Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 23 JUNI 2022

Verslag YourCoach Café

Van stress naar veerkracht in een moderne jungle
Tools voor coach én coachee

Séverine Van De Voorde

Het aantal mensen dat last heeft van (lichamelijke) stressklachten en energieproblemen is de laatste jaren ernstig toegenomen. Misschien heb je er zelf ook last van of herken je het bij collega-coaches. Waarom zijn er in onze hedendaagse maatschappij zoveel mensen chronisch overprikkeld? In dit YourCoach Café legt Séverine Van De Voorde helder uit hoe ons stress-systeem werkt en toont ze hoe een dolgedraaid stress-systeem ervoor zorgt dat mensen massaal allerlei psychische en lichamelijke klachten ontwikkelen.

Je maakt ook kennis met het Diabolomodel van veerkracht© dat de rode draad vormt doorheen haar boek Van stress naar veerkracht. Het bestaat uit 7 sleutels om veerkracht in al zijn aspecten te versterken: lichamelijk, emotioneel, cognitief, psychologisch en relationeel. Het vertrekt vanuit de visie dat lichamelijk stressbeheer in onze hedendaagse overprikkelende VUCA wereld hét fundament is om veerkrachtig te kunnen zijn. Door de mismatch tussen ons oeroude zenuwstelsel en onze hedendaagse jungle vol mentale tijgers moeten we zelf de regie in handen nemen door te leren spelen met de gas en de rem van ons stress-systeem.

Daarnaast inspireert ze je ook met een aantal concrete tools die je zowel voor eigen zelfzorg kan inzetten als in de begeleiding van coachees op vlak van stress- en energiebeheer. Ben je benieuwd naar de stresslevel-curve, de metafoor van het paard, de ruiter en de aap, de pauzeknop, de pitstop en de veerkracht bruisbal? In dit YourCoach Café leer je ze allemaal kennen.

Over Séverine Van De Voorde

Séverine Van De Voorde is doctor in de psychologie en is als klinisch psycholoog, stress en burn-out coach en loopbaancoach werkzaam in haar eigen praktijk Centrum Diabolo. Ze is de auteur van het boek Van stress naar veerkracht. Hierin bundelt ze niet alleen de meest recente info over en visies op stress en veerkracht maar plaatst ze de verschillende puzzelstukken ook in een nieuw samenhangend kader. Ze biedt hierdoor overzicht en een visuele kapstok om de meest gangbare methodieken in de preventie en aanpak van chronische stress aan op te hangen.