Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 27 OKTOBER 2022

Verslag YourCoach Café

Floreren als creatieve generalist

Silvia Derom

Creatieve generalisten zijn mensen met vele interesses en met een grote nood aan variatie. Hoe creatieve generalisten hun vele interesses beleven, kan heel erg verschillen van persoon tot persoon. Zo heb je generalisten die hun interesses serieel beleven, d.w.z. één voor één, en generalisten die opleven door vele projecten tegelijkertijd te managen. Creatieve generalisten worden soms ook multigetalenteerden, multipotentials of polymaths genoemd. De eigenschappen van creatieve generalisten vind je ook vaak terug bij millenials, ondernemers, slashies en hoogbegaafden:

  • Oneindig nieuwsgierig zijn en het hebben van vele interesses.
  • Leergierig: ze hebben een grote liefde voor leren en kunnen zich vaak snel inwerken in een nieuwe materie.
  • Niet willen kiezen voor slechts één interesse want dan moeten ze de vele andere interesses links laten liggen.
  • Eenmaal ze door hebben hoe iets werkt, verliezen ze doorgaans hun interesse.
  • Verandering schrikt hen niet af.

In deze workshop ontdek je hoe je een creatieve generalist kan herkennen in je coachpraktijk en op welke manieren je hem/haar het beste kan verder helpen. Silvia zoomt ook in op een veelgehoorde vraag bij veelzijdige coaches, nl. hoe je als multigepassioneerde coach én afwisseling én stabiliteit kan laten samengaan.

Over Silvia Derom

Silvia Derom is coach, trainer, auteur en online ondernemer. Ze maakte van haar fascinatie voor tegenstellingen, ‘en-en-en’ verhalen en eigenlijk alles wat niet in één hokje te plaatsen is, haar specialiteit. Zo zet ze sinds 2014 creatieve generalisten, mensen met een breed interesseveld, op de kaart en schreef ze het boek ‘Paradoxaal Coachen’. Begin 2021 richtte ze de ‘Multipassionate Coaching Academy’ op, waar ze collega-professionals opleidt in het coachen van creatieve generalisten.