om voluit te leven! Hierdoor loopt men minder risico op burn-out en andere mentale problemen.

Over Veerle Lenaerts

Veerle is Human Engagement Expert bij Allegre, een opleidingscentrum voor psychotherapeuten en psychologen. Allegre werkt hoofdzakelijk met ACT en aanverwante modellen in de contextuele gedragstherapie. In het kader van meer welzijn op het werk geeft Veerle opleidingen om mensen te trainen die psychologische ondersteuning kunnen geven aan werknemers van bedrijven.