Summer School van 22 t.e.m. 27 juli 2024

YOURCOACH CAFE

DONDERDAG 24 NOVEMBER 2022

Help je kind naar een evenwicht tussen on- en offline

Matthias Dewilde

Games zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze jongeren. Wereldwijd brengen miljoenen jongens en meisjes een groot deel van hun vrije tijd gamend door. Meestal blijft het een hobby, maar sommige gamers blijven gekluisterd aan hun scherm — met zware gevolgen voor hun studies, gezondheid en sociale leven.

Matthias Dewilde behoorde tot die laatste categorie. Hij kon niet stoppen met gamen, bracht maanden door achter zijn computer en kwam amper buiten. Intussen heeft hij zijn verslaving overwonnen en begeleidt hij ouders en hun kinderen die worstelen met overmatig gamen naar een gebalanceerd on- en offlineleven.

In deze workshop beantwoordt hij alle vragen over problematisch gamegedrag:

  • Wanneer mondt een onschuldig spelletje uit in een gameverslaving?
  • Wat zijn de alarmsignalen?
  • Hoe komt het dat sommige jongeren sneller verslaafd raken dan andere?
  • Kunnen we sommige games niet beter verbieden? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd?
  • En wat kan je als ouder doen om een gameverslaving bij je kind te voorkomen?

Over Matthias Dewilde

Matthias Dewilde is gecertificeerd coach, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzet voor evenwichtig gamegedrag.

Als spreker heeft hij al meer dan 23.000 jongeren in scholen geïnspireerd naar een on- en offlineleven in balans, met voldoende tijd voor sociale contacten, studies en een gezond dag- en nachtritme. Hij is ook al meermaals komen spreken voor organisaties zoals bijvoorbeeld de Europese Raad, Gezinsbond, Christelijke Mutualiteit, Centrum Geestelijke Gezonsheidszorg, waar hij advies geeft rond schermgebruik, gamen en opvoeding in een digitale wereld. In 2016 ontving zijn lezing een nominatie op de M-Awards van Mediawijs.